ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Νέος τίτλος για Σάμαρη

Νέος τίτλος για Σάμαρη

Μετά το πρωτάθλημα, πήρε και το Λιγκ Καπ Πορτογαλίας, ο Ανδρέας Σάμαρης. Γκολ από Μαρίνο και Βέλλιο. Europa League για τον πρώτο, υποβιβασμός για το δεύτερο, Champions League για τον Πέτσο.

Με δύο γκολ κι ένα τίτλο, πέρασε αυτή η εβδομάδα για τους Έλληνες που αγωνίζονται στα ξένα πρωταθλήματα. Ο Ανδρέας Σάμαρης πανηγύρισε την κατάκτηση του Λιγκ Καπ Πορτογαλίας, ο Μαρίνος σκόραρε και βοήθησε τη Σαρλερουά να βγει Europa League, σκόραρε κι ο Απόστολος Βέλλιος στη Δανία αλλά η ομάδα του υποβιβάστηκε, την έξοδο στα προκριματικά του Champions League εξασφάλισε η Ραπίντ Βιέννης του Θάνου Πέτσου, προβάδισμα για τον τελικό των play-offs ανόδου της Serie B για την Μπολόνιο του Μάριου Οικονόμου.

Ιταλία - Μία ανάσα από τον τελικό ανόδου ο Οικονόμου

Με τον Μάριο Οικονόμου στη βασική της ενδεκάδα, η Μπολόνια νίκησε με 1-0, εκτός έδρας, στην Αβελίνο. Οι "ροσομπλού" πέρασαν από το "Στάντιο Παρτένιο", στο πρώτο ματς για τα ημιτελικά των play-offs ανόδου της Serie B, κι έχει το πάνω χέρι για την πρόκριση στον τελικό. Εκεί θα αντιμετωπίσει μία εκ των Πεσκάρα και Βιτσέντζα, με την πρώτη να έχει νικήσει τη δεύτερη (1-0), στο πρώτο ματς. Οι ρεβάνς είναι στις 2 Ιουνίου.

Βασικοί οι δύο από τους τρεις Έλληνες της Βερόνα, κόντρα στη Γιουβέντους (2-2) για την τελευταία αγωνιστική της Serie A. O Βαγγέλης Μόρας στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Ράφα Μάρκες, ο Παναγιώτης Ταχτσίδης στην κεντρική τριάδα, ανάμεσα σε Γκρέκο και Χάλφρεντσον. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, ήταν εκτός αποστολής. Στη 13η θέση της Serie A, τελείωσε το πρωτάθλημα η Βερόνα.

Αποχαιρέτισε με ήττα η Ρόμα, καθώς έχασε με 2-1 στο "Ολίμπικο" από την Παλέρμο. Ωστόσο, χωρίς τους Έλληνες. Ο Γκαρθία άφησε στον πάγκο τους Χοσέ Χολέμπας και Κώστα Μανωλά, κι εκτός αποστολής τον Βασίλη Τοροσίδη. Στο Champions League της ερχόμενης περιόδου, οι "τζαλορόσι".

Γερμανία - Έχασε το Κύπελλο ο Παπασταθόπουλος

Δεν μπόρεσε να κατακτήσει το Κύπελλο Γερμανίας με την Ντόρτμουντ, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Είδε από τον πάγκο τον τελικό του Βερολίνου, εκεί όπου η Βόλφσμπουργκ νίκησε με 3-1 την Μπορούσια.

Ουκρανία - Βασικός ο Πλιάτσικας

Βασικός ο Βασίλης Πλιάτσικας, στο Λουτσκ, και την αναμέτρηση της Μεταλούργκ Ντόνετσκ με τη Βολίν. Στο δεξί αμυντικό άκρο της Μεταλούργκ ο Έλληνας, με καλή παρουσία. Τελικό αποτέλεσμα, 1-1. Η ομάδα του Βασίλη Πλιάτσικα είναι στην 8η θέση, πρακτικά αδιάφορη.

Πορτογαλία - Δεύτερος τίτλος για Σάμαρη

Ακόμη ένας τίτλος (μετά το πρωτάθλημα) για τον Ανδρέα Σάμαρη, στην πρώτη του χρονιά με την Μπενφίκα, αυτός του Λιγκ Καπ Πορτογαλίας. Στην Κοΐμπρα, οι "αετοί" νίκησαν με 2-1 τη Μαρίτιμο, με τον Έλληνα άσος να είναι σ' ένα ακόμη ματς εξαιρετικός. Αγωνίστηκε σε όλο το ματς, ένας ακόμη τίτλος. Ονειρεμένη η πρώτη χρονιά του Ανδρέα Σάμαρη, στην Πορτογαλία.

Αυστρία - Στο Champions League η Ραπίντ του Πέτσου

Στα προκριματικά του Champions League, o Θάνος Πέτσος. Η Ραπίντ Βιέννης συνέτριψε, εκτός έδρας με 5-0, τη Βόλφσμπεργκερ κι εξασφάλισε την έξοδό της στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, της ερχόμενης περιόδου. Ιδανικά έκλεισε η σεζόν για το Θάνο Πέτσο, που αγωνίστηκε σε ακόμη ένα ματς, βασικός.

Βέλγιο - Με γκολ Μαρίνου στο Europa η Σαρλερουά

Με τον Στέργο Μαρίνο να αγωνίζεται και να σκοράρει μάλιστα, η Σαρλερουά νίκησε με 2-0 τη Μέχελεν και εξασφάλισε την έξοδο της, στα προκριματικά του Europa League, της επόμενης περιόδου. Ο Έλληνας αμυντικός/μέσος σφράγισε με τον καλύτερο τρόπο, μία ικανοποιητική χρονιά.

Δανία - Δεν έφθασε το γκολ του Βέλλιου

Το γκολ του Απόστολου Βέλλιου δεν έφθανε στη Βέστσιελαντ, η οποία γνώρισε την ήττα με 2-1 εκτός έδρας, από την Έσμπιεργκ. Ο Έλληνας επιθετικός άνοιξε το σκορ για τη Βέστσιελαντ, αλλά ο Φαν Μπούρεν στέρησε ένα θετικό αποτέλεσμα από την ομάδα του. Η Βέτσιελαντ, ανήκει στη δεύτερη κατηγορία της Δανίας.

Κίνα - Ισοπαλία για Α. Παπαδόπουλο

Άλλο ένα ματς χωρίς νίκη για τη Σανγκάι Σενχούα του Αβραάμ Παπαδόπουλου. Έμεινε ισόπαλη χωρίς γκολ με την ΤσονγκΓιανγκ. Ο Έλληνας αμυντικός αγωνίστηκε σ' όλο το ματς, ξανά σε ρόλο αμυντικού χαφ. Παραπαίει η ομάδα της Σανγκάι, είναι στη 10η θέση του κινεζικού πρωταθλήματος.

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ