ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Καρνέζης: "Να γίνει ένα restart στο ελληνικό ποδόσφαιρο"

Partido de la Liga BBVA disputado entre el Granada y el Barcelona. En la imagen, Neymar y Karnezis. 

League BBVA match played between Granada and Barcelona. In this picture, Neymar and Karnezis.
Partido de la Liga BBVA disputado entre el Granada y el Barcelona. En la imagen, Neymar y Karnezis. League BBVA match played between Granada and Barcelona. In this picture, Neymar and Karnezis. MIGUEL ANGEL MOLINA

Ο Ορέστης Καρνέζης σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις τόνισε ότι οι "κοκορομαχίες" στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν θα επηρεάσουν την Εθνική Ελλάδος στο Μουντιάλ.

Ο διεθνής τερματοφύλακας της Γρανάδα, Ορέστης Καρνέζης, μίλησε στον NovaΣπορ Fm 94,6 και στους Σωτήρη Ταμπάκο, Τόλη Κοτζιά και Μάνο Ζερβάκη, για το ελληνικό πρωτάθλημα και τα όσα διαδραματίζονται την Εθνική Ελλάδας και την δική του παρουσία αλλά και για την παρουσία του στην Γρανάδα και το ματς με την Μπαρτσελόνα.

-τα γεγονότα στο ντέρμπι Κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό στη Τούμπα:
«Είναι πραγματικά λυπηρό αυτό που συνέβη. Έχουν συμβεί και στο παρελθόν αντίστοιχες καταστάσεις, όμως, δυστυχώς, δεν διορθώνεται η κατάσταση. Όλα αυτά βγάζουν πολύ άσχημη εικόνα για το πρωτάθλημά μας προς τα έξω».

-το αν θα επηρεαστούν οι σχέσεις των διεθνών στην εθνική ομάδα:
«Δεν νομίζω πως έχει ιδιαίτερη σημασία αυτό. Και στο παρελθόν υπήρξαν τέτοιες ‘κοκορομαχίες’, αλλά δεν επηρέασαν τις σχέσεις των διεθνών. Είναι συνδυασμός πραγμάτων που οδηγεί σε τέτοιες καταστάσεις, όμως όλα αυτά θέλουν προσοχή. Πρέπει να δούμε το ποδόσφαιρο από άλλη οπτική, γιατί το εγχείρημα έχει αποτύχει παταγωδώς στην Ελλάδα. Πρέπει να δούμε τι ποδόσφαιρο θέλουμε να έχουμε.

Όλοι πρέπει να βάλουν το χέρι τους για να γίνει ένα restart στο ποδόσφαιρο. Οι εγωισμοί πρέπει να μείνουν έξω, γιατί έχουμε πιάσει πάτο. Δεν μ’ αρέσει αυτό που το λέω, όμως, όταν με ρωτάνε στο εξωτερικό για τη χώρα μας, πραγματικά δεν ξέρω τι να πω. Τα παρουσιάζω λίγο διαφορετικά, αλλά είναι άσχημο να παρουσιάζονται τέτοιες εικόνες προς τα έξω».

-την Εθνική ομάδα:
«Έχω μιλήσει αρκετές φορές με τον Τάκη Φύσσα και μου έχει μεταφέρει ότι είναι ευχαριστημένοι με την παρουσία μου. Περίμενα ότι θα έχω κάποιες δυσκολίες στην αρχή, μέχρι να προσαρμοστώ στην Ισπανία, όμως εγκλιματίστηκα σύντομα, έμαθα τη γλώσσα και δεν είχα κανένα πρόβλημα».

-το αν μπορεί η Εθνική να περάσει στην επόμενη φάση του Μουντιάλ:
«Είναι μεγάλο κατόρθωμα ότι καταφέραμε να προκριθούμε στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Από τη στιγμή που θα είμαστε εκεί, φυσικά θέλουμε και πιστεύω πως μπορούμε να περάσουμε στην επόμενη φάση».

-την εμφάνιση του στο πρόσφατο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα:
«Ήξερα ότι θα είναι δύσκολο, αλλά και πώς να παίξω όταν έχω απέναντι μου αντιπάλους σαν την Μπαρτσελόνα. Έχω πλέον την εμπειρία και την ωριμότητα να διαχειρίζομαι τέτοιες καταστάσεις. Ήταν ένα παιχνίδι που δεν είχα να χάσω κάτι. Αν χάναμε θα ήταν φυσιολογικό. Ό,τι περισσότερο μπορούσαμε να κάνουμε θα ήταν κέρδος. Γι’ αυτό κατάφερα να είμαι χαλαρός, συγκεντρωμένος και τελικά μου βγήκε σε καλό».

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ