ΚΥΠΡΟΣ

Αποχή αποφάσισαν οι διαιτητές

Αποχή αποφάσισαν οι διαιτητές

Οι διαιτητές εμμένουν στην απόφαση τους για αποχή από τα παιχνίδια της 24ης αγωνιστικής, όπως προκύπτει από την έκτακτη συνέλευση τους μετά την επίθεση που δέχτηκε τα ξημερώματα (28/2) ο Λεόντιος Τράττος.

Όπως όλα δείχνουν, η 24η αγωνιστική του κυπριακού πρωταθλήματος θα αναβληθεί καθώς οι διαιτητές εμμένουν στην απόφαση τους για αποχή, όπως προκύπτει από την έκτακτη συνέλευση τους, εξαιτίας της επίθεσης που δέχτηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (28/2) ο Λεόντιος Τράττος,

Θυμίζουμε ότι τα ξημερώματα εξερράγη βόμβα στο αυτοκίνητο του προέδρου του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου, στην οικεία του στα Λατσιά. Η Ομοσπονδία έσπευσε να καταδικάσει το γεγονός, όπως και το σύνολο σχεδόν των ομάδων.

Ήδη από το πρωί, όταν και συγκλήθηκε έκτακτη συνέλευση από τον ΣΔΚ, διέρρευσε η πληροφορία ότι οι διαιτητές θα αποφάσιζαν την αποχή τους από τους αγώνες αυτού του Σαββάτου. Αναμένονται σύντομα και οι επίσημες ανακοινώσεις, ενώ οι προσπάθειες της ΚΟΠ να διεξαχθεί κανονικά η αγωνιστική για να μην υπάρχει πρόβλημα με το πρόγραμμα του πρωταθλήματος πέφτουν στο κενό.

Η ΚΟΠ προσπάθησε να ανατρέψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, επειδή το πρόγραμμα είναι γεμάτο και δύσκολα θα βρεθούν κενές ημερομηνίες για να καλυφθεί η 24η αγωνιστική. Φέτος υπάρχει και το Μουντιάλ και τα εθνικά πρωταθλήματα πρέπει να ολοκληρωθούν νωρίτερα, βάσει οδηγίας της FIFA.

Όλα αυτά δεν ήταν αρκετά για να μεταπείσουν τους διαιτητές, οι οποίοι είναι οργισμένοι με το τελευταίο περιστατικό. Γι' αυτό και στην απογευματινή τους συνέλευση αποφάσισαν να απέχουν. Έτσι η αγωνιστική αναβάλλεται, αν αναμονή και των επίσημων ανακοινώσεων.

Η ανακοίνωση του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου:

"Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Κύπρου για ακόμη μία φορά, βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση να εκφράσει την λύπη του, την δυσανασχέτησή του και την απογοήτευσή του, αναφορικά με την νέα βομβιστική επίθεση, που έγινε σήμερα τα ξημερώματα, σε βάρος του Διαιτητή και Προέδρου του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου, κύριου Λεόντιου Τράττου.

Η πολλαπλή έκφραση των ανησυχιών μας για την ασφάλεια των Διαιτητών μας και η έντονη καταδίκη μας σε προηγούμενες παρόμοιες περιπτώσεις, φαίνεται δεν έδωσαν τα πραγματικά μηνύματα ή κάποιοι δεν θέλησαν να αντιληφθούν ότι η Διαιτησία πρέπει να προστατευθεί από το μένος θρασύδειλων κουκουλοφόρων της νύχτας.

Για ακόμη μία φορά καλούμε την πολιτεία, ιδιαίτερα τον Υπουργό Δικαιοσύνης καθώς και τον Αρχηγό της Αστυνομίας όπως ενεργήσουν άμεσα και αποτελεσματικά για τον εντοπισμό και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.

Πριν από την Συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου έγινε συνάντηση με τον Πρόεδρο και Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου με τους οποίους ανταλλάχθηκαν απόψεις.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου μετά από Συνεδρία αξιολογώντας την όλη κατάσταση η οποία έχει δημιουργηθεί αποφάσισε ομόφωνα όπως προχωρήσει σε αποχή από όλους τους αγώνες όλων των Πρωταθλημάτων με μοναδικό μέλημα τη σωματική ακεραιότητα των Διαιτητών και των οικογενειών τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει τη λύπη του για την οποιαδήποτε ταλαιπωρία προκαλεί με την πιο πάνω απόφαση του σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη καθώς επίσης και στο υγιές φίλαθλο κοινό".

Στο πλευρό των διαιτητών η ΚΟΠ

Σε επίσημη ανακοίνωση της η ΚΟΠ δηλώνει την συμπαράσταση της στους διαιτητές μετά τα τελευταία γεγονότα. Αναλυτικά:

"Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου συμπαρατάσσεται με την απόφαση του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου για αποχή από τους αγώνες των Πρωταθλημάτων της που είναι ορισμένοι για το Σαββατοκύριακο 1-2 Μαρτίου 2014.

Η Ομοσπονδία νιώθει με τη σειρά της ότι τα τελευταία συμβάντα και η πίεση που εξασκείται στους διαιτητές με τέτοιες ενέργειες όπως τη ψεσινή βομβιστική επίθεση κατά του Προέδρου του ΣΔΚ κ. Λεόντιου Τράττου, έχουν ξεπεράσει κάθε όριο λογικής.

Το ανησυχητικό πρόβλημα με τις ακραίες ενέργειες με στόχο τη διαιτησία έχει κάνει ήδη το γύρο του κόσμου και η ΚΟΠ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου και τον Σύνδεσμο Διαιτητών Κύπρου για περαιτέρω ενέργειες.

Η ΚΟΠ καλεί την αστυνομία να προχωρήσει τόσο σε επανεξέταση υφιστάμενων φακέλων για συμβάντα που προηγήθηκαν κατά τα τελευταία χρόνια, αλλά και εξιχνίαση του χθεσινού συμβάντος και να οδηγήσει τους ενόχους ενώπιον της δικαιοσύνης.

Η συνέχεια των Πρωταθλημάτων

Μετά την πιο πάνω απόφαση και την αναβολή όλων των αγώνων του Σαββατοκύριακου, η αγωνιστική που είναι ορισμένη για τις 1-2 Μαρτίου μεταφέρεται για το Σαββατοκύριακο 8-9 Μαρτίου 2014.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΠ στη συνεδρία της ερχόμενης Τρίτης θα εξετάσει θέμα ορισμού εμβόλιμης αγωνιστικής για να λύσει το πρόβλημα που δημιουργείται στον υφιστάμενο αγωνιστικό σχεδιασμό των Πρωταθλημάτων της".

Πηγή: balla.com.cy

TAGS ΚΥΠΡΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ