ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Καπετάνος στο Sport24.gr: "Η Στεάουα είναι κάτι διαφορετικό"

Καπετάνος στο Sport24.gr: "Η Στεάουα είναι κάτι διαφορετικό"

Ο Παντελής Καπετάνος μίλησε στο Sport24.gr για τη Στεάουα και τις εμπειρίες του από τη Ρουμανία. Διαβάστε τι του έλεγαν οι συμπαίκτες του μετά τα μπαράζ με την Ελλάδα, ποιους παίκτες ξεχώρισαν, ποιον παίκτη της Τσέλσι που αντιμετώπισε αποθεώνει και ποιο είναι το όνειρό του.

Τον έκτο χρόνο του στη Ρουμανία διανύει ο Παντελής Καπετάνος, ο οποίος είναι απόλυτα ικανοποιημένος από όσα έχει βρει εκεί. Ο 30χρονος μετά από δυόμιση χρόνια στην Κλουζ επέστρεψε στη μεγαλύτερη ομάδα της χώρας, τη Στεάουα Βουκουρεστίου, με την οποία φιλοδοξεί να προσθέσει κι άλλους τίτλους στο παλμαρέ του, το οποίο ήδη κοσμούν ένα πρωτάθλημα κι ένα κύπελλο Ρουμανίας.

Το Sport24.gr, το οποίο βρίσκεται κοντά στους Έλληνες του εξωτερικού κάνοντας και τον έλεγχο της εβδομάδας κάθε Δευτέρα, επικοινώνησε με τον πρώην παίκτη του Ηρακλή και της ΑΕΚ, ο οποίος μας μίλησε για την ομάδα του, η οποία έχει ανεβεί επίπεδο, τα μπαράζ της Ελλάδας με τη Ρουμανία, τις ευκαιρίες που του δόθηκαν να επιστρέψει στην Ελλάδα και το μεγάλο του όνειρο.

Την Τετάρτη πήρατε ισοπαλία από τη Σάλκε και συμπληρώσατε 3 παιχνίδια αήττητοι στο Champions League. Πιστεύεις ότι η ομάδα ανεβαίνει επίπεδο;

Η Στεάουα από πέρυσι έχει ανεβεί επίπεδο και φάνηκε στην πολύ καλή πορεία που έκανε στην Ευρώπη, όταν έφτασε ως τους "16" του Europa League και κόντεψε να αποκλείσει την Τσέλσι. Μπορώ να σου πω πως φέτος θεωρούν κάποιοι πως η χρονιά είναι λίγο πισωγύρισμα λόγω του ότι δε θα συνεχίσουμε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο κόσμος για παράδειγμα το είχε δεδομένο. Ίσως αυτό μας κόστισε, υπήρχε πίεση.

Δεν είχατε εύκολο όμιλο αλλά παλέψατε αρκετά. Όσοι έχουν δει τα παιχνίδια σας μπορούν να διαπιστώσουν ότι μένετε εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων στις λεπτομέρειες. Αυτό που κόστισε ήταν το γκολ στο 90' από τη Βασιλεία;

Σίγουρα. Είχαμε χάσει τα δύο πρώτα παιχνίδια, αλλά ήμασταν μέσα στο στόχο μας. Είχαμε την τύχη στα χέρια μας. Αν παίρναμε το διπλό στη Βασιλεία θα μιλούσαμε και για πρόκριση στους "16" του Champions League. Βέβαια στο παιχνίδι με τη Σάλκε μπήκαμε απελευθερωμένοι. Ο προπονητής μας πριν το παιχνίδι μας είχε ξεκαθαρίσει πως το σημαντικό ματς είναι αυτό της Κυριακής για το πρωτάθλημα. Είχαμε και κάποιες απουσίες, αλλά και πάλι χάσαμε ευκαιρίες για να πάρουμε τη νίκη.

Καπετάνος στο Sport24.gr: "Η Στεάουα είναι κάτι διαφορετικό"

Υπάρχει κάποιος παίκτης ή κάποια ομάδα συνολικά που σου έκανε εντύπωση από τον όμιλό σας στο Champions League;

Η Τσέλσι. Βλέποντας την περσινή της εικόνα δεν την είχα σε τόσο μεγάλη εκτίμηση. Είναι πολύ δουλεμένη ομάδα και εννοείται πως έχει πάρα πολύ καλούς παίκτες. Δεν την περίμενα τόσο καλή. Όσο για τους παίκτες, είχα την τύχη να δω από κοντά τον Λάμπαρντ. Ακόμα και σε αυτή την ηλικία δε σταματάει να τρέχει, είναι πραγματικός ηγέτης. Και ο Ετό είναι πάρα πολύ καλός. Αυτούς ξεχώρισα.

Πήρατε ισοπαλία από Παντούρι και παίζετε ένα ακόμη σημαντικό παιχνίδι με την Πετρολούλ. Πώς βλέπεις γενικά το πρωτάθλημα φέτος; Υπάρχει και η Άστρα, έχει ανεβεί ο ανταγωνισμός.

Αυτή τη χρονιά έχουμε 18 ομάδες στο πρωτάθλημα. Δε θα έπρεπε να είναι τόσο πολλές για μένα. Είναι κάποιες ομάδες που έχουν οικονομικά προβλήματα. Το φετινό πρωτάθλημα είναι από τα χειρότερα των τελευταίων ετών.

Έχεις πανηγυρίσει πρωτάθλημα με την Κλουζ. Στο τέλος της χρονιάς πιστεύεις ότι θα προσθέσεις στο παλμαρέ σου ένα ακόμη μετάλλιο πρωταθλητή;

Όλοι πιστεύουν ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα, αλλά πρέπει να το πάμε παιχνίδι - παιχνίδι. Για τη Στεάουα δεν είναι εύκολο γιατί σκέψου ότι σε κάθε εκτός έδρας αγώνα μας τα γήπεδα γεμίζουν. Η Στεάουα είναι κάτι διαφορετικό και όλοι θέλουν να βλέπουν τα παιχνίδια της, ενώ οι αντίπαλοί μας δίνουν το κάτι παραπάνω. Πάντως εγώ γι' αυτό ήρθα, για να πάρω ένα πρωτάθλημα και με τη Στεάουα. Ωστόσο, στις 20 Δεκεμβρίου εδώ το πρωτάθλημα διακόπτεται και ξαναρχίζει τον Μάρτιο. Τότε είναι σα να ξεκινάει κανονικά το πρωτάθλημα, οπότε δεν είναι εύκολο να πει κανείς τίποτα αυτή τη στιγμή.

Καπετάνος στο Sport24.gr: "Η Στεάουα είναι κάτι διαφορετικό"

Παίζεις στη Ρουμανία από το 2008. Θεωρείς ότι έχεις βρει την Ιθάκη σου εκεί;

Εγώ μόνο στην αρχή αντιμετώπισα κάποια προβλήματα, τους 2-3 πρώτους μήνες, μέχρι να προσαρμοστώ. Δεν είναι εύκολο να πηγαίνεις σε μία ξένη χώρα μαζί με την οικογένεια. Πλέον μας αρέσει εδώ, είναι η καθημερινότητά μας. Είτε είμαστε στην Ελλάδα είτε εδώ δεν αλλάζει κάτι.

Έχεις παίξει στο Champions League με ΑΕΚ, Κλουζ και Στεάουα. Αξίζει να πας σε μία ομάδα μόνο γι' αυτό ακόμη κι αν ξέρεις πως θα είναι έξι παιχνίδια; Στιγμές όπως το διπλό στο "Ολντ Τράφορντ" με την Κλουζ μένουν αξέχαστες;

Εγώ στη Στεάουα δεν ήρθα γι' αυτό, είχα ξαναπαίξει άλλωστε στο Champions League. Θα προτιμούσα για παράδειγμα να πάω σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα. Αν, όμως, δεν έχεις παίξει στο Champions League τότε κάνεις τα πάντα για να παίξεις. Και μόνο που ακούς τον ύμνο αισθάνεσαι κάπως. Όταν πήγα στο "Ολντ Τράφορντ" ένιωσα ένα δέος. Δεν είναι το πιο όμορφο γήπεδο, έχω παίξει και σε καλύτερα όπως το "Αλιάντς Αρένα", αλλά νιώθεις έτσι λόγω της ιστορίας που έχει αυτό το γήπεδο.

Στην Ελλάδα είχες ποτέ την ευκαιρία να γυρίσεις;

Ναι, μου δόθηκε η ευκαιρία και μετά την πρώτη μου χρονιά στη Στεάουα μου πρόσφεραν συμβόλαια πολύ καλά. Ωστόσο, όταν έφυγα από τη Στεάουα την πρώτη φορά αντιμετώπιζα πρόβλημα τραυματισμού. Πήγα στην Κλουζ και στη συνέχεια έκανα κι άλλη επέμβαση με αποτέλεσμα να μην παίξω σχεδόν καθόλου τότε.

Καπετάνος στο Sport24.gr: "Η Στεάουα είναι κάτι διαφορετικό"

Έχεις πολλούς συμπαίκτες που αποτελούν μέλη της εθνικής Ρουμανίας και αντιμετώπισαν την Ελλάδα στα μπαράζ. Τι σου έλεγαν μετά;

Το περίμεναν πιο εύκολο. Έλεγαν ότι η πρόκριση χάθηκε στο πρώτο παιχνίδι. Πιάστηκαν απροετοίμαστοι τότε και το πλήρωσαν. Ήταν και λίγο περίεργη η κατάσταση, τους έλειπαν και κάποιοι παίκτες.

Ποιους παίκτες ξεχώρισαν από την Εθνική μας;

Σίγουρα τον Μήτρογλου, ο οποίος είναι σε τρομερή κατάσταση, και από εκεί και πέρα τους Σαλπιγγίδη και Σαμαρά. Στέκονταν γενικά στην επιθετική μας τριάδα.

Γνωρίζοντας πολύ καλά τόσο την Εθνική μας όσο και την αντίστοιχη της Ρουμανίας, υπήρχε κάτι που είδες και δεν περίμενες; Για παράδειγμα ο Τανάσε είναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης, αλλά με εμάς δεν το έδειξε.

Η Ρουμανία στηρίζεται αποκλειστικά στο ταλέντο της, δεν είναι τόσο ομάδα, σε αντίθεση με εμάς που έχουμε ένα εξαιρετικό σύνολο. Είχαν κάποιες πολύ σημαντικές απουσίες και σε αυτό σταθήκαμε λίγο τυχεροί. Κι εγώ περίμενα περισσότερα από τον Τανάσε. Μιλάμε για έναν παίκτη που στην καλή του μέρα παίρνει ένα παιχνίδι μόνος του, αλλά με εμάς στο Φάληρο δεν ακούμπησε. Στην αναμέτρηση στο Βουκουρέστι έπαιξε σε άλλη θέση (αμυντικός μέσος) και δεν μπορεί να κριθεί.

Το καλοκαίρι μένεις ελεύθερος και θα μπορείς να διαπραγματευτείς με την άνεσή σου ποιος θα είναι ο επόμενος προορισμός της καριέρας σου. Υπάρχει κάποιο όνειρο που θα ήθελες να πραγματοποιήσεις;

Να παίξω στη Γερμανία. Κάποτε μου έγινε μία πρόταση, αλλά εγώ την απέρριψα. Ελπίζω να μην ήταν αυτή η μοναδική μου ευκαιρία. Μερικές φορές λένε πώς σου δίνεται μία φορά η δυνατότητα να κάνεις κάτι και αν χάσεις την ευκαιρία, τότε εκείνη δεν ξανάρχεται. Ελπίζω να μην ισχύει...

Καπετάνος στο Sport24.gr: "Η Στεάουα είναι κάτι διαφορετικό"

Με μία λέξη

Αγαπημένο πρωτάθλημα: Γερμανικό

Αγαπημένος ποδοσφαιριστής: Θέλω να βλέπω την Μπαρτσελόνα για τον Μέσι και τη Ρεάλ για τον Ρονάλντο

Αγαπημένος προπονητής: Σερ Άλεξ Φέργκιουσον

Ευρωπαϊκή ομάδα που υποστηρίζεις (εκτός της ομάδας που αγωνίζεσαι): Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Η καλύτερη ποδοσφαιρική σου στιγμή: Το πρωτάθλημα με την Κλουζ και το ότι ήμουν στην αποστολή για το Mundial της Νότιας Αφρικής (2010)

Η χειρότερη ποδοσφαιρική σου στιγμή: Οι τραυματισμοί, είναι ό,τι χειρότερο για έναν ποδοσφαιριστή

Το γούρι σου: Δεν έχω

Αυτοκίνητο που οδηγείς: Toyota RAV4

Αγαπημένο φαγητό: Οι μακαρονάδες

Αγαπημένη μουσική: Ελληνικό έντεχνο

Η πρώτη ρουμάνικη λέξη που χρησιμοποίησες/έμαθες στη Ρουμανία:Ce faci? (τι κάνεις;)

Η πρώτη ελληνική λέξη που έμαθες σε κάποιον στη Ρουμανία: Καλημέρα, καλησπέρα. Τα είχαν ακούσει, απλά με ρωτούσαν πότε ακριβώς τα χρησιμοποιούμε.

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ