ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Τζαβέλλας: "Αυτές οι καταστάσεις σε κάνουν πιο δυνατό"

Τζαβέλλας: "Αυτές οι καταστάσεις σε κάνουν πιο δυνατό"

Ο Γιώργος Τζαβέλλας ο οποίος έχει νιώσει τον υποβιβασμό μιας μεγάλη ομάδας (Άιντραχτ) και αγωνίζεται στην Β' κατηγορία Γαλλίας με επίσης μια μεγάλη ομάδα (Μονακό) περιγράφει στο Sport24.gr, τις καταστάσεις που ζουν οι αθλητές εκείνη την ώρα με αφορμή την ΑΕΚ. Διαβάστε τι είπε για την άνοδο στην πρώτη κατηγορία, την ζωή στο Πριγκιπάτο, αλλά και για τα σενάρια που ακούστηκαν για τον Μουρίνιο

Ο Γιώργος Τζαβέλλας την φετινή σεζόν κάνει μια πολύ καλή χρονιά, βοηθώντας την Μονακό να είναι κοντά στην μεγάλη κατηγορία του Γαλλικού πρωταθλήματος.

Ο 24χρονος αμυντικός στην ομάδα του Πριγκιπάτου έχει παίξει σε 21 παιχνίδια φέτος σημειώνοντας και δύο τέρματα, ωστόσο για να φτάσει σε αυτό το σημείο πέρασε από δύσκολες καταστάσεις.

Αρχικά με την Γερμανική Άιντραχτ Φρανκφούρτης με την οποία την τελευταία αγωνιστική υποβιβάστηκε στην δεύτερη κατηγορία.

Στην συνέχεια με την Μονακό που βρίσκεται εδώ και 2 χρόνια στην Β' κατηγορία της Γαλλίας, η οποία έφτασε μια ανάσα από την τρίτη κατηγορία και τώρα είναι έτοιμη να επιστρέψει στα μεγάλη σαλόνια.

Ο Γιώργος Τζαβέλλας με αφορμή τον υποβιβασμό της ΑΕΚ περιγράφει στο Sport24.gr, τις καταστάσεις που βιώνουν εκείνη την ώρα οι ποδοσφαιριστές και τις χρειάζεται μια ομάδα για να επιστρέψει στην μεγάλη κατηγορία.

Επίσης, μιλάει για την φετινή πολύ καλή πορεία της Μονακό για το ποιοτικό Πριγκιπάτο το συμβόλαιό του, αλλά και για τις φήμες που ακούστηκαν για τον Ζοσέ Μουρίνιο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Τζαβέλλας στο Sport24.gr:

Με αφορμή τον υποβιβασμό της ΑΕΚ, έχει νιώσει κάτι ανάλογο με την Άιντραχτ η οποία υποβιβάστηκε στην 2η κατηγορία πως μπορεί να περιγράψει ένας παίκτης αυτές τις στιγμές;

" Είναι πολύ δύσκολες στιγμές, τις έχω ζήσει με Κέρκυρα και Άιντραχτ. Είναι μεγάλο σοκ για τους αθλητές, αλλά και την ομάδα, όμως θα πρέπει αυτές οι καταστάσεις να σε κάνουν πιο δυνατό για την συνέχεια".

Κατά την διάρκεια όλης της σεζόν οι παίκτες της ΑΕΚ είχαν πολλά προβλήματα κυρίως οικονομικά (υπήρχε κάτι ανάλογο στην Άιντραχτ) τι είχε φταίξει και η ομάδα έπεσε;

" Όχι, στην Άιντραχτ ήταν πολύ οργανωμένα τα πράγματα, το πρόβλημα ήμασταν εμείς οι ίδιοι οι παίκτες. Δεν νομίζω πως επικρατεί κάτι ανάλογο στην ΑΕΚ, οπότε ας μην βάζουμε στην γωνία 21 νέα παιδιά. Σίγουρα έχουν το μερίδιο της ευθύνης τους, όμως θα πρέπει να κοιτάξουμε πιο βαθιά στο τι έφταιξε και κατέληξε η ΑΕΚ στην Β' Εθνική".

Πόσο δύσκολο είναι για έναν παίκτη την τελευταία αγωνιστική να παίζει για την παραμονή της ομάδας στην κατηγορία; " Είναι σίγουρα δύσκολο, όμως είναι παιχνίδια που παίρνεις από αυτά. Αποκτάς εμπειρία και διαμορφώνει τον χαρακτήρα σου".

Από τον κόσμο υπήρχε πίεση; " Πάντα υπάρχει πίεση στο δύσκολα, όπου κι αν αγωνίζεσαι. Είσαι υποχρεωμένος όμως να τις διαχειριστείς για να τα καταφέρεις".

Τζαβέλλας: "Αυτές οι καταστάσεις σε κάνουν πιο δυνατό"
INTIME SPORTS

Μετά την Άιντραχτ η Μονακό. Μια άλλη μεγάλη ομάδα η οποία και αυτή αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία και τώρα είναι ένα βήμα από την άνοδό της, θα μπορούσε να γίνει το ίδιο και με την ΑΕΚ; Τι χρειάζεται μια ομάδα για να πρωταγωνιστήσει στην Β' Εθνική;

" Σίγουρα η Β' Εθνική δεν είναι εύκολη σε όλα τα πρωταθλήματα. Είναι πιο σκληρή δεν υπάρχει η ίδια ποιότητα με την πρώτη κατηγορία. Πρέπει όμως να προσαρμοστείς γρήγορα σε αυτή τη κατηγορία αν θες να της ξεφύγεις. Η ΑΕΚ πιστεύω όταν λύσει τα προβλήματα που την ταλαιπωρούν θα επιστρέψει εκεί που ανήκει. Είναι μεγάλη ομάδα και θα πρέπει όλοι να σεβαστούν τις δύσκολες στιγμές που περνά".

Η επιλογή σου να συνεχίσεις στην Μονακό ακόμα και στην Β' κατηγορία ήταν η καλύτερη;

" Ήρθα εδώ όταν η Μονακό ήταν ένα βήμα από την τρίτη κατηγορία. Δούλεψα πολύ για να καταφέρω να την δω εκεί που ανήκει και που πιστεύω πως ανήκω και εγώ στην πρώτη κατηγορία Γαλλίας. Ήταν ένα στοίχημα με τον εαυτό μου το οποίο κέρδισα. Ρίσκαρα και νιώθω δικαιωμένος μετά από 1,5 χρόνο στο Πριγκιπάτο".

Πως ήταν το κλίμα στην πόλη για την ομάδα από τον κόσμο από την στιγμή που θα αγωνιζόταν στην Β' Κατηγορία; " Δεν το έζησα ευτυχώς. Ήρθα Ιανουάριο στην ομάδα όταν εκείνη αγωνιζόταν ήδη έξι μήνες στην δεύτερη κατηγορία".

Κάνε έναν απολογισμό της μέχρι τώρα πορεία της Μονακό: " Έγινε μια μεγάλη προσπάθεια από όλους. Μια δύσκολη χρονιά με πολλά παιχνίδια και δύσκολες συνθήκες στην Β' κατηγορία. Αντέξαμε την πίεση και βρισκόμαστε ένα βήμα από την επιστροφή στην μεγάλη κατηγορία. Μόνο επιτυχημένη μπορώ να χαρακτηρίσω αυτή τη σεζόν".

Georgios Tzavellas ( Monaco )
Georgios Tzavellas ( Monaco ) INTIME SPORTS

"Ποιοτικό το Μονακό, αλλά δεν θα άλλαζα την πατρίδα μου"

Για ποιότητα ζωής δεν τα συζητάμε καν ε; " Σίγουρα είναι το ωραιότερο και το ποιοτικότερο μέρος της Ευρώπης, όμως εμένα με εκπλήσσει περισσότερο η οργάνωση και οι ανέσεις που μου προσφέρει η ομάδα. Όμως δεν θα άλλαζα την πατρίδα μου με κανένα άλλο μέρος του πλανήτη".

Συνθήκες δουλειάς, βρίσκεις κάτι τέτοιο στην Ελλάδα; " Όχι. Νομίζω δεν μπορεί να πλησιάσει καμία ομάδα την οργάνωση της Μονακό. Ακόμα και η Άιντραχτ είναι πολύ πίσω από την τωρινή μου ομάδα. Είναι εκπληκτικό το πόσο αγαπούν και προσέχουν τους ποδοσφαιριστές".

Αν όλα πάνε καλά σε λίγους μήνες η Μονακό θα είναι στην πρώτη κατηγορία, θα συνεχίσεις και τη νέα σεζόν; Θα σε δούμε αντίπαλο με την ομάδα των Ιμπραίμοβιτς, Λαβέτσι και Μπέκαμ;

" Νομίζω η ομάδα αυτή είναι φτιαγμένη για τέτοια παιχνίδια, οπότε υπομονή λίγο καιρό για να δούμε από τη νέα σεζόν πως θα ανταποκριθούμε σε αυτό το νέο πρωτάθλημα. Όσο για μένα ναι έχω συμβόλαιο με την ομάδα για ένα χρόνο ακόμα. Με αγαπούν εδώ και αυτό μου δίνει δύναμη να αγωνίζομαι για τη Μονακό".

Με ποιον προπονητή; Έχει κάνει μια πολύ καλή δουλειά ο Ρανιέρι, αλλά ακούστηκε και το όνομα του "σπέσιαλ one", Ζοσέ Μουρίνιο, έχει να διαθέσει τόσα λεφτά η Μονακό;

" Η Μονακό έχει λεφτά, όμως δεν νομίζω πως παίζουν ρόλο μόνο αυτά. Ο Ρανιέρι πέτυχε αυτό που του ζήτησαν, την επιστροφή δηλαδή στην πρώτη κατηγορία και εφόσον αυτό το πετυχαίνει δεν βρίσκω λόγο για αλλαγή ενός πετυχημένου προπονητή".

Georgios Tzavellas ( Monaco )
Georgios Tzavellas ( Monaco ) INTIME SPORTS
TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ