ΚΥΠΡΟΣ

Η διαδρομή Ελλάδα-Κύπρος για τους παίκτες

Η διαδρομή Ελλάδα-Κύπρος για τους παίκτες
INTIME SPORTS

Δείτε ποιοι και πόσοι ποδοσφαιριστές επέλεξαν φέτος να αφήσουν την Ελλάδα για να αγωνιστούν στο κυπριακό πρωτάθλημα.

Πάει καιρός από τότε που τα καλύτερα "προϊόντα" του κυπριακού ποδοσφαίρου έπαιρναν το δρόμο για την Ελλάδα, θεωρώντας μία τέτοια μεταγραφή άλμα για την καριέρα τους.

Πλέον η διαδρομή έχει αλλάξει και ολοένα και περισσότεροι παίκτες από το ελληνικό πρωτάθλημα καταφτάνουν στην Κύπρο. Οχι για μία "αρπακτή", αλλά γιατί διακρίνουν πρόοδο και προοπτική.

Η άνοδος του κυπριακού ποδοσφαίρου, η οποία αντικατοπτρίζεται και στις επιτυχίες που έχουν σιγά-σιγά οι ομάδες του στην Ευρώπη, αποτυπώνεται και στις μεταγραφές, αφού παίκτες που παλιότερα θα αποφάσιζαν να αγωνιστούν στο πρωτάθλημά μας για τα... τελευταία ένσημα, τώρα αφήνουν την Ελλάδα στην πιο γόνιμη ποδοσφαιρική ηλικία τους, προκειμένου να αναζητήσουν καλύτερη προοπτική.

Η παρουσία της Ανόρθωσης και του ΑΠΟΕΛ (δύο φορές μάλιστα) στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ την τελευταία τετραετία και η επιτυχημένη παρουσία της ΑΕΚ στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ πέρυσι καταδεικνύουν με τον πλέον ανάγλυφο τρόπο την άνοδο του ποδοσφαίρου μας.

Αποκορύφωμα, βέβαια, αυτής της ανόδου αποτέλεσε η ιστορική πρόκριση του ΑΠΟΕΛ στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ την περασμένη σεζόν! Οι επιτυχίες των ομάδων μας και η ανοδική τους πορεία πείθουν ολοένα και περισσότερους παίκτες να εγακαταλείψουν το ελληνικό πρωτάθλημα για το κυπριακό, κάτι που πριν από χρόνια φάνταζε πολύ δύσκολο.

Μπείτε στο balla.com.cy και δείτε ποιοι 19 ποδοσφαιριστές αποχώρησαν από το ελληνικό πρωτάθλημα, με σκοπό να αγωνιστούν στην Κύπρο.

TAGS ΚΥΠΡΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ