CHAMPIONS LEAGUE

"We need an Olympiacos' moment"

"We need an Olympiacos' moment"

Ο Ολυμπιακός έγινε άθελά του μέρος της ιστορίας της Λίβερπουλ. Ακριβώς πριν από 10 χρόνια. Στις 8 Δεκεμβρίου του 2004. Λίγους μήνες, πριν οι Reds κάνουν τη μεγαλύτερη ανατροπή σε τελικό Champions League και κατακτήσουν το Κύπελλο στον αξέχαστο τελικό της Κωνσταντινούπολης.

Από τότε και κάθε φορά, σε κάθε must win παιχνίδι, όλοι στη Λίβερπουλ επικαλούνται εκείνη τη βραδιά της 8ης Δεκεμβρίου του 2004. Ακόμα και κατά τη διάρκεια αγώνων, όταν η Λίβερπουλ βρίσκεται να παίζει με την πλάτη στον τοίχο, ακούς τους σχολιαστές να αναφωνούν: "We need an Olympiacos' moment".

Το ίδιο χρειάζονται και τώρα. Με τη Βασιλεία του Πάουλο Σόουζα. Ακόμα και στη συνέντευξη Τύπου για το συγκεκριμένο παιχνίδι, ο Μπρένταν Ρότζερς, απέδειξε ότι εκείνος ο αγώνας με τον Ολυμπιακό αποτελεί πηγή έμπνευσης και πίστης για κάθε δυσκολία που έχουν να αντιμετωπίσουν στο αγγλικό Λιμάνι.

"Αυτή η διοργάνωση έχει μεγάλη ιστορία για τη Λίβερπουλ και το παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακό πριν από 10 χρόνια, είναι κομμάτι της ιστορίας αυτής. Ο αγώνας με την Βασιλεία είναι μια ευκαιρία για όλους τους παίκτες να γράψουν το όνομά τους στην ιστορία. Δεν μπορούμε να εξαρτιόμαστε αποκλειστικά από τον Στίβεν. Πρέπει άλλοι να κάνουν καταλυτική για την ομάδα την παρουσία τους. Πρέπει όλη η ομάδα να λειτουργήσει σε κορυφαίο επίπεδο για να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα", τόνισε χαρακτηριστικά ο Μπρένταν Ρότζερς.

Την ίδια ώρα ο Guardian γράφει: "Ακόμη ένα παιχνίδι που πρέπει να κερδίσει η Λίβερπουλ και το οποίο φέρνει στις μνήμες τη νίκη με 3-1 επί του Ολυμπιακού".

Η Λίβερπουλ χρειάζεται απόψε νίκη, ώστε να συνεχίσει στην επόμενη φάση του Champions League. Οπως και τότε, που είχε βρεθεί στο καναβάτσο από το 1-0 στο Καραϊσκάκη με το γκολ του Ιεροκλή Στολτίδη. Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στο Ανφιλντ για να υπερασπιστεί το προβάδισμα και οι συνθήκες έγιναν ακόμη πιο ευνοϊκές, όταν ο Ριβάλντο με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 0-1, παγώνοντας τους γηπεδούχους και στέλνοντας στα ουράνια 4.000 φίλους των ερυθρόλευκων που είχαν βρεθεί στο Ανφιλντ.

Το ημίχρονο έκλεισε 0-1. Στον Ολυμπιακό αρκούσε και ήττα με 2-1 στα υπόλοιπα 45 λεπτά. Η μοίρα όμως, των μετέπειτα Πρωταθλητών Ευρώπης είναι προδιαγεγραμμένη. Δύο αλλαγές του Ράφα Μπενίτεθ στην επανάληψη αποδείχτηκαν "χρυσές". Ο Σιναμά Πονγκόλ ισοφάρισε στο 47' σε 1-1 και ο Μέλορ στο 80' έβαλε τις βάσεις για πρόκριση, την οποία σφράγισε στο 86' ο Τζέραρντ. Η ήττα του Ολυμπιακού σε συνδυασμό με τη νίκη 0-5 (!!!) της Μονακό στο «Ριαθόρ» επί της Λα Κορούνια, έστειλε την ελληνική ομάδα στο Κύπελλο UEFA και τη Λίβερπουλ στα ουράνια.

Για την ιστορία, οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Κέρκλαντ, Φίναν (Χοσέμι 84'), Χίπια, Μπάρος (Μέλορ 78'), Ρίισε, Κιούελ, Τζέραρντ, Τσάβι Αλόνσο, Νιούνεθ, Τροαορέ (Σιναμά-Πονγκόλ 46'), Κάραγκερ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Καφές, Βενετίδης (Μάριτς 83'), Ριβάλντο, Στολτίδης, Τζιοβάνι (Οκκάς 86'), Τζόρτζεβιτς, Σούρερ, Πάντος, Γεωργιάδης (Ρέζιτς 70'), Ανατολάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό βρίσκεται στην πρώτη τριάδα των σπουδαιότερων αγώνων στην ιστορία της Λίβερπουλ, όπως την ψήφισαν οι οπαδοί της ομάδας. Το εκπληκτικό είναι ότι από το top-3 είναι άλλο ένα παιχνίδι εκείνης της σεζόν, αλλά όχι ο τελικός με τη Μίλαν! Πρόκειται για τον εκπληκτικό ημιτελικό με την Τσέλσι, ενώ την τριάδα συμπληρώνει το 4-0 επί της Ρεάλ Μαδρίτης στις 10 Μαρτίου του 2009, ημέρα γενεθλίων του Ολυμπιακού... Σημειώστε και αυτή τη σύμπτωση: Το 2005, που η Λίβερπουλ πήρε το Πρωταθλητριών ο Ολυμπιακός πήρε Πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Οπως και το 1984, όπως και το 1981, όπως και το 1978, όπως και το 1977...

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ