CHAMPIONS LEAGUE

Τσέλσι - Νάπολι 4-1 (παρ.)

Chelsea's English defender John Terry celebrates scoring the second goal during their UEFA Champions League round of 16 second leg football match against Napoli at Stamford Bridge, London,  on March 14, 2012. AFP PHOTO/GLYN KIRK (Photo credit should read GLYN KIRK/AFP/Getty Images)
Chelsea's English defender John Terry celebrates scoring the second goal during their UEFA Champions League round of 16 second leg football match against Napoli at Stamford Bridge, London, on March 14, 2012. AFP PHOTO/GLYN KIRK (Photo credit should read GLYN KIRK/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Η Τσέλσι έκανε την μεγάλη ανατροπή και νίκησε την Νάπολι με 4-1 στην παράταση, παίρνοντας την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League. Δεν έμειναν χωρίς εκπρόσωπο οι Άγγλοι (video)

Με γκολ του Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς στην παράταση η Τσέλσι προκρίθηκε στα προημιτελικά του Champions League, νικώντας με 4-1 την Νάπολι.

Η κανονική διάρκεια ολοκληρώθηκε με τους "μπλε" να νικούν με 3-1, σκορ φυσικά με το οποίο είχαν επικρατήσει και οι Ιταλοί στο πρώτο ματς του "Σαν Πάολο".

Η Νάπολι θα ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία της που θα έφτανε στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, αλλά δεν τα κατάφερε, με την Τσέλσι να περνά στα προημιτελικά για 2η συνεχόμενη χρονιά.

Αν είχε αποκλειστεί η Τσέλσι, οι Άγγλοι θα έμεναν χωρίς εκπρόσωπο στους "8" της διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά το 1996, αλλά τελικά αυτό δεν έγινε.

Τσέλσι - Νάπολι 4-1 (παρ.)

Σκόρερς: 28' Ντρογκμπά, 47' Τέρι, 75' πέν. Λάμπαρντ, 105' Ιβάνοβιτς / 55' Γκιοκχάν Ινλέρ

Γήπεδο: "Στάμφορντ Μπριντζ", Λονδίνο

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)

Ο Μόργκαν Ντε Σάνκτις απέκρουσε χαμηλά στην αριστερή του γωνία του σουτ του Ντάνιελ Στάριντζ, στην πρώτη ευκαιρία του ματς στο 5' για την Τσέλσι.

Η Νάπολι για πρώτη φορά έγινε απειλητική στο 10', με τον Πετρ Τσεχ να αποκρούει με τα πόδια του σουτ του Μάρεκ Χάμσικ, στο 13' από την σέντρα του Μάτζο ο Καβάνι βρέθηκε μόνος στο δεύτερο δοκάρι και πλάσαρε, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 14' ο Τσεχ απέκρουσε σε κόρνερ το νέο κοντινό σουτ του Χάμσικ.

Η Τσέλσι κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 28', με τον Ντιντιέ Ντρογκμπά να κάνει το 1-0 με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, έπειτα από σέντρα του Ραμίρες από αριστερά.

Λίγο έλειψε στο 31' να έρθει και δεύτερο γκολ για τους Άγγλους, αλλά ο Καμπανιάρο έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ προ του Ντρογκμπά, ο οποίος περίμενε να στην στείλει στο άδειο τέρμα.

Παρόμοια φάση στο 45' και ο Πάολο Καναβάρο ήταν αυτός που έσωσε την Νάπολι, σταματώντας την πορεία της μπάλας προς τον Ντρογκμπά, έπειτα από την σέντρα του Νταβίντ Λουΐζ από δεξιά.

Το δεύτερο ημίχρονο

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για την Τσέλσι, καθώς ο Τζον Τέρι με κεφαλιά από την εκτέλεση κόρνερ του Φρανκ Λάμπαρντ έκανε το 2-0, με τους Άγγλους να φτάνουν πλέον σε σκορ πρόκρισης.

Το σκορ αυτό όμως διατηρήθηκε μόνο για 8 λεπτά, καθώς η Νάπολι κατάφερε να μειώσει στο 55' με τον Γκιοκχάν Ινλέρ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Τσεχ με εξαιρετικό σουτ από το ύψος την περιοχής, κάνοντας το 2-1, με το οποίο οι Ιταλοί πήραν και πάλι το... πάνω χέρι.

Ο Ντε Σάνκτις έκανε φανταστική απόκρουση στο 65' στο σουτ του Ντρογκμπά, ενώ στο 75' οι "μπλε" κέρδισαν πέναλτι από το χέρι του Ντοσένα.

Ο Φρανκ Λάμπαρντ ανέλαβε την εκτέλεση και σκόραρε κάνοντας το 3-1 για την Τσέλσι, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα στο "Σαν Πάολο". Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι την λήξη, έτσι οδηγηθήκαμε στην παράταση.

Η παράταση

Στο 1ο λεπτό της παράτασης η κεφαλιά του Ιβάνοβιτς πέρασε λίγο άουτ, ενώ στην απέναντι εστία στο 92' ίδια ήταν η κατάληξη στο σουτ του Χάμσικ.

Δύο ευκαιρίες έχασε ο Τόρες για τους Λονδρέζους στο 100' και το 102', αρχικά αστοχώντας από πολύ πλάγια δεξιά μετά το λάθος του Ντε Σάνκτις και εν συνεχεία η έξυπνη ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του κατέληξε στην πάνω πλευρά των διχτύων.

Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης κατάφερε να κάνει το 4-1 η Τσέλσι με τον Ιβάνοβιτς, έτσι αποκλείστηκε το ενδεχόμενο για την διαδικασία των πέναλτι.

Δημιουργός ήταν ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, ο οποίος με εντυπωσιακό "τακουνάκι" έφερε την μπάλα μπροστά του και από δεξιά στην περιοχή την έστειλε στο ύψος του πέναλτι, όπου ο Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς περίμενε μόνος του και με πλασέ στην κίνηση διαμόρφωσε το 4-1, στέλνοντας την ομάδα του στους "8".

ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Νταβίντ Λουΐζ, Τέρι (98' Μποζίγκουα), Άσλεϊ Κόουλ, Εσιέν, Λάμπαρντ, Ραμίρες, Μάτα (95' Μαλουντά), Στάριντζ (63' Τόρες), Ντρογκμπά.

ΝΑΠΟΛΙ (3-6-1): Ντε Σάνκτις, Καμπανιάρο, Πάολο Καναβάρο, Αρόνικα (110' Εντουάρντο Βάργκας), Γκαργκάνο, Γκιοκχάν Ινλέρ, Μάτζο (37' Ντοσένα), Σούνιγκα, Χάμσικ (106' Πάντεβ), Λαβέτσι, Καβάνι.

Ο πίνακας των σκόρερς

12 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

10 γκολ

Μάριο Γκόμεθ (Μπάγερν)

6 γκολ

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

5 γκολ

Ρομπέρτο Σολδάδο (Βαλένθια)

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

Σεϊντού Ντουμπιά (ΤΣΣΚΑ)

Μπαφετιμπί Γκομίς (Λιόν)

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Μίλαν)

Έντινσον Καβάνι (Νάπολι)

Αλεξάντερ Φράι (Βασιλεία)

Ρομάν Σιρόκοβ (Ζενίτ)

4 γκολ

Ντιντιέ Ντρογκμπά (Τσέλσι)

Χοσέ Καγεχόν (Ρεάλ)

Πέδρο (Μπαρτσελόνα)

Όσκαρ Καρντόσο (Μπενφίκα)

Ρόμπιν φαν Πέρσι (Άρσεναλ)

Χουλκ (Πόρτο)

Αντρέ Αγιού (Μαρσέιγ)

Τσέλσι - Νάπολι 4-1

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ