ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Ωραίοι ως Έλληνες: Ο έλεγχος του Sport24.gr

Ωραίοι ως Έλληνες: Ο έλεγχος του Sport24.gr

Διαβάστε στο Sport24.gr τι έκαναν οι Έλληνες στα ξένα πρωταθλήματα το περασμένο Σαββατοκύριακο. Νίκη για τον Κώστα Σταφυλίδη και τους Έλληνες της Βερόνα. Ο Στέργος Μαρίνος νίκησε τον Γιώργο Γκαλίτσιο. Άδική αποβολή για Τοροσίδη.

Η Φούλαμ του Κώστα Σταφυλίδη πήρε τους τρεις βαθμούς. Με νίκη συνέχισαν οι τρεις Έλληνες της Βερόνα. Θρίαμβος για την Μπενφίκα του Ανδρέα Σάμαρη. Στην ελληνική μονομαχία του Βελγίου, ο Στέργος Μαρίνος νίκησε τον Γιώργο Γκαλίτσιο.

Αγγλία - Νίκη για τον Σταφυλίδη

Επιτέλους νίκη για τη Φούλαμ του Κώστα Σταφυλίδη. Στο αριστερό αμυντικό άκρο, πίσω από τον Τάνινκλάιφ, ο Έλληνας αμυντικός είχε σταθερά καλή παρουσία και ήταν βασικός παράγοντας της νίκης στο "Κρέιβεν Κότατζ" με 2-0, επί της της πρωτοπόρου Ντέρμπι Κάουντι. Στη 19η θέση η Φούλαμ.

Εκτός έδρας ήττα για τη Μίντλεσμπρο του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου στο Σέφιλντ, με 2-0, από τη Γουένσντεϊ. Ο "Dimi" δεν μπόρεσε να κρατήσει απαραβίαστη την εστία της "Μπόρο", η οποία ωστόσο παραμένει στη δεύτερη θέση της Championship.

Ισπανία - Στον πάγκο ο Βύντρα

Από τον πάγκο είδε ο Λουκάς Βύντρα την εκτός έδρας ήττα της Λεβάντε στο "Βαγιέκας", από τη Ράγιο με 4-2. Ο έτερος Έλληνας των "γρανότες", Νίκος Καράμπελας, έμεινε εκτός αποστολής από τον Λούκας Αλκαράθ.

Ιταλία - Νίκη για τους Έλληνες της Βερόνα - άδικη αποβολή για "Τόρο"

Ήττα για την Μπολόνια του Μάριου Οικονόμου στο βαθμολογικό ντέρμπι με τη Βιτσέντσα. Ο Έλληνας αμυντικός είδε την εντός έδρας ήττα των "ροσομπλού" με 2-0, από τον πάγκο. Παρά την ήττα η Μπολόνια, παραμένει στη δεύτερη θέση της Serie B.

Από τον πάγκο ξεκίνησε ο Γιάννης Φετφατζίδης στην αναμέτρηση της Κιέβο με τη Μίλαν, ωστόσο ο Μαράν τον έριξε στη μάχη στο 76ο λεπτό, στη θέση του Μετζορίνι. Έδωσε ώθηση στην ομάδα του, ωστόσο δεν αποφεύχθη η λευκή εντός έδρας ισοπαλία με τους "ροσονέρι".

Βασικοί οι δύο εκ των τριών Ελλήνων της Βερόνα. Ο Βαγγέλης Μόρας στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Ράφα Μάρκες, ο Παναγιώτης Ταχτσίδης στην κεντρική τριάδα μαζί με τους Ιονίτσα και Χάλφρεντσον. Αντίθετα ο τρίτος της ελληνικής παρέας, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, έμεινε στον πάγκο από τον Αντρέα Μαντορλίνι. Νίκη για την Ελλάς Βερόνα στη Σαρδηνία επί της Κάλιαρι με 2-1, στην 15η θέση η ομάδα δίνει σκληρή μάχη να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Στον πάγκο άφησε ο Ντι Φραντσέσκο τον Τάσο Δώνη, στην εντός έδρας ήττα της Σασουόλο από τη Λάτσιο με 3-0. Η Σασουόλο, όμως, συνεχίζει να παραμένει στη μέση της βαθμολογίας της Serie A, δεν κινδυνεύει.

Δεν μπόρεσε να κρατήσει απαραβίαστη την εστία της Ουντινέζε, ο Ορέστης Καρνέζης. Το γκολ του Αλεχάντρο Ροντρίγκες έδωσε τη νίκη στην Τσεζένα επί της Ουντινέζε με 1-0. Ο Αντρέα Στραματσόνι έριξε στο 71ο λεπτό και τον Παναγιώτη Κονέ στη θέση του Γκιλιέρμε, ωστόσο οι "φριουλιάνι", δεν απέφυγαν την ήττα.

Αργά το βράδυ της Δευτέρα η Ρόμα φιλοξένησε τη Γιουβέντους. Βασικοί και οι τρεις Έλληνες για τους "τζαλορόσι", ο Βασίλης Τοροσίδης αποβλήθηκε άδικα από το διαιτητή στο 62ο λεπτό. Η Ρόμα ήρθε ισόπαλη 1-1 με τη Γιουβέντους και η διαφορά των εννιά βαθμών διατηρήθηκε ανάμεσα στις δύο ομάδες. Θετικότατη η παρουσία των Κώστα Μανωλά και Χοσέ Χολέμπας.

Γερμανία - Στον πάγκο οι Έλληνες

Από τον πάγκο είδε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος τη νίκη της Μπάγερ Λεβερκούζεν επί της Φράιμπουργκ με 1-0. Ο Έλληνας αμυντικός μέσος δεν προτιμήθηκε από τον Σμίντ. Οι "ασπιρίνες" είναι στην τέταρτη θέση της Bundesliga, τέσσερις βαθμούς πίσω από την προπορευόμενη Γκλάντμπαχ.

Από τον πάγκο είδε ο Στέφανος Καπίνο την εκτός έδρας ήττα της Μάιντς από τη Χόφενχάιμ με 2-0. Ο Λόρις Κάριους με την επιστροφή του, επέστρεψε και στη βασική ενδεκάδα. Η Μάιντς παραμένει στη 12η θέση της Bundesliga.

Από τον πάγκο και ο Γιάννης Γκέλιος την ήττα με 1-0 της Άουγκσμπουργκ από τη Χέρτα με 1-0, στο Βερολίνο. Έχει υποχωρήσει την έκτη θέση η Άουγκσπουργκ. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ήταν τραυματίας και δεν μπόρεσε να δώσει το "παρών" στο ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ, ανάμεσα στην Ντόρτμουντ και τη Σάλκε.

Γαλλία - Ακόμη μία συμμετοχή για Βλαχοδήμο

Μία ακόμη συμμετοχή για τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο με τη Νιμ, στην εκτός έδρας ήττα από τη Σατορού με 2-1 στο "Γκαστόν Πτι". Ο "Pana'' πέρασε στη θέση του Ρομπάιγ, αλλά δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του να αποφύγει την ήττα. Παραμένει στην 11η θέση, η Νιμ.

Δανία - Βασικός ο Βέλλιος

Στην κορυφή της επίθεσης της Βέτσιελαντ ξεκίνησε ο Απόστολος Βέλλιος με την ομάδα του να γνωρίζει ακόμη μία ήττα, αυτή τη φορά με 1-0 από τη Σοντερίσκε. Η ομάδα του Έλληνα επιθετικού είναι στην προτελευταία θέση και δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό.

Πολωνία - Ξανά στην ενδεκάδα ο Μπουγαϊδης

Βασικός ξεκίνησε το Χορζόφ ο Μαυρουδής Μπουγαϊδης. Η Λέγκια Γντανσκ πήρε το βαθμό εκτός έδρας από τη Ρουχ με το ισόπαλο 1-1, και δίνει σκληρή μάχη για να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Ολλανδία - Ήττα για τη Βίλεμ του Λάμπρου

Δεν μπόρεσε να κρατήσει απαραβιάστη την εστία του, στην έτσι κι αλλιώς δύσκολη αποστολή της Βίλεμ στο Άλκμααρ, o Κώστας Λάμπρου. Η ομάδα του Τίλμπουργκ γνώρισε την ήττα με 2-0, στη 10η θέση της Eredivisie.

Βέλγιο - Στον Μαρίνο η μάχη των Ελλήνων

Ντέρμπι Ελλήνων στο Σαρλερουά. Σαρλερουά εναντίον Λόκερεν ή Μαρίνος εναντίον Γκαλίτσιου. Νικητής ο πρώτος με 1-0. Ο Στέργος Μαρίνος στο δεξί αμυντικό άκρο (πίσω από τον Εντονγκαλά), στην ίδια θέση ο Γιώργος Γκαλίτσιος έχοντας μπροστά τον Τζαμέλ Αμπντούν. Στην έκτη θέση η Σαρλερουά, στην όγδοη η Λόκερεν. Δεν ήταν στην αποστολή της Μπριζ, ο Σωκράτης Διούδης.

Πορτογαλία - Θρίαμβος για Σάμαρη, ήττα για Πέλκα

Επιστροφή στην ενδεκάδα της Μπενφίκα για τον Ανδρέα Σάμαρη, μετά την εκπνοή της τιμωρίας του λόγω καρτών. Θετική παρουσία για τον Έλληνα διεθνή μέσο, έδωσε τη θέση του στον Κριστάντε στο 85ο λεπτό. Επιβλητική εντός έδρας νίκη των "αετών" με 6-0 επί της Εστορίλ, σταθερά στην πρώτη θέση με σαφές και αδιαπραγμάτευτο προβάδισμα για το πρωτάθλημα.

Την ήττα γνώρισε η Βιτόρια Σετούμπαλ του Δημήτρη Πέλκα στα νησιά Φούνσαλ από τη Νασιονάλ. Ο Έλληνας εξτρέμ που αγωνίζεται στη Βιτόρια ως δανεικός από τον ΠΑΟΚ, πέρασε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου στη θέση του Κίκο. Ήττα για τη Σετούμπαλ στη 16η θέση, μία πιο πάνω από τη Ζιλ Βισέντε, την πρώτη εντός ζώνης υποβιβασμού.

Ρουμανία - Στον πάγκο ο Παναγόπουλος

Από τον πάγκο είδε την ήττα της Ουνιβερσιτατέα Κλουζ ο Λεωνίδας Παναγόπουλος, καθώς ο Γκιόργκι Ογκαράρου προτίμησε τον Βεσελόβσκι, κάτω από τα γκολπόστ. Βαριά εκτός έδρας ήττα με 3-0 από την Ντινάμο Βουκουρεστίου, στην 13η θέση.

Δεν ήταν στην αποστολή της Άστρα Τζούρτζου, ο Γιάννης Αραμπατζής. Η ομάδα του αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1, στο Μπρασόφ, με την τοπική ομάδα.

Ουκρανία - Αποβολή για Πλιάτισκα

Στην Ουκρανία και τη Μέταλουργκ Ντόνετσκ επέστρεψε ο Βασίλης Πλιάτσικας με τη θητεία του, στα ρουμανικά γήπεδα. Ο Έλληνας μέσος δεν είχε καλή απόδοση στην αναμέτρηση του Κιέβου, ισοπαλία 1-1 με την Καρπάτι, και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 62ο λεπτό.

Τουρκία - Ήττα και αλλαγή ο Γκέκας

Επιστροφή στις ήττες για την Ακχισάρσπορ του Φάνη Γκέκα με 2-0, εντός έδρας, από την Μπουγιούκσεχιρ. Ο Έλληνας επιθετικός παράμενε γι ακόμη μία αγωνιστική "άσφαιρος", μάλιστα ο Ρομπέρτο Κάρλος τον αντικατάστησε με τον Ρικάρδο Βαζ Τε στο 67ο λεπτό.

Σαουδική Αραβία - Ισοπαλία για την Αλ-Αχλί του Κούρντι

Από τον πάγκο είδε την εκτός έδρας ισοπαλία της Αλ-Αχλί με την Αλ-Κχαλέτζ (1-1), ο Αμίρης Κούρντι. Εκτός αποστολής για την Αλ-Χιλάλ ήταν ο Γιώργος Σαμαράς. Ο Γιώργος Δώνης βρίσκεται στην ασιατική χώρα, ωστόσο δεν έχει καθίσει στον πάγκο της ομάδας.

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ