ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Αλνταΐρ: "Εντυπωσιασμένος με Μανωλά"

Αλνταΐρ: "Εντυπωσιασμένος με Μανωλά"

Ο Βραζιλιάνος παλιός αμυντικός της Ρόμα, Αλνταΐρ, βγάζει μέσα από το Sport24.gr το καπέλο στον Κώστα Μανωλά και δεν μένει έκπληκτος όταν ακούει ότι ο Τραϊανός Δέλλας, είναι προπονητής.

Οι επιδόσεις και οι αριθμοί του Κώστα Μανωλά με τη φανέλα της Ρόμα στα πρώτα παιχνίδια του ιταλικού πρωταθλήματος, παρέπεμπαν σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ σε... Αλνταΐρ. Ο θρυλικός αμυντικός των "τζαλορόσι" δηλώνει εντυπωσιασμένος από τον Έλληνα διεθνή, στέλνει το μήνυμα στον πρώην του συμπαίκτη, Τραϊανό Δέλλα, και μιλά για μία Ρόμα... ικανή για όλα.

Μπορεί το πρωτάθλημα η Ρόμα

Ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός κλήθηκε από το Sport24.gr να συγκρίνει τη Ρόμα των δικών του χρόνων με την τωρινή ομάδα και δεν απέφυγε να απαντήσει, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για τη φετινή πορεία των "τζαλορόσι'.

Αλνταΐρ: "Εντυπωσιασμένος με Μανωλά"

"Εκείνη η Ρόμα των χρόνων μου, ήταν μία μοναδική ομάδα. Ειδικά η Ρόμα του Καπέλο. Κατά την προσωπική μου γνώμη, ομάδες σαν τη Ρόμα του Καπέλο, δεν συναντάς εύκολα, συχνά, ούτε στο ιταλικό πρωτάθλημα, ούτε σε κάποιο άλλο από τα μεγάλα ευρωπαϊκά. Ήμασταν ομάδα, με όλη τη σημασία της λέξης.

Αλνταΐρ: "Εντυπωσιασμένος με Μανωλά"

Αυτή η Ρόμα όπως τη βλέπω, είναι καλή, έχει τρωτά σημεία, αλλά και πολλά περιθώρια βελτίωσης. Κατά τη γνώμη μου έχει μία μοναδική ευκαιρία φέτος να πάρει το πρωτάθλημα. Είναι πιο ώριμη από πέρυσι, ίσως και πιο ποιοτική. Αν αντέξει στα κρίσιμα σημεία, σε εκείνα τα παιχνίδια που κρίνονται συνήθως οι τίτλοι, θα το παλέψει με τη Γιουβέντους για τον τίτλο. Φέτος, είμαι πιο αισιόδοξος από ποτέ"

Έχω δει τους Έλληνες

Υπενθυμίσαμε στον Αλνταΐρ, έναν από τους κορυφαίους αμυντικούς, όχι μόνο της Ρόμα και του ιταλικού πρωταθλήματος, αλλά παγκοσμίως, ότι στους "τζαλορόσι" αγωνίζονται και τρεις Έλληνες. Δείτε τι λέει ο Βραζιλιάνος στο Sport24.gr για τους Κώστα Μανωλά, Βασίλη Τοροσίδη και Χοσέ Χολέμπας.

Αλνταΐρ: "Εντυπωσιασμένος με Μανωλά"

"Τους έχω δει σε κάποια παιχνίδια. Οι δύο είναι καινούριοι στην ομάδα, οπότε είναι λογικό να είναι ακόμη σε στάδιο προσαρμογής. Στην Ιταλία, όταν έρχεσαι από το εξωτερικό, περνάς πάντα ένα στάδιο προσαρμογής (γέλια). Πάντως γι' αυτόν που μπορώ να εκφέρω γνώμη είναι ο Μανωλάς, που αγωνίζεται στη θέση μου."

Εντυπωσιασμένος από τον Μανωλά

Οι αριθμοί των πρώτων αγώνων του Κώστα Μανωλά στη Ρόμα, παρέπεμπαν σε... Αλνταΐρ. Μερικά ιταλικά ΜΜΕ, δεν δίστασαν κάνουν λόγο και το διάδοχό του. Τι λέει, όμως, ο ίδιος ο Βραζιλιάνος για τον Έλληνα διεθνή κεντρικό αμυντικό;

"Τον έχω δει. Πάντα, όταν βλέπω κάποιον αγώνα το μάτι πάει λόγω συνήθειας στους αμυντικούς. Έχω εντυπωσιαστεί, είναι πολύ δυνατός και έχει ένα στοιχείο που πάντα το θεωρούσα προτέρημα σε αυτή τη θέση.

Αλνταΐρ: "Εντυπωσιασμένος με Μανωλά"

Δεν φοβάται να βγει, πρώτος στην μπάλα. Ξέρεις αυτό έχει και το ρίσκο του, αλλά ο σωστός αμυντικός, αυτός που έχει αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στις δυνατότητές του, βγαίνει πρώτος στην μπάλα, ακόμη σε επιθετικούς πολύ τεχνικούς.

Τώρα για το διάδοχος είναι μεγάλη κουβέντα. Αυτό που έχει σημασία, στο ποδόσφαιρο, στη ζωή, παντού, είναι η διάρκεια. Δεν αρκεί ένα παιχνίδι καλό ούτε μια χρονιά καλή. Θέλει διάρκεια, επίπεδο υψηλό, μέχρι τη στιγμή που θα κρεμάσεις τα παπούτσια του"

Ήξερα ότι θα γινόταν προπονητής ο Δέλλας

Ο Αλνταΐρ, όμως γνωρίζει από... Ελλάδα. Τη σεζόν 2001-2002 είχε ως παρτενέρ έναν Έλληνα, στο κέντρο της άμυνας των "τζαλορόσι". Μόλις του είπαμε ότι ο Τραϊανός Δέλλας είναι πλέον τεχνικός στην ΑΕΚ, ο Βραζιλιάνος αμυντικός, αν και δεν το ήξερε, μάλλον δεν έπεσε από το σύννεφα, όπως είπε στο Sport24.gr:

"Ναι τον θυμάμαι τον Τραϊανό, μπορεί να ήμασταν λίγο καιρό μαζί στην ομάδα, αλλά τον θυμάμαι. Εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και εξαιρετικό παιδί. Είχαμε πολύ καλή συνεννόηση, ουσιαστικά την ίδια αντίληψη για το ποδόσφαιρο.

Αλνταΐρ: "Εντυπωσιασμένος με Μανωλά"

Αν και δεν γνώριζα ότι είναι προπονητής, δεν μπορώ να πω ότι νιώθω έκπληξη γι' αυτό. Από ποδοσφαιριστές ξεχωρίζουν... οι επόμενοι προπονητές. Ο Δέλλας από τότε, και το ξέρετε καλύτερα εσείς στην Ελλάδα από εμένα έβλεπε γήπεδο, που λέμε στην ποδοσφαιρική διάλεκτο. Είναι πολύ ευχάριστο που έμαθα ότι είναι προπονητής σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα"

Αυτό έκανε τον Τότι αρχηγό

Επαναφέροντας τη συζήτηση γύρω από τη Ρόμα, δεν θα μπορούσαμε να μη ρωτήσουμε τον Αλνταΐρ, για τον "Il Capitano", Φραντσέσκο Τότι. Τον έζησε από κοντά, και εξομολογείται στο Sport24.gr, τι είναι αυτό που τον κατατάσσει στους κορυφαίους - αν όχι τον κορυφαίο - αρχηγούς, όλων των εποχών.

Αλνταΐρ: "Εντυπωσιασμένος με Μανωλά"

"Η προσωπικότητα. Ο αρχηγός εκεί φαίνεται. Δεν υπάρχει κάποιος νόμος που να λέει ότι αρχηγός θα είναι ο τερματοφύλακας, ο αμυντικός, ο μέσος, ο επιθετικός. Αρχηγός είναι αυτό που λέει η λέξη. Και ο Τότι πέρα από το γεγονός ότι ήταν Ρόμα, ήταν ένας ηγέτης. Αυτό φαινόταν παντού, από τις προπονήσεις και τα παιχνίδια μέχρι και τις συνεντεύξεις Τύπου, μετά από ήττες και νίκες."

Να δώσουμε χρόνο στον Ντούνγκα

Η "σελεσάο" προσπαθεί στο δεύτερο πέρασμα του Ντούνγκα, από την τεχνική της ηγεσία να ξεπεράσει το "Μινεϊράζο" του Μπέλο Οριζόντε και τη βαριά ήττα από τη Γερμανία, στο Μουντιάλ που διοργανώθηκε "σπίτι" της. Ο Αλνταϊρ, ο οποίος αγωνίστηκε επί σειρά ετών με το εθνόσημο στο στήθος, καταθέτει στο Sport24.gr τη γνώμη του για το επόμενο βήμα της εθνικής ομάδας της χώρας του.

Αλνταΐρ: "Εντυπωσιασμένος με Μανωλά"

"Ήταν ένα κάζο αυτό που πάθαμε το καλοκαίρι. Στη Βραζιλία κανείς δεν το έχει ξεπεράσει, ο,τι κι αν λένε. Ήταν η βαριά ήττα, η συνολική εμφάνιση, πολλά. Ναι νομίζω ότι ο Ντούνγκα μπορεί να γυρίσει την κατάσταση. Αλλά για να το κάνει αυτό χρειάζεται χρόνο, και για να έχει χρόνο πρέπει να του τον δώσουμε εμείς, η ομοσπονδία, ο Τύπος, ο κόσμος."

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ