COPA AMERICA

Μενέζες: "Δεν ήταν η μέρα μας"

Brazil's Alexandre Pato, left, gestures during a Copa America quarterfinal soccer match against Paraguay in La Plata, Argentina, Sunday, July 17, 2011. At right is Brazil's coach Mano Menezes. (AP Photo/Felipe Dana)
Brazil's Alexandre Pato, left, gestures during a Copa America quarterfinal soccer match against Paraguay in La Plata, Argentina, Sunday, July 17, 2011. At right is Brazil's coach Mano Menezes. (AP Photo/Felipe Dana) AP

Ο προπονητής της Βραζιλίας, Μάνο Μενέζες, σε δηλώσεις του παρουσιάστηκε απογοητευμένος με τον αποκλεισμό της ομάδας του από τα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα, και στάθηκε στην ατυχία της "σελεσάο" να σκοράρει ένα τέρμα πριν τη διαδικασία των πέναλτι.

Η φιλόφοξη Βραζιλία δεν κατάφερε να λυγίσει Παραγουάη και ...Βιγιάρ ούτε στην κανονική διάρκεια ούτε στην παράταση και τα πέναλτι, με συνέπεια να αποκλειστεί από τη συνέχεια του Κόπα Αμέρικα.

Ο Μάνο Μενέζες, στην συνέντευξη τύπου μετά το παιχνίδι δεν μπορούσε να κρύψει την απογοήτευσή του από τις πολλές χαμένες ευκαιρίες των παικτών του να "καθαρίσουν" το ματς πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα πέναλτι.

"Η ήττα φέρνει πάντα λύπη, ειδικά τώρα που δουλέψαμε πολύ για να κερδίσουμε. Είχαμε κατά κράτος υπέροχή στα 120 λεπτά του αγώνα αλλά δεν μας έφτασε γιατί δεν πετύχαμε το γκολ που τόσο προσπαθήσαμε".

"Δεν ήταν η μέρα της Βραζιλίας σήμερα. Κάναμε ό,τι ήταν δυνατό για να νικήσουμε. Πρέπει να δείξουμε ωριμότητα και ψυχραιμία. Αυτές οι καταστάσεις είναι μέρος του ποδοσφαίρου και οφείλουμε να ζήσουμε με αυτές", είπε ο Μενέζες, και κατέληξε αφήνοντας μια αισιόδοξη νότα για το μέλλον της "σελεσάο".

"Η εμπειρία αυτή θα μας βοηθήσει να μείνουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας να χτίσουμε μια ομάδα δυνατή που θα παίζει με τρόπο που θα αρέσει στους Βραζιλιάνους. Θα συνεχίζουμε να δουλεύουμε".

Η Βραζιλία λοιπόν βίωσε μια αποτυχία ανάλογη με την Μπαρτσελόνα στον τελικό του Πρωταθλητριών το '86, αφού και οι Καταλανοί τότε είχαν αστοχήσει 4(!) φόρες στην διαδικασία των πέναλτι. Πιθανόν αυτό να κάνει τον Μενέζες να επανεξετάσει κάποια πράγματα σχετικά με την προσωπικότητα ορισμένων εκ των παικτών του.

Πάντως, ο μεγάλος στόχος για τους "καριόκας" θα είναι το Μουντιάλ του 2014 που θα το διοργανώσουν οι ίδιοι μετά από 64 χρόνια, προσδοκώντας βεβαίως σε μη επανάληψη ενός ακόμα "Maracanazo"...

TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ