COPA AMERICA

Χιλή - Βενεζουέλα 1-2

Venezuelan defender Oswaldo Vizcarrondo (R) celebrates with teammates after scoring against Chile during their 2011 Copa America quarter-final football match held at the Estadio del Bicentenario stadium in San Juan, 1126 Km west of Buenos Aires, on July 17, 2011. AFP PHOTO / Ronaldo Schemidt (Photo credit should read Ronaldo Schemidt/AFP/Getty Images)
Venezuelan defender Oswaldo Vizcarrondo (R) celebrates with teammates after scoring against Chile during their 2011 Copa America quarter-final football match held at the Estadio del Bicentenario stadium in San Juan, 1126 Km west of Buenos Aires, on July 17, 2011. AFP PHOTO / Ronaldo Schemidt (Photo credit should read Ronaldo Schemidt/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Έκπληξη τελικά είχαμε και στον 4ο προημιτελικό του Copa América 2011, καθώς η Βενεζουέλα με δημιουργό τον Χουάν Αράνγκο νίκησε με 2-1 την Χιλή, έτσι θα είναι ο αντίπαλος της Παραγουάης στα ημιτελικά (video)

Η Βενεζουέλα νίκησε με 2-1 την Χιλή και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Copa América 2011, κάνοντας έτσι την έκπληξη και στον 4ο προημιτελικό.

Οσβάλντο Βισκαρόντο και Γκαμπριέλ Σιτσέρο πέτυχαν τα γκολ του θριάμβου, αμφότερα από εκτελέσεις φάουλ του Χουάν Αράνγκο, ενώ είχε ισοφαρίσει ενδιάμεσα ο Ουμπέρτο Σουάσο.

Μετά τις Κολομβία, Αργεντινή και Βραζιλία, αποκλείστηκε λοιπόν και το 4ο φαβορί των προημιτελικών, η Χιλή.

Στον πρώτο ημιτελικό την Τρίτη το Περού αντιμετωπίζει την Ουρουγουάη και στον δεύτερο ημιτελικό την Τετάρτη η Παραγουάη αντιμετωπίζει την Βενεζουέλα.

Η Βενεζουέλα μάλιστα έγραψε ιστορία, καθώς για πρώτη φορά φτάνει στα ημιτελικά του Copa América.

Χιλή - Βενεζουέλα 1-2

Σκόρερς: 70' Σουάσο / 35' Βισκαρόντο, 81' Σιτσέρο

Γήπεδο: "Bicentenario", Σαν Χουάν

Διαιτητής: Κάρλος Βέρα (Εκουαδόρ)

Μετά από αρκετά μακρινά άστοχα σουτ το σκορ άνοιξε για την Βενεζουέλα ο Βισκαρόντο στο 35'.

Ο Χουάν Αράνγκο εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Οσβάλντο Βισκαρόντο με εξαιρετική κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, σχεδόν από το ύψος του πέναλτι, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπράβο για το 0-1.

Σε μία παρόμοια φάση απείλησε η Χιλή με τον Πάμπλο Κοντρέρας στο 45', αλλά ο Ρένι Βέγκα απέκρουσε την κεφαλιά του.

Το δεύτερο ημίχρονο

Στο 54' η Χιλή έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, με τον Σιτσέρο να σώζει πάνω στην γραμμή την κεφαλιά του Αλέξις Σάντσες, ενώ στην συνέχεια της φάσης ο Ουμπέρτο Σουάσο σούταρε με δύναμη μέσα από την περιοχή και η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Βέγκα.

Τέσσερα μόλις λεπτά αργότερα (58') η μπάλα χτύπησε και πάλι στο οριζόντιο δοκάρι της Βενεζουέλας, αυτήν την φορά από το σουτ του Χόρχε Βαλδίβια από το ύψος της περιοχής, μετά την πάσα του Κάρλος Καρμόνα.

Στο 68' ο Γκάρι Μεδέλ βρέθηκε μόνος στην "καρδιά" της άμυνας της Βενεζουέλας από εκτέλεση φάουλ, έπιασε την καρφωτή κεφαλιά, αλλά ο Βέγκα μπλόκαρε.

Η ισοφάριση για την Χιλή ήρθε στο 70' με τον Ουμπέρτο Σουάσο να κάνει το 1-1 με κοντινό σουτ, έπειτα από την πάσα του Αλέξις Σάντσες από δεξιά, ενώ η μπάλα πριν πάει στα δίχτυα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Η Βενεζουέλα πήρε ξανά το προβάδισμα στο 81', με το γκολ εκ νέου να προέρχεται από εκτέλεση φάουλ του Χουάν Αράνγκο.

Ο Αράνγκο λοιπόν εκτέλεσε δυνατά μακρινό φάουλ από αριστερά με σκοπό να δημιουργήσει σύγχυση μπροστά από την αντίπαλη εστία και το κατάφερε, καθώς ο Μπράβο δεν μπορούσε να μπλοκάρει και ουσιαστικά απέκρουσε με σώμα, έτσι εν συνεχεία με κοντινή προβολή ο Γκαμπριέλ Σιτσέρο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Χιλής για το 1-2.

Οι δύο ομάδες τελείωσαν το ματς με 10 παίκτες, καθώς αποβλήθηκε για την Χιλή στο 83' ο Γκάρι Μεδέλ και για την Βενεζουέλα στο 93' ο Τομάς Ρινκόν, έτσι θα είναι σημαντική η απουσία του στον ημιτελικό με την Παραγουάη.

ΧΙΛΗ (3-5-2): Μπράβο, Κοντρέρας, Πόνσε, Γκονσάλο Χάρα (61' Παρέδες), Ίσλα, Μεδέλ, Καρμόνα (46' Βαλδίβια), Βιντάλ, Λουΐς Χιμένες (83' Κάρλος Μουνιός), Αλέξις Σάντσες, Σουάσο.

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: Βέγκα, Ρομπέρτο Ροσάλες, Περόσο, Βισκαρόντο, Σιτσέρο, Ρινκόν, Λουσένα, Σέσαρ Γκονσάλες (90' Μορένο), Αράνγκο, Μαλντονάδο (64' Σέιχας), Νικολάς Φεντόρ (60' Ροντόν).

Χιλή - Βενεζουέλα 1-2 (highlights)

TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ