ΚΥΠΡΟΣ

Μαντούκα: "Η διοίκηση της ΑΕΚ μου φέρθηκε άθλια"

Apoel's Gustavo Manduca (R) challenges Lyon's Michel Bastos during the UEFA Champions League football match between Apoel Nicosia and Olympique Lyonnais at the GSP Stadium in the Cypriot capital Nicosia on March 7, 2012. AFP PHOTO/JACK GUEZ (Photo credit should read JACK GUEZ/AFP/Getty Images)
Apoel's Gustavo Manduca (R) challenges Lyon's Michel Bastos during the UEFA Champions League football match between Apoel Nicosia and Olympique Lyonnais at the GSP Stadium in the Cypriot capital Nicosia on March 7, 2012. AFP PHOTO/JACK GUEZ (Photo credit should read JACK GUEZ/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Ο Γκουστάβο Μαντούκα αναφέρθηκε σε συνέντευξη του στην ΑΕΚ που αγαπάει πολύ αλλά και την διοίκηση της Ένωσης που με την άθλια πρότασή της και τον σεβασμό που δεν του έδειξε τον έδιωξε. Τι λέει για τα οφειλόμενα.

Για το πέρασμά του από την Ελλάδα και την ΑΕΚ μίλησε μεταξύ άλλων ο Γκουστάβο Μαντούκα σε μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα balla.com.cy. Ο Βραζιλιάνος άσος του ΑΠΟΕΛ υπογράμμισε το πόσο αγαπάει την ΑΕΚ και τον κόσμο της αλλά σημείωσε παράλληλα ότι η διοίκηση των "κιτρινόμαυρων" του έκανε άθλια πρόταση και του φέρθηκε χωρίς σεβασμό, οδηγώντας τον ουσιαστικά στην έξοδο.

Σχετικά με το θέμα των οφειλομένων από την ελληνική ομάδα, τόνισε ότι υπέγραψε για να πάρει η Ένωση την αδειοδότηση από την ΟΥΕΦΑ γιατί την αγαπάει πολύ και θέλει να την βοηθήσει.

Τα σημεία στα οποία ο Μαντούκα μιλάει για την Ελλάδα και την ΑΕΚ:

(για ολόκληρη τη συνέντευξη μαζί με videos δείτε το balla.com.cy).

Οι Ελληνες παρακολουθούν ολοένα και περισσότερο τον ΑΠΟΕΛ. Σήμερα (σ.σ. χθες) δύο εφημερίδες είχαν στο πρωτοσέλιδο τον ΑΠΟΕΛ. Εχεις παίξει στην Ελλάδα. Τι πιστεύεις ότι λείπει από τις ελληνικές ομάδες για να έχουν μία αντίστοιχη πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ;

"Οπως είπα και πριν, για να πετύχεις χρειάζονται κάποια πράγματα. Δεν είναι πάντα η καλύτερη ομάδα αυτή που πληρώνει περισσότερο και έχει υψηλότερο μπάτζετ. Είναι δύσκολο να μιλήσεις για κάποια συνταγή, γιατί και στην Ελλάδα υπάρχουν μεγάλες ομάδες. Υπάρχει ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός...

Η ΑΕΚ περνάει μία στενάχωρη, δύσκολη στιγμή στην ιστορία της, αλλά είναι μεγάλη ομάδα. Σίγουρα η οικονομική κατάσταση δεν βοηθάει να είναι καλύτερη τώρα, αλλά είναι λυπηρό να βλέπεις ομάδες με τέτοιο κόσμο να φτάνει σ’ αυτό το σημείο. Με τόσα οικονομικά προβλήματα.

Είναι δύσκολο να καταλάβεις πώς έφτασε σ’ αυτό το σημείο. Είναι κάτι που δημιουργεί σκέψεις, αμφιβολίες, μας προκαλεί θλίψη, γιατί τέτοιες ομάδες αξίζουν να βρίσκονται ψηλά. Γιατί είναι μεγάλες ομάδες, έχουν φοβερό κόσμο, έχουν ιστορία. Υπάρχει ένα σύνολο πραγμάτων που πρέπει να δουλευτεί."

Αυτοί που σε μνημονεύουν περισσότερο είναι οι φίλαθλο της ΑΕΚ, οι οποίοι θυμούνται ότι πριν από ενάμιση χρόνο η διοίκηση δεν ήθελε πραγματικά να ανανεώσεις το συμβόλαιό σου. Πώς το βλέπεις μετά από τόσο καιρό;

"Η αλήθεια είναι ότι μου έκαναν μία πρόταση όταν έφυγα. Αλλά μία άθλια πρόταση. Αυτό που με στενοχώρησε περισσότερο δεν ήταν η πρόταση που μου έκαναν, γιατί αν μου έκαναν την ίδια πρόταση όταν ήθελα, όταν ξεκινήσαμε δηλαδή να μιλάμε για την ανανέωση, έξι μήνες πριν την λήξη του συμβολαίου μου, θα την είχα αποδεχτεί. Γιατί αγαπούσα πολύ την ομάδα και ήθελα να μείνω. Αλλά το άφηναν συνεχώς το θέμα και ποτέ δεν μου συμπεριφέρθηκαν με σεβασμό.

Ποτέ δεν προσπάθησαν για να μείνω. Αυτό ήταν που δεν μου άρεσε, τη στιγμή που ο ΑΠΟΕΛ και άλλες ομάδες προσπάθησαν πολύ περισσότερο από την ΑΕΚ για να με αποκτήσουν. Δεν ήταν οικονομικό το θέμα. Από τις άλλες ομάδες εισέπραξα περισσότερο σεβασμό από ό,τι από την ομάδα όπου ήμουν τέσσερα χρόνια, δουλεύοντας πολύ σκληρά, δίνοντας τα πάντα εκεί, με πολλή αγάπη, προσπαθώντας πάντα να βοηθήσω. Οι υπόλοιπες ομάδες έδειξαν ότι με ήθελαν περισσότερο. Και αυτό με ώθησε στο να φύγω.

Αλλά και όλη η κατάσταση που βιώνει η ομάδα, όπου μένεις έξι μήνες απλήρωτος. Και κυρίως η συμπεριφορά ορισμένων ανθρώπων, σαν αυτό που συνέβαινε να ήταν κάτι φυσιολογικό! Λες και δεν είχαμε το δικαίωμα να πληρωνόμαστε για τη δουλειά μας, όπως συμβαίνει με όλους τους εργαζόμενους! Ηθελαν να μας παρουσιάζουν ως κακούς επαγγελματίες, επειδή θέλαμε να πληρωνόμαστε για τη δουλειά μας, για να οργανώσουμε τις ζωές μας με τις οικογένειές μας. Αυτό μου δημιουργούσε μεγάλη σύγχυση, πώς γίνεται να συμβαίνει αυτό. Και συνεχίζεται μέχρι σήμερα αυτό.

Αν και πήρα την απόφαση να φύγω, εξακολουθώ να αγαπώ πολύ την ΑΕΚ, παρακολουθώ την ομάδα, έχω φίλους εκεί και είμαι ακόμη οπαδός της. Αλλά δεν μου λείπει αυτό που ζούσα τα τελευταία δύο χρόνια μου στην ΑΕΚ. Τώρα εδώ αισθάνομαι πλήρης και πολύ πιο ευτυχισμένος."

Μίλησες για τα οικονομικά προβλήματα που παραμένουν. Η ΑΕΚ σου χρωστάει ακόμη χρήματα...

"Ναι..."

Σε τι φάση βρίσκεται αυτό το θέμα;

"Από τότε που έφυγα προσπαθούμε να βρούμε μία λύση. Εγώ δέχομαι συνεχώς, μία συμφωνία, άλλη συμφωνία, νέα συμφωνία, ξανά συμφωνία... Αλλά ποτέ, όπως συνέβαινε και όταν ήμουν στην ομάδα, δεν εκπληρώνουν τις συμφωνίες. Καταλαβαίνω όμως τη δύσκολη κατάσταση της ομάδας και γι’ αυτό δέχομαι τη συμφωνία. Σκέφτηκα να κάνω προσφυγή στη ΦΙΦΑ, ξεκίνησα τη διαδικασία, αλλά τώρα που ζήτησαν ξανά υπογραφές για την αδειοδότηση από την ΟΥΕΦΑ αποφάσισα να βοηθήσω άλλη μία φορά την ομάδα, γιατί την αγαπώ πολύ.

Αλλά περιμένω να εκπληρώσουν κι αυτοί από την πλευρά τους το χρέος τους. Εμείς οι παίκτες προσπαθούμε να βοηθάμε, να μην δημιουργούμε πρόβλημα, να τους αντιμετωπίζουμε με το σεβασμό που αξίζουν οι οπαδοί και ο σύλλογος, ώστε να παραμείνει ζωντανή η ομάδα και να παίζει στην πρώτη κατηγορία, όπου αξίζει να βρίσκεται. Αλλά πρέπει να κι αυτοί να κάνουν μία προσπάθεια να εκπληρώσουν κάποια από τις υποσχέσεις τους. Η βοήθεια, ο σεβασμός, η αγάπη πρέπει να υπάρχει και από τις δύο πλευρές.

Εμείς δεν μπορούμε συνέχεια να δίνουμε, να δίνουμε, να δίνουμε, χωρίς να παίρνουμε τίποτα. Πρέπει κι εμείς να πάρουμε κάτι από αυτούς. Τουλάχιστον σεβασμό, μία κουβέντα, ένα ευχαριστώ. Είναι το λιγότερο που αυτή η ομάδα μπορεί να κάνει για εμένα και για όλους τους παίκτες που την έχουν βοηθήσει. Και πάνω από όλα τους παίκτες που είναι σήμερα στην ομάδα. Που παίζουν, που δίνουν το καλύτερο που μπορούν χωρίς να παίρνουν καθόλου χρήματα. Που συνεχίζουν να δουλεύουν σκληρά μέσα στο γήπεδο, παλεύοντας για τη φανέλα, για την ομάδα, για τους οπαδούς.

Οι παίκτες που είναι σήμερα στην ΑΕΚ θα πρέπει να εκτιμώνται ακόμη περισσότερο από τη διοίκηση και από τον κόσμο της ομάδας."

TAGS ΚΥΠΡΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ