COPA AMERICA

Πρόκριση για Μεξικό και Βενεζουέλα, αποκλεισμός για Ουρουγουάη

Πρόκριση για Μεξικό και Βενεζουέλα, αποκλεισμός για Ουρουγουάη

Βενεζουέλα και Μεξικό προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Copa America Centenario καθώς νίκησαν, 1-0 και 2-0 αντίστοιχα, κι απέκλεισαν τις Ουρουγουάη και Τζαμάικα. (VIDEOS)

Μετά την Κολομβία, άλλες δύο ομάδες εξασφάλισαν από τη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Copa America Centenario την πρόκριση στην επόμενη φάση της επετειακής διοργάνωσης. Η Βενεζουέλα έκανε την έκπληξη και νίκησε την Ουρουγουάη - κάτοχο των περισσοτέρων τροπαίων της διοργάνωσης - με 1-0 χάρη στο γκολ του Ροντόν στο 36ο λεπτό με τη "βινοτίντο" να παίρνει την πρόκριση και να αφήνει τη "σελέστε" εκτός συνέχειας.

Αυτή ήταν και η πρώτη νίκη της Βενεζουέλας επί της Ουρουγουάης στα 100 χρόνια της ιστορίας του Copa America, ενώ η "βινοτίντο" - όσο παράδοξο κι αν ακούγεται - νίκησε για πρώτη φορά δύο διαδοχικά ματς στην ιστορία της διοργάνωσης. Η πολυνίκης αυτής αποκλείστηκε από τη φάση των ομίλων για πρώτη φορά μετά το Copa America του 1997.

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ (Ταμπάρες): Μουσλέρα, Μάξι Περέιρα, Χοσέ Μαρία Χιμένες, Γκοντίν, Γκαστόν Σίλβα, Αρέβαλο Ρίος, Κάρλος Σάντσες (78' Λοδέιρο), Άλβαρο Γκονσάλες (80' Καρούχο Ντίας), Γκαστόν Ραμίρες (73' Ρολάν), Καβάνι, Στουάνι

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ (Δουδαμέλ): Ερνάντες, Ροσάλες (8' Αλεξάντερ Γκονσάλες), Ουίλκερ, Βισκαρόντο, Φέλτσερ, Γκέρα, Ρινκόν, Φιγκέρα (79' Οτέρο), Πενιαράντα, Ροντόν (78' Σέιχας), Χοσέπ Μαρτίνες

Το Μεξικό έκανε κι αυτό τη δουλειά του, απέναντι στην Τζαμάικα. Η "τρικολόρ" με τα γκολ των Τσιτσαρίτο και Περάλτα επικράτησε με 2-0 των "ρέγκε μπόιζ" και πήρε την πρόκριση για τους "8" του Copa America Centenario.

Οι Μεξικάνοι ισοφάρισαν το καλύτερο αήττητο σερί που έχουν "τρέξει" ποτέ στην ιστορία τους. Έχουν 21 ματς χωρίς να έχουν γνωρίσει σε κανένα από αυτά την ήττα, αντίθετα μετρούν 11 διαδοχικές νίκες.

ΜΕΞΙΚΟ (Οσόριο): Οτσόα, Ντουένιας (72' Χεσούς Μολίνα), Αραούχο, Γιασέρ Κορόνα, Έκτορ Μορένο, Έκτορ Ερέρα, Ραφαέλ Μάρκες, Λαγιούν, Ραούλ Χιμένες, Χαβιέρ Ερνάντες (78' Περάλτα), Χεσούς Κορόνα (63' Λοσάνο)

ΤΖΑΜΑΪΚΑ (Σάφερ): Μπλέικ, Μαριάπα, Μόργκαν, Τέιλορ, Γουότσον, ΜακΚλέρι, Γουίλιαμσον (77' Όρτζιλ), Έκτορ, ΜακΆναφ (62' Μπινς), Μπαρνς, Ντόναλντσον

Πλέον για την τρίτη και τελευταία αγωνιστική του τρίτου ομίλου, Μεξικό και Βενεζουέλα, απαλλαγμένες από το άγχος της πρόκρισης θα μονομαχήσουν για την πρώτη θέση του τρίτου ομίλου.

Η βαθμολογία

Μεξικό 6 (+4)

Βενεζουέλα (+2)

Ουρουγουάη 0

Τζαμάικα 0

TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ