ΚΥΠΡΟΣ

Αποκαλύψεις Κουτσοκούμνη για τα στημένα στην Κύπρο

Αποκαλύψεις Κουτσοκούμνη για τα στημένα στην Κύπρο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο πρόεδρος της ΚΟΠ κι επιτετραμμένος της FIFA στην Ελλάδα, Κωστάκης Κουτσοκούμνης, προέβη σε αποκαλύψεις για τα στημένα ματς στην Κύπρο. Η σύγκριση με την Αλβανία κι ο αποκλεισμός από την Ευρώπη.

Στην ετήσια συνέλευση της ΚΟΠ μίλησε ο πρόεδρός της κι επιτετραμμένος της FIFA στην Ελλάδα, Κωστάκης Κουτσοκούμνης, υποστηρίζοντας πως η Κύπρος βρίσκεται πάνω-κάτω στο ίδιο επίπεδο με την Αλβανία όσον αφορά τα στημένα ματς και πως εάν η ομοσπονδία της δε λάβει μέτρα, τότε θα το κάνει η UEFA με τον αποκλεισμό των ομάδων της από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις να είναι εντός των πιθανών κυρώσεων.

"Το καλοκαίρι πήραμε κάποιες αποφάσεις. Ξεκίνησαν να έρχονται φάκελοι. Πρώτα για το ΑΕΖ-Απόλλωνας, η UEFA δεν καταλόγισε ευθύνες. Σε επικοινωνία με την UEFA ενημερωθήκαμε ότι δεν θα καταλογίζει ευθύνη μέσα από φακέλους. Θα μπορούσε να αποδοθεί ευθύνη από την έκθεση για το ματς. Αλλά η έκθεση δεν βοηθούσε, γι' αυτό είχα δηλώσει πως ότι είχαμε πει το καλοκαίρι πήγε στον... βρόντο γιατί άλλαξε τακτική η UEFA.

Είχαμε επίσκεψη από δύο άτομα της ομοσπονδίας, που μας συντάραξε. Μας είπαν επί λέξει ότι η Κύπρος αυτή τη στιγμή είναι κοντά στην Αλβανία σε επίπεδο στημένων ματς. Τι σημαίνει αυτό; Σχεδόν κατεστραμμένο ποδόσφαιρο. Μας είπαν επίσης ότι η Κύπρος ελέγχεται για το στοίχημα και τη διαφθορά. Μας είπαν ότι είναι σε εξαιρετικά μεγάλο επίπεδο το πρόβλημα και πως αν η ΚΟΠ δεν λάβει μέτρα, τότε θα λάβει η UEFA. Μεταξύ των μέτρων αυτών και ο αποκλεισμός ομάδων από την Ευρώπη. Εδώ φτάσαμε, να θεωρούμαστε μια χώρα από τις χειρότερες σε στημένα παιχνίδια.

Το 99% ενός φακέλου είναι αλήθεια σύμφωνα με την UEFA και μπορείτε να λάβετε μέτρα με βάση τον φάκελο. Σε επικοινωνία με τον κύριο Λευκαρίτη της UEFA μας είπε ότι μπορούμε να κατονομάσουμε ονόματα ομάδων και να πάρουμε μέτρα. Η UEFA μας είπε και ποια μέτρα πρέπει να πάρουμε. Ήρθαν και μας είπαν τα εξής: "Θέλουμε στον πρώτο φάκελο ποινή -6 βαθμούς και 50.000 ευρώ πρόστιμο,στο δεύτερο φάκελο απαγόρευση συμμετοχής στην διοργάνωση (Α' κατηγορία, Β' κατηγορία κτλ) και τα έσοδα που είχε το σωματείο από UEFA και ΚΟΠ να μην τα παίρνει, στον τρίτο φάκελο το σωματείο να μην συμμετέχει στα πρωταθλήματα KOΠ για πέντε χρόνια!". Περιμένουμε να μας πείτε τι θα αποφασίσετε αλλά αν μας πείτε βλάκες τότε θα έρθουν εξαναγκαστικές ποινές οι οποίες θα είναι μεγαλύτερες.

Αυτές οι ποινές που προκαλούν μειδίαμα δείχνουν το ενδιαφέρον της UEFA. Kακώς δεχθέκαμε σωματείο στην Α' κατηγορία που είχε δείξει τέτοια συμπεριφορά στην Β' κατηγορία. Πρέπει να δράσουμε. Ούτε χορηγούς θα βρίσκετε ούτε κόσμος θα έρχεται ούτε πρωτάθλημα θα έχουμε. Είμαστε στο -1 αν όχι στο +2. Πάρτε το σοβαρά. Το οργανωμένο έγκλημα στο ποδόσφαιρο είναι μέσα στα πόδια μας. Θεωρώ ότι μια προειδοποίηση είναι δίκαιη και σε αποστολή προς την UEFA θα παρακαλέσουμε στον πρώτο φάκελο να υπάρχει πρόστιμο, στον δεύτερο αφαίρεση βαθμών, στον τρίτο φάκελο διαβάθμιση και στον τέταρτο αποβολή από τα πρωταθλήματα της ΚΟΠ για τουλάχιστον πέντε χρόνια. Αυτή θα είναι πρόταση της ΚΟΠ στην UEFA. Θα μπορούσα να μιλώ για ώρες αλλά θα σας δώσω το λόγο μου κι ελπίζω το ζήτημα να αντιμετωπιστεί με την δέουσα σοβαρότητα", υποστήριξε ο πρόεδρος της ΚΟΠ κι επιτετραμμένος (σ.σ υπεύθυνος) της FIFA στην Ελλάδα, Κωστάκης Κουτσοκούμνης.

TAGS ΚΥΠΡΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ