CHAMPIONS LEAGUE

Βιεϊρίνια: "Δεν πρέπει να φοβηθεί ο ΠΑΟΚ"

Βιεϊρίνια: "Δεν πρέπει να φοβηθεί ο ΠΑΟΚ"

Τι δήλωσε ο πρώην παίκτης του "Δικεφάλου", Αντελίνο Βιεϊρίνια, για τη Σάλκε την οποία γνωρίζει καλά, τον δυναμωμένο ΠΑΟΚ, αλλά και τις διαφορές των δύο πρωταθλημάτων.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στα "Σπορ του Βορρά":

Θα είσαι παρών στο παιχνίδι στο Γκελζενκίρχεν;

"Το θέλω πολύ και προσπαθώ να βρω τρόπο θα έρθω στο ματς! Περιμένω το πρόγραμμα της ομάδας μου για την τρέχουσα εβδομάδα που θα βγει αύριο (σ.σ.: σήμερα (20/8) και εφόσον βολεύουν οι ώρες με τις προπονήσεις θα έρθω…".

Πέρυσι η Σάλκε κέρδισε δύο φορές τον Ολυμπιακό στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι τόσο μεγάλη η διαφορά των γερμανικών ομάδων από τις ελληνικές;

"Διαφορές υπάρχουν αλλά ο ΠΑΟΚ δεν έχει να φοβηθεί κανέναν! Ο ΠΑΟΚ που ξέρω, πάντα στην Ευρώπη έπαιζε καλύτερα απέναντι στους μεγαλύτερους αντιπάλους που έβρισκε στο δρόμο του. Ολοι ξέρουμε τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ του ελληνικού και του γερμανικού ποδοσφαίρου. Οπως επίσης ξέρουμε και τι κάνει συνήθως ο Ολυμπιακός στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου δεν τα καταφέρνει τόσο καλά. Ενώ ο ΠΑΟΚ στην Ευρώπη έχει πολύ καλή παρουσία. Δεν έχει να φοβηθεί τίποτα απέναντι στη Σάλκε, αλλά πρέπει να δείξει το σεβασμό που απαιτεί ένας μεγάλος αντίπαλος. Το γερμανικό ποδόσφαιρο έχει περισσότερο τρέξιμο, πιο γρήγορο ρυθμό, περισσότερες σωματικές επαφές και μεγαλύτερη ποιότητα αλλά σε δύο νοκ άουτ αγώνες όλα μπορούν να γίνουν. Και ξαναλέω: Ο ΠΑΟΚ έπαιζε πάντα καλύτερα απέναντι στις μεγάλες ομάδες της Ευρώπης… Γι’ αυτό είμαι αισιόδοξος ότι μπορεί να τα καταφέρει".

Με τη Βόλφσμπουργκ κερδίσατε τη Σάλκε με 4-0 το περασμένο Σάββατο. Ο ΠΑΟΚ πετυχαίνει τελικά τη Σάλκε σε κακή κατάσταση;

"Η αλήθεια είναι ότι στα δύο πρώτα ματς στο πρωτάθλημα η Σάλκε δεν ξεκίνησε καλά. Αρχικά είχε το 3-3 με το Αμβούργο στην έδρα της, και μετά έχασε με 4-0 από εμάς. Αλλά εμείς έχουμε καλή ομάδα. Δεν είναι ότι δεν έπαιξε καλά με μας, αλλά εμείς ήμασταν καλοί. Επίσης στο μεταξύ μας παιχνίδι είχε ένα άλλο θέμα: την κούραση αρκετών διεθνών παικτών. Οπως ο Φαρφάν, με τον οποίο μίλησα και μου είπε ότι είχε ταξίδι στην Ιαπωνία δύο μέρες πριν από το παιχνίδι μας. Οπότε ίσως δεν ήταν η κανονική εικόνα της Σάλκε αυτή που είδαμε στο ματς με εμάς… Πρέπει να έχετε στο μυαλό σας μία πολύ δυνατή ομάδα η οποία είναι ικανή για μεγάλα πράγματα…".

Σε σχέση με πέρυσι είναι καλύτερη ή χειρότερη η Σάλκε;

"Νομίζω ότι είναι στα ίδια με πέρυσι. Δεν έχει πολλές αλλαγές ως ομάδα. Ωστόσο ίσως χρειάζεται χρόνο για να βρει τη φόρμα που είχε πέρυσι και την οδήγησε στο Τσάμπιονς Λιγκ".

Ο ΠΑΟΚ, πάντως, φαίνεται να είναι καλύτερος από πέρυσι…

"Ναι, είναι καλύτερος από πέρυσι. Είδα το ματς με την Ξάνθη όπως και τα προηγούμενα και είδα μία πολύ δυνατή ομάδα. Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να κάνει ένα πολύ καλό παιχνίδι μέσα στη Γερμανία και να πάρει αποτέλεσμα. Αλλωστε έχει και ένα μεγάλο ατού, τον προπονητή του, τον κ. Στέφενς, ο οποίος ξέρει πολύ καλά τη Σάλκε όπου δούλευε μέχρι πέρυσι… Αυτός ξέρει καλύτερα απ’ όλους πώς να προετοιμάσει τον ΠΑΟΚ για το ματς της Τετάρτης. Αν ο ΠΑΟΚ είναι ο ΠΑΟΚ της Ευρώπης που γνωρίζω εγώ και παίξει με το γνωστό του πάθος, τότε μπορεί να πάρει αποτέλεσμα και μέσα στη Γερμανία…".

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ