ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Πρωταθλητές στο εξωτερικό

Πρωταθλητές στο εξωτερικό

Ο Ανδρέας Σάμαρης κατέκτησε το πρωτάθλημα με την Μπενφίκα και πλέον ανήκει στους Έλληνες ποδοσφαιριστές που πήραν τρόπαιο στο εξωτερικό.

Ο Σάμαρης είχε 27 συμμετοχές στο πρωτάθλημα Πορτογαλίας (26 βασικός) και 2085 λεπτά συμμετοχής. Στο Κύπελλο και στο Λιγκ Καπ είχε τρεις συμμετοχές ενώ στο Τσάμπιονς Λιγκ πέντε. Δεν σκόραρε σε κανένα ματς.

Πρωταθλητές στο εξωτερικό

Γιάννης Αναστασίου

Ο Σάμαρης δεν είναι ο πρώτος 'Ελληνας ποδοσφαιριστής που κατακτά τίτλο στο εξωτερικό. Ο πρώτος ήταν ο νυν προπονητής του Παναθηναϊκού Γιάννης Αναστασίου. Εϊναι ο μοναδικός Έλληνας που κατέκτησε το πρωτάθλημα σε δύο χώρες του εξωτερικού. Την σεζόν 1999-00 αναδείχθηκε πρωταθλητής με την Άντερλεχτ (10 συμμετοχές - 4 γκολ) και την σεζόν 2003-04 με τον Άγιαξ (12 συμμετοχές - 3 γκολ).

Νίκος Μαχλάς

Την σεζόν 2001-02 ο Νίκος Μαχλάς πήρε το νταμπ με τον Άγιαξ. Σε 30 ματς πρωταθλήματος έβαλε 12 γκολ. Ο Μαχλάς είχε πάρει μεταγραφή από την Φίτεσε, στην οποία αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στην Ευρώπη με 34 γκολ σε 32 ματς. Η μεταγραφή του στον Αίαντα κόστισε στην ομάδα του Άμστερνταμ 7.66 εκατ. ευρώ, ποσό ρεκόρ για τον Άγιαξ εκείνη την εποχή.

Τάκης Φύσσας

Ο πρώτος Έλληνας που αναδείχθηκε πρωταθλητής με την Μπενφίκα ήταν ο Τάκης Φύσσας. Την σεζόν 2004-05 ο Φύσσας είχε βοηθήσει τους "αετούς" να επιστρέψουν μετά από 11 χρόνια στην κορυφή του πρωταθλήματος (16 συμμετοχές). Ένα χρόνο νωρίτερα είχε βάλει στον τελικό Κυπέλλου με την Πόρτο το γκολ της ισοφάρισης για την Μπενφίκα. Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση και η Μπενφίκα πήρε το τρόπαιο με τέρμα του Σιμάο.

Άγγελος Χαριστέας

Ο Άγγελος Χαριστέας δεν θα ξεχάσει ποτέ το 2004. Εκτός από το EURO που πήρε με την Εθνική μας κατέκτησε και το νταμπλ με την Βέρντερ. Ο Χαριστέας είχε 24 συμμετοχές (17 αλλαγή) και 4 γκολ. Οι εμφανίσεις του έπεισαν την διοίκηση του Άγιαξ να δαπανήσει 4.5 εκατ. ευρώ να τον αποκτήσει. Συνολικά, στο εξωτερικό κέρδισε 6 τρόπαια!

Σωτήρης Κυργιάκος

Πρωτάθλημα στο εξωτερικό κατέκτησε και το "αλάνι" Σωτήρης Κυργιάκος. Το Γενάρη του 2005 πήρε μεταγραφή από τον Παναθηναϊκό στην Ρέιντζερς και είχε συμβολή στην ανάδειξη της Ρέιντζερς πρωταθλήτριας, για 51η φορά στην ιστορία της. Ο Κυργιάκος είχε 15 συμμετοχές.

Λάμπρος Χούτος

Λιγότερη συμμετοχή στην κατάκτηση του πρωταθλήματος από την Ίντερ το 2007 είχε ο Λάμπρος Χούτος. Ο Έλληνας επιθετικός είχε μόνο 10 λεπτά συμμετοχής στο νικηφόρο αγώνα με την Τορίνο 3-0.

Γιώργος Σαμαράς

Πολυνίκης των Ελλήνων ποδοσφαιριστών που κέρδισαν τα περισσότερα τρόπαια στο εξωτερικό είναι ο Γιώργος Σαμαράς. Από τον Γενάρη του 2008 μέχρι το καλοκαίρι του 2014 πήρε 4 πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα Σκωτίας και 1 Λιγκ Καπ με την Σέλτικ. Σε 172 αγώνες πρωταθλήματος έβαλε 53 γκολ.

Σωκράτης Παπασταθόπουλος

Πρωταθλητής στην ξενιτιά αναδείχθηκε και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Την σεζόν 2010-11 σε 5 αγώνες με την Μίλαν έβαλε στο παλμαρέ του το σκουντέτο.

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ