CHAMPIONS LEAGUE

Youth League: Ισοφαρίστηκε στο 93' ο Ολυμπιακός, 2-2 με την Ντίναμο

Youth League: Ισοφαρίστηκε στο 93' ο Ολυμπιακός, 2-2 με την Ντίναμο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός έφερε ισοπαλία 2-2 με την Ντίναμο στο Ζάγκρεμπ για την 3η αγωνιστική του Youth League, δεχόμενος την ισοφάριση στο 93' με τον Γαβαλά να χάνει την μπάλα από τα χέρια του. Με δέκα παίκτες από το 71' οι Πειραιώτες, που ήταν μπροστά με δυο γκολ ως το 84'.

Το λες και χαρακίρι. Ο Ολυμπιακός έχασε μια τεράστια ευκαιρία να φύγει με τους τρεις βαθμούς από το Ζάγκρεμπ στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Youth League και να κάνει άλμα πρόκρισης. Η ομάδα του Βασίλη Βούζα ήρθε ισόπαλη 2-2 με τους Κροάτες, αν και ήταν μπροστά με 2-0 ως το 84ο λεπτό και ενώ από το 71' έπαιζε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ανδρούτσου.

Θυμηθείτε εδώ το Live του Sport24.gr

Youth League: Ισοφαρίστηκε στο 93' ο Ολυμπιακός, 2-2 με την Ντίναμο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Σάλιακας με πέναλτι άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό στο 25' και στο 73' ο Χαντζάρας έδωσε τεράστιο προβάδισμα στην ομάδα του με ωραίο τσίμπημα της μπάλας. Ο Καμπράτζα μείωσε στο 84' με προβολή και δευτερόλεπτα πριν το τέλος ο Όλμο έκανε ένα μακρινό σουτ, η μπάλα έφυγε μέσα από τα χέρια του Γαβαλά και κατέληξε στα δίχτυα του για το τελικό 2-2.

Οι δυο ομάδες ισοβαθμούν στους τέσσερις βαθμούς, με τον Ολυμπιακό να είναι δεύτερος λόγω της διαφοράς τερμάτων, όμως θα μπορούσε να ξεφύγει, με το δεδομένο ότι υπάρχει και το ματς του β' γύρου στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Ένα τραγικό λάθος του τερματοφύλακα της ομάδας, στέρησε το τρίποντο στους "ερυθρόλευκους", που έκαναν τεράστια προσπάθεια.

Youth League: Ισοφαρίστηκε στο 93' ο Ολυμπιακός, 2-2 με την Ντίναμο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο αγώνας

Η Ντίναμο μπήκε λίγο πιο... ζωηρά στο ματς και πίεσε τον Ολυμπιακό, χάνοντας κάποιες καλές στιγμές, προκειμένου να ανοίξει το σκορ. Όσο κυλούσαν τα λεπτά, οι Πειραιώτες άρχισαν να ισορροπούν και στο 24' ο Ανδρούτσος ανατράπηκε στην περιοχή και κέρδισε το πέναλτι. Ο Σάλιακας από την άσπρη βούλα έκανε το 1-0. Μάλιστα, οι Πειραιώτες είχαν τις προϋποθέσεις και για ένα δεύτερο τέρμα πριν πάνε οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Στο δεύτερο μέρος, οι Κροάτες μπήκαν προσπάθησαν να ισοφαρίσουν. Μάλιστα, στο 59’ είχαν δοκάρι με τον Σούνγιτς, ενώ στο 71’ αποβλήθηκε από τον Ολυμπιακό ο Ανδρούτσος με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Τα πράγματα... ζόριζαν για την ομάδα του Βούζα, όμως είχε ακόμα το πάνω χέρι. Στο 73' μάλιστα, το τρίποντο έδειχνε να "κλειδώνει" με το ωραίο τσίμπημα της μπάλας από τον Χαντζάρα.

Youth League: Ισοφαρίστηκε στο 93' ο Ολυμπιακός, 2-2 με την Ντίναμο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οι γηπεδούχοι στο 84’ κατάφεραν να μειώσουν σε 2-1 με τον Καμπράτζα και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ντάνι Όλμο έκανε το μακρινό σουτ με τον Γαβαλά να χάνει την μπάλα από τα χέρια του και μαζί χάθηκε το τρίποντο για τον Ολυμπιακό.

Οι συνθέσεις:

ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ: Μίσκιτς, Ιχαρος, Βούιτσα, Κουλένοβιτς (80’ Μπέλτσιτς), Τόμιτσεκ, Σούνγιτς, Πλάντακ (66’ Καμπράτζα), Γκότσακ, Φίντιτς, Ντάνι Ολμο, Μπόζιτς (54’ Μάτιτς).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γαβαλάς, Νικολάου, Βατουσιάδης, Τόλι, Σάλιακας, Μεγαρίτης (76’ Λάμπρου), Μανθάτης, Πλέγας, Ανδρούτσος, Βάρκας (62’ Ρέτσος), Χαντζάρας (82’ Κιρτζιαλίδης).

Youth League: Ισοφαρίστηκε στο 93' ο Ολυμπιακός, 2-2 με την Ντίναμο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Δηλώσεις μετά τον αγώνα

Βασίλης Βούζας (Προπονητής Κ-20): "Αξίζαμε τη νίκη. Ήταν ένα δυνατό παιχνίδι σ’ ένα γήπεδο που παίζεις πολύ δύσκολα ποδόσφαιρο. Τα παιδιά τα έδωσαν όλα και συγχαρητήρια. Έπαιξαν με 22 λεπτά με παίκτη λιγότερο και είναι κρίμα γι’ αυτούς να δεχόμαστε γκολ στο τελευταίο λεπτό και να χάνουμε τους τρεις βαθμούς. Για ακόμη μια φορά ήμασταν άτυχοι. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε. Κλειδί για εμάς είναι το επόμενο παιχνίδι με την Ντιναμό στον Πειραιά. Εάν το κερδίσουμε θα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα. Βλέπουμε πως θα παίξουμε την πρόκριση με την ομάδα και θέλω σε κάθε παιχνίδι να δείχνουμε ακόμη καλύτερο πρόσωπο. Προχωράμε. Ο Ολυμπιακός δείχνει σε κάθε ευρωπαϊκό παιχνίδι πόσο ανταγωνιστικός είναι".

Μανώλης Σάλιακας (Αρχηγός): "Το να παίζεις 22’ με δέκα παίκτες δεν είναι λίγο πράγμα. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια σ’ αυτό το γήπεδο που ήταν πολύ δύσκολο λόγω λάσπης. Μπράβο σ’ όλους. Δεν θα το κρύψουμε. Αξίζαμε τη νίκη. Αυτό το είδαν όλοι. Έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο. Δεν χάσαμε και συνεχίζουμε. Στον Ολυμπιακό μαθαίνεις να κοιτάς ψηλά και να βάζεις συνεχώς νέους στόχους. Έχουμε τώρα το παιχνίδι με την Ντιναμό στην έδρα μας που θα πρέπει να κερδίσουμε. Είναι τελικός".

Δήμος Χαντζάρας: "Τα δώσαμε όλα αλλά ήμασταν άτυχοι. Έπρεπε να φύγουμε από το γήπεδο με τους τρεις βαθμούς. Το αξίζαμε. Κάναμε σπουδαία εμφάνιση αλλά δυστυχώς πήραμε μόνο έναν πόντο. Είμαι πολύ υπερήφανος γι’ αυτή την ομάδα και θα συνεχίσουμε το ίδιο δυνατά για να πάρουμε την πρόκριση. Δεν μας φοβίζει κανένας αντίπαλος. Δείξαμε και εδώ στο Ζάγκρεμπ την αξία του Ολυμπιακού".

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ