COPA AMERICA

Θα ήταν αλλιώς με Σουάρες

Θα ήταν αλλιώς με Σουάρες

Η ανωτερότητα της Αργεντινής ήταν εμφανής, αλλά με Λουίς Σουάρες η Ουρουγουάη ίσως να είχε προκριθεί ήδη. Τώρα ακολουθεί ο τελικός με Παραγουάη και η Τζαμάικα ψάχνει ιστορικό γκολ κόντρα στην παρέα του Μέσι

Τα ξημερώματα της Τετάρτης η Αργεντινή με το γκολ του Αγκουέρο νίκησε 1-0 την Ουρουγουάη, σε ένα ντέρμπι που χαρακτηρίστηκε από την κατοχή μπάλας της πρώτης και τα σκληρά μαρκαρίσματα της δεύτερης.

Το ματς δεν ήταν πάρα πολύ καλό, αλλά είχε θέαμα και σίγουρα το ευχαριστήθηκαν αυτοί που αγαπούν το ποδόσφαιρο της Λατινικής Αμερικής.

Η Αργεντινή ήταν ανώτερη και στην αρχή του αγώνα είχε κατοχή μπάλας μέχρι και 81%, με τον Χαβιέρ Παστόρε να παίζει ως επιτελικός μέσος και να κάνει εξαιρετική εμφάνιση.

Δύσκολα ο άσος της Παρί Σεν-Ζερμέν έχανε την μπάλα και σχεδόν όλες του οι πάσες ήταν σωστές. Ήταν αυτός άλλωστε που με ένα χορευτικό λίγο έξω από την περιοχή δημιούργησε το γκολ του αγώνα, δίνοντας την μπάλα δεξιά στον Σαμπαλέτα, ο οποίος έκανε την σέντρα και στο πρώτο δοκάρι ο Αγκουέρο με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Θα ήταν αλλιώς με Σουάρες

Δύναμη και πάθος από Ουρουγουάη

Πάντα το πάθος της Ουρουγουάης ξεχειλίζει και σε αυτό το ματς έπαιξαν πολύ σκληρά όλοι οι παίκτες. Είναι εντυπωσιακό να βλέπεις τον Έντινσον Καβάνι σε όλο το ματς να τρέχει και να μαρκάρει και να γυρίζει λίγο έξω από την περιοχή της ομάδας του και να κάνει τάκλιν, σκληρά τάκλιν.

Ο Φερνάντο Μουσλέρα στο τέρμα ήταν για ακόμη μία φορά πολύ καλός, όπως και το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της Ατλέτικο Μαδρίτης, Ντιέγκο Γκοντίν και Χοσέ Μαρία Χιμένες, αλλά στο γκολ έχασαν τον Αγκουέρο και το πλήρωσαν.

Στα άκρα της άμυνας οι Μάξι Περέιρα και Άλβαρο Περέιρα χτυπούσαν ό,τι πλησίαζε και αυτός είναι βασικά ο λόγος που η Αργεντινή έπαιξε ουσιαστικά 4-5-1 και όχι 4-3-3.

Μαστσεράνο και Λούκας Μπίγλια ήταν στο κέντρο, μπροστά τους ο Παστόρε, δεξιά του ο Μέσι και αριστερά του Ντι Μαρία (κορυφή ο Αγκουέρο). Άλλαζαν συχνά θέσεις, αλλά δεν έπαιζαν στην γραμμή, έπαιζαν αρκετά κεντρικά.

Το αμυντικό χαφ της Ουρουγουάης, ο Εχίδιο Αρέβαλο Ρίος, ένας από τους πιο σκληρούς παίκτες του πλανήτη, έκανε καλή δουλειά, πολλές φορές σήκωσε στον αέρα τον Μέσι και μάλιστα λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια.

Θα ήταν αλλιώς με Σουάρες

Η απουσία του Λουίς Σουάρες

Ο Ντιέγκο Ρολάν έχασε μια τρομερή ευκαιρία, όταν λίγο πριν το τέλος αστόχησε σε κενό τέρμα, ενώ στο 90' καλή ευκαιρία έχασε και ο Αμπέλ Ερνάντες. Αν υπήρχε ο Λουίς Σουάρες στην φάση τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.

Δύσκολα δεν θα είχε σκοράρει σε αυτό το ματς η Ουρουγουάη αν έπαιζε ο άσος της Μπαρτσελόνα, θα μπορούσε ακόμη και να είχε νικήσει, δεν θα είχε δυσκολευτεί τόσο στην πρεμιέρα με την Τζαμάικα και θα μπορούσε να έχει ήδη πάρει την πρόκριση.

Θα ήταν αλλιώς με Σουάρες

Οι δύο παίκτες της Ρίβερ Πλέιτ

Ο Νικολάς Λοδέιρο της Μπόκα Τζούνιορς ήταν δίπλα στον Αρέβαλο Ρίος, αλλά δεν κατάφερε να κάνει αυτό που έπρεπε, να δημιουργήσει δηλαδή. Όταν μπήκε στο ματς ο Κάρλος Σάντσες της Ρίβερ Πλέιτ η ομάδα άλλαξε προς το καλύτερο.

Άλλαξε ο σχηματισμός και από δεξιά δημιούργησε πολλά προβλήματα και είναι δεδομένο πως πρέπει να είναι βασικός. Επίσης, λίγοι μπορούν να καταλάβουν τον λόγο που δεν είναι στην αποστολή ο άλλος Ουρουγουανός της Ρίβερ, ο εξαιρετικός επιθετικός, Ροντρίγκο Μόρα. Αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να καλύψει το κενό του Λουίς Σουάρες με αξιοπρέπεια είναι αυτός. Όχι ο Ρολάν, όχι ο Αμπέλ Ερνάντες, οι οποίοι άλλωστε έχουν εντελώς διαφορετικό στυλ.

Θα ήταν αλλιώς με Σουάρες

Τελικός με Παραγουάη

Η Παραγουάη με την ισοπαλία που πήρε στην πρεμιέρα με την Αργεντινή βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση, καθώς έχει 4 βαθμούς μετά τη νίκη της επί της Τζαμάικα και η Ουρουγουάη έχει 3.

Αυτό σημαίνει πως με ισοπαλία την τελευταία αγωνιστική στο ντέρμπι με την Ουρουγουάη θα εξασφαλίσει πρόκριση, ενώ θυμίζουμε πως στα ημιτελικά περνούν και οι 2 καλύτεροι από τρεις που θα τερματίσουν στις 3 θέσεις των ομίλων.

Ουρουγουάη - Παραγουάη: 1 - 2.02, Χ - 3.30, 2 - 4.00

Θα ήταν αλλιώς με Σουάρες

Έκανε αυτό που έπρεπε η Παραγουάη

Το άλλο ματς του ομίλου ήταν κακό. Η Παραγουάη έπειτα από την ισοπαλία με την Αργεντινή είχε χρυσή ευκαιρία με νίκη επί της Τζαμάικα να βρεθεί σε πλεονεκτική θέση εν όψει της τελευταίας αγωνιστικής και το κατάφερε.

Η Τζαμάικα αμυντικά δεν ήταν κακή, αλλά ένα λάθος του τερματοφύλακά της στο 36' έφερε το γκολ και εκεί τελείωσε το ματς.

Οι Παραγουανοί δεν προσπάθησαν πολύ για άλλο γκολ, είχαν αυτό που χρειαζόντουσαν και οι Τζαμαϊκανοί δεν κατάφεραν να κάνουν ούτε μια καλή ευκαιρία. Τώρα στο ματς με την Αργεντινή θέλουν να πετύχουν έστω το παρθενικό τους γκολ στην διοργάνωση (πρώτη συμμετοχή) και σίγουρα κόντρα στην παρέα του Μέσι θα είναι ξεχωριστό.

Βέβαια, ίσως να μην παίξει ο Μέσι και στην 11άδα της Αργεντινής να δούμε παίκτες όπως οι Λαβέτσι, Ιγκουαΐν και Λαμέλα.

Θα ήταν αλλιώς με Σουάρες
Θα ήταν αλλιώς με Σουάρες

Αργεντινή - Ουρουγουάη 1-0

Παραγουάη - Τζαμάικα 1-0

TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ