ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Καρβουνιάρης: "Ήθελα να μείνω στην Ελλάδα, αλλά…"

Καρβουνιάρης: "Ήθελα να μείνω στην Ελλάδα, αλλά…"
Καρβουνιάρης

Ο ποδοσφαιριστής της Νορθκόουτ Σίτι, Mιχάλης Καρβουνιάρης μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή «Το 10 το κακό» με τον Γιάννη Φιλέρη και τον Θοδωρή Κουνάδη. Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Για το πως πήρε την απόφαση να πάει στην Αυστραλία: «Το καλοκαίρι ξεκίνησα προετοιμασία με την Παναχαϊκή, στη συνέχεια, όμως, έβλεπα ότι τα πράγματα ήτανπολύ δύσκολα. Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι σε κρίση, οπότε μίλησα με τους συγγενείς μου στην Αυστραλία και μου είπαν ότι το ποδόσφαιρο στη χώρα είναι σε καλό επίπεδο. Έστειλα κάποια βίντεο στους θείους μου και τον Ανδρέα Βλάχο, που είχε γνωριμίες εκεί.

Από εκεί και πέρα πίστεψα ότι μπορούσα να το κάνω και αποφάσισα να πάω στην Αυστραλία μια και στην Ελλάδα δεν με κρατούσε τίποτα, εκτός, βέβαια, από την οικογένειά μου. Έπειτα από δύο προπονήσεις και ένα φιλικό, στο οποίο δοκιμάστηκα, με πήραν στην ομάδα. Οι άνθρωποι εδώ είναι θερμοί και γενικά με βοήθησαν πολύ. Είναι ένα απίστευτο πράγμα που δεν το είχα δει στην Ελλάδα. Όταν μιλάνε για την χώρα μας, στάζουν… μέλι».

Για το αν υπήρχε κάποιος ενδοιασμός για να φύγει από την Ελλάδα: «Αρχικά δεν ήθελα να φύγω, διότι αγαπώ την πατρίδα μου και το ποδόσφαιρο, οπότε το να ξενιτευτώ το είχα στην άκρη του μυαλού μου. Ωστόσο, οι κακές εγκαταστάσεις που υπάρχουν στην Ελλάδα με έκαναν να σκεφτώ ότι το πολύ πολύ να παίξω ποδόσφαιρο μέχρι τα 30. Μετά τι θα έκανα; Για αυτό πήρα την απόφαση να φύγω, καθώς εδώ το ποδόσφαιρο είναι αλλιώς».

Για το αν ασχολείται με κάτι άλλο: «Θέλω να ασχοληθώ με την προπονητική και θα προπονήσω τα μικρότερα κλιμάκια της ακαδημίας, τις ομάδες κάτω των 11 ετών. Είμαι 22 και μόλις πήγα στην Αυστραλία μου είπαν να κοιτάξουμε κι άλλα πράγματα εκτός από το αγωνιστικό. Ο ποδοσφαιριστής δεν είναι να κάνει μόνο δύο ώρες προπόνηση. Σε εντάσσουν σε πρόγραμμα 8 ωρών κανονικά».

Για το πως είναι το πρωτάθλημα στην Αυστραλία:«Είμαι στη δεύτερη κατηγορία και το πρωτάθλημα δεν έχει άνοδο. Έχει μόνο υποβιβασμό προς την 3η κατηγορία. Η κορυφαία κατηγορία είναι κλειστή με 10 ομάδες, όπως στην Αμερική. Οικονομική βοήθεια υπάρχει έτσι και αλλιώς. Η ομάδα που είμαι έχει 400 παιδιά στην ακαδημία».

Για τις εγκαταστάσεις της ομάδας: «Το προπονητήριο που έχουμε έχει ένα κεντρικό γήπεδο που κάνουμε προπόνηση. Θα φτιαχτεί και το βοηθητικό όπου και εκεί θα πηγαίνουμε να κάνουμε προπονήσεις. Τέλος, έχουμε όλα όσα χρειαζόμαστε και τους ανθρώπους πουμας φροντίζουν».

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ