COPA AMERICA

Κολομβία - Περού 0-2 (παρ.)

Peru's head coach Uruguayan Sergio Markarian (C) speaks to Peruvian defender Renzo Revoredo during their 2011 Copa America quarter-final football match held at the Mario Kempes stadium in Cordoba, 770 Km northwest of Buenos Aires, on July 16, 2011. AFP PHOTO / RODRIGO BUENDIA (Photo credit should read RODRIGO BUENDIA/AFP/Getty Images)
Peru's head coach Uruguayan Sergio Markarian (C) speaks to Peruvian defender Renzo Revoredo during their 2011 Copa America quarter-final football match held at the Mario Kempes stadium in Cordoba, 770 Km northwest of Buenos Aires, on July 16, 2011. AFP PHOTO / RODRIGO BUENDIA (Photo credit should read RODRIGO BUENDIA/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Η Κολομβία είχε χαμένο πέναλτι και δύο δοκάρια, αλλά το Περού του Σέρχιο Μαρκαριάν με δύο τυχερά γκολ στην παράταση νίκησε με 2-0 και έκανε την έκπληξη περνώντας στα ημιτελικά του Copa América 2011 (videos)

Ο Σέρχιο Μαρκαριάν έστησε εξαιρετικά το Περού και την βοήθεια της τύχης νίκησε με 2-0 την Κολομβία στην παράταση, παίρνοντας το εισιτήριο για τα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει την Ουρουγουάη (απέκλεισε αργότερα την Αργεντινή).

Οι Κολομβιανοί στην κανονική διάρκεια έχασαν πέναλτι με τον Φαλκάο και είχαν δύο δοκάρια με τον Ντάιρο Μορένο και τον Φρέντι Γκουαρίν.

Μοιραίος πάντως για την Κολομβία ήταν ο τερματοφύλακάς της, Λουΐς Μαρτίνες, καθώς στην παράταση έκανε δύο πολύ σοβαρά λάθη, από τα οποία προήλθαν τα γκολ του Περού με σκόρερς τους Κάρλος Λομπατόν στο 101' και Χουάν Μανουέλ Βάργκας στο 112'.

Κολομβία - Περού 0-2 (παρ.)

Σκόρερς: 101' Λομπατόν, 112' Βάργκας

Γήπεδο: "Mario Alberto Kempes", Κόρντομπα

Διαιτητής: Φρανσίσκο Τσακόν (Μεξικό)

Ο Φαλκάο απείλησε στο 2', αλλά το πρώτο καλό σουτ του αγώνα ήρθε στο 21' για το Περού, με τον Χουάν Μανουέλ Βάργκας να προσπαθεί να αιφνιδιάσει τον Λουΐς Μαρτίνες με μακρινό σουτ στην κίνηση, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Από λάθος του Αλμπέρτο Ροντρίγκες στο 28' πήρε την μπάλα ο Ντάιρο Μορένο από δεξιά, τροφοδότησε τον Φαλκάο και αυτός αστόχησε σε σουτ από το ύψος της περιοχής, στην πρώτη απειλή από πλευράς Κολομβίας.

Ο Λουΐς Μαρτίνες απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ του Τσιρόκε στο 49' και στο 51' μπλόκαρε άνετα αυτό του Γκερέρο και στο 53' αυτό του Λομπατόν.

Μόλις στην δεύτερη καλή φάση για την Κολομβία στο 63' ο Ντάιρο Μορένο μπήκε στην περιοχή από δεξιά, έκανε το διαγώνιο σουτ και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Στο 65' ο Ντάιρο Μορένο μπήκε ξανά στην περιοχή και αυτήν την φορά κέρδισε πέναλτι, καθώς τον ανέτρεψε ο Αλμπέρτο Ροντρίγκες. Ο Ρανταμέλ Φαλκάο Γκαρσία ανέλαβε την εκτέλεση, σούταρε με δύναμη χαμηλά αριστερά και η μπάλα πέρασε άουτ.

Με νέα εντυπωσιακή αυτήν την φορά προσπάθεια από δεξιά ο Ντάιρο Μορένο μπήκε στην περιοχή, σούταρε με δύναμη και η μπάλα "τράνταξε" το αριστερό δοκάρι του Ραούλ Φερνάντες.

Με την συμπλήρωση 78 λεπτών η κεφαλιά του Μάριο Γέπες πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Περού, έπειτα από την εκτέλεση κόρνερ του Φρέντι Γκουαρίν, ενώ στο 81' ο Μπαλμπίν έπειτα από φάση διαρκείας σούταρε έξω από την περιοχή και ο Λουΐς Μαρτίνες έδιωξε σε κόρνερ.

Η καλύτερη φάση του αγώνα ήρθε στο 92' από τον Φρέντι Γκουαρίν, ο οποίος πέρασε 3 παίκτες από αριστερά, έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή και ο Ραούλ Φερνάντες απέκρουσε με την μπάλα περνά κόρνερ αφού χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Περού.

Η παράταση

Μετά από 15 δευτερόλεπτα στην παράταση ο Χουάν Μανουέλ Βάργκας σούταρε μέσα από την περιοχή της Κολομβίας και απέκρουσε σε κόρνερ ο Λουΐς Μαρτίνες.

Στο 101' ο Βάργκας με το εξαιρετικό του αριστερό εκτέλεσε μακρινό φάουλ και έφερε την μπάλα στην περιοχή της Κολομβίας, ο Λουΐς Μαρτίνες έκανε την έξοδο, μπλόκαρε, αλλά έπεσε πάνω στον Γέπες και έχασε την μπάλα, έτσι ο Κάρλος Λομπατόν σούταρε αμέσως με το δεξί και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0 για το Περού.

Στο 108' ο Ντάιρο Μορένο έκανε πολύ δυνατό μακρινό σουτ και ο Ραούλ Φερνάντες απέκρουσε αρχικά και εν συνεχεία μπλόκαρε.

Τα πάντα τελείωσαν στο 112', όταν ο Χουάν Μανουέλ Βάργκας με σουτ μέσα από την περιοχή έδωσε προβάδισμα με 2-0 στο Περού, έπειτα από την πάσα του Πάολο Γκερέρο, ο οποίος πήρε την μπάλα έπειτα από λάθος πάσα του Λουΐς Μαρτίνες.

ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Λουΐς Μαρτίνες, Σούνινγκα, Λουΐς Περέα, Γέπες, Αρμέρο, Κάρλος Σάντσες (113' Τζάκσον Μαρτίνες), Γκουαρίν, Λουΐς Αγκιλάρ (115' Τεόφιλο Γκουτιέρες), Ντάιρο Μορένο, Γκουστάβο Αντριάν Ράμος (72' Ούγκο Ρονταγέγκα), Φαλκάο.

ΠΕΡΟΥ: Ραούλ Φερνάντες, Ρεβορέδο, Κριστιάν Ράμος, Αλμπέρτο Ροντρίγκες, Βίλτσες, Μπαλμπίν, Κρουσάδο (118' Μπαγιόν), Αντβίνκουλα (46' Λομπατόν), Τσιρόκε (96' Γιοτούν), Βάργκας, Γκερέρο.

Κολομβία - Περού 0-2 παρ. (highlights)

Κολομβία - Περού 0-2 (goals)

Το χαμένο πέναλτι του Φαλκάο...

Το δοκάρι του Ντάιρο Μορένο...

Το δοκάρι του Γκουαρίν...

Οι υπόλοιπες ευκαιρίες...

TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ