CHAMPIONS LEAGUE

Βενγκέρ: "Καλύτερη ομάδα στον κόσμο η Μπάγερν"

Βενγκέρ: "Καλύτερη ομάδα στον κόσμο η Μπάγερν"

Ο Αρσέν Βενγκέρ αναγνώρισε την τεράστια ποιότητα της Μπάγερν του Πεπ Γουαρδιόλα όμως τόνισε πως υπάρχει πίστη στην Άρσεναλ για θετικό αποτέλεσμα, θυμίζοντας ότι η ομάδα του έχει νικήσει στο παρελθόν ακόμα καλύτερη ομάδες των Βαυαρών στο παρελθόν.

"Πρέπει να έχουμε σεβασμό στη Μπάγερν. Ιστορικά έχουν κατακτήσει το Champions League πόσες φορές; Πέντε; Και η Άρσεναλ καμία. Οπότε ιστορικά δεν μπορείτε να πείτε ότι είμαστε στο ίδιο επίπεδο με τη Μπάγερν.

Το έχουν ξανακάνει στο παρελθόν και έχουν την ιστορία και τη γνώση. Αυτό που θέλουμε είναι να φτάσουμε και εμείς εκεί. Στο 2015 είμαστε η ομάδα που έχει μαζέψει τους περισσότερους πόντους σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη. Όμως στην Ευρώπη είναι αλήθεια πως πήγαμε πολύ άσχημα στα δύο πρώτα παιχνίδια μας.

Αυτό θέλουμε να διορθώσουμε. Οφείλω να πω ότι έχουμε την πλάτη μας στον τοίχο και παίζουμε απέναντι σε μία τοπ ομάδα. Καταλαβαίνω τον σκεπτικισμό του κόσμου αλλά θα πρέπει να τους διαψεύσουμε", σχολίασε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη Τύπου ο Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος ευελπιστεί πως η Άρσεναλ θα γίνει η πρώτη ομάδα που θα ρίξει στο καναβάτσο τη Μπάγερν μετά από 12 συνεχόμενες νίκες των Βαυαρών σε όλες τις διοργανώσεις.

"Θα πρέπει να καλύψουμε το χαμένο έδαφος στην Ευρώπη καθώς στα δύο πρώτα παιχνίδια μας δεν ήμασταν στο επιθυμητό επίπεδο. Έχουμε μεγαλύτερη αυτοσυγκέντρωση στην Premier League απ'ότι στο Champions League, όμως ξέρουμε ότι σε αυτό το ματς επιβάλλεται η αυτοσυγκέντρωσή μας να βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο.

Έχουμε πίστη και αυτοπεποίθηση ότι είμαστε στο σωστό δρόμο. Τα αποτελέσματα στα δύο πρώτα ματς δείχνουν πως είτε δεν ήμασταν στο σωστό επίπεδο ή δεν πήραμε αρκετά σοβαρά τους αντιπάλους μας (σ.σ. Ντίναμο Ζάγκρεμπ και Ολυμπιακό)", ανέφερε σε άλλο κομμάτι της συνέντευξής του ο Βενγκέρ, ο οποίος θυμήθηκε και προηγούμενες νίκες των "κανονιέρηδων" απέναντι στους Βαυαρούς.

Βενγκέρ: "Καλύτερη ομάδα στον κόσμο η Μπάγερν"

"Έχουμε αντιμετωπίσει σπουδαίες ομάδες της Μπάγερν στο παρελθόν, το ίδιο καλές με αυτές που θα αντιμετωπίσουμε τώρα, και τις έχουμε νικήσει. Την ομάδα που έκανε το τρεμπλ (2012-13) για παράδειγμα, που είχε τους Ριμπερί και Ρόμπεν σε σούπερ φόρμα αλλά και τους Κρόος, Σβάινσταϊγκερ και Μίλερ. Έχουμε καλά αποτελέσματα εναντίον τους.

Δεν υπάρχει ομάδα με καθόλου αδυναμίες. Εμείς θέλουμε να αμυνθούμε καλά, να επιτεθούμε καλά και να πετύχουμε το πρώτο γκολ. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό σε τέτοια σπουδαία ματς. Δεν μπορείς να πεις ότι θα πετύχεις τρία γκολ μέσα σε 20 λεπτά (σ.σ. κάτι που έκανε η Άρσεναλ κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) καθώς αυτό είναι απολύτως τρελό".

Βενγκέρ: "Καλύτερη ομάδα στον κόσμο η Μπάγερν"

Φυσικά δεν θα μπορούσε να μη γίνει ερώτηση στον Αλσατό τεχνικό για το αν έχει κάποιο πλάνο περιορισμού του Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι, ο οποίος είναι ίσως ο πιο "καυτός" στράικερ στην Ευρώπη εδώ και έναν μήνα, με τον Βενγκέρ να σημειώνει:

"Καταρχήν το καλύτερο τρόπος για να τον αντιμετωπίσουμε είναι να έχουμε εμείς τη μπάλα. Επίσης πρέπει να παίξουμε έξυπνα απέναντί του καθώς μέσα στην περιοχή είναι εξαιρετικός, με την τεχνική του, τα τελειώματά του και τις κινήσεις του.

Για αυτό θα χρειαστούμε την εμπειρία των Μέρτεζακερ και Κοσιελνί, καθώς η απόδοση του Λεβαντόσκι θα παίξει ρόλο στην εξέλιξη του ματς".

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ