CHAMPIONS LEAGUE

Το προφίλ της Οντένσε

Το προφίλ της Οντένσε

To Sport24.gr ακτινογραφεί την αντίπαλο του Παναθηναϊκού στο Γ΄ Προκριματικό Γύρο του Champions League, Οντένσε. Πως κατάφερε να βρεθεί στη σκιά της Κοπεγχάγης εκτοπίζοντας την Μπρόντμπι. Σε καμία περίπτωση δεν θεωρείται αμελητέα ποσότητα με τους Ουτάκα, Τζεμπά-Τζεμπά, Σκούμπο και Μεντί στο ρόστερ της.

Τερμάτισε στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος Δανίας, 26 βαθμούς πίσω από την "αχτύπητη" Κοπεγχάγη. Είχε απολογισμό 16 νίκες, 7 ισοπαλίες και 10 ήττες.

Η Οντένσε έτρεφε μεγάλες προσδοκίες στην περυσινή σεζόν, ωστόσο δεν μπόρεσε να κάνει την υπέρβαση.

Η απομάκρυνση του Λαρς Όλσεν επέφερε αναστάτωση στα αποδυτήρια με συνέπεια ο σύλλογος να υποπέσει σε αρκετές γκέλες απέναντι σε θεωρητικά υποδεέστερες ομάδα.

Κατάφερε πάντως να τερματίσει στη δεύτερη θέση εκμεταλλευόμενη την ανυπαρξία των άλλων ομάδων. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στη φάση των "16" από τη Νόρτζελαντ (3-2).


Στον πάγκο της κάθεται ο 40χρονος Χένρικ Κλάουσεν. Ανήκει στο σύλλογο από το 1994 υπηρετόντας τον από διαφορετικά πόστα κατά καιρούς. Η Οντένσε ιδρύθηκε το 1887 και έχει κατακτήσει τρία πρωταθλήματα Δανίας και πέντε Κύπελλα. Από το ρόστερ της ξεχωρίζουν, ο άλλοτε μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τζεμπά-Τζεμπά, ο Γάλλος διεθνής μπακ Μπερνάρ Μεντί, ο πανύψηλος Δανός στράικερ Μόρτεν Σκούμπο, αλλά και ο Νιγηριανός φορ Πίτερ Ουτάκα.

Επίσης υπολογίσιμες μονάδες θεωρούνται οι Νορβηγοί διεθνείς αμυντικοί Ρούουντ και Ρεγκίνιουσεν, όπως και ο Ισλανδός μέσος Γκίσλασον. Στην Οντένσε αγωνιζόταν μέχρι πρότινος και ο πρώην παίκτης του "τριφυλλιού" Ντέμπα Νιρέν. Την περυσινή σεζόν ο σύλλογος της Δανίας μετείχε στους ομίλους του Europa League.

Στα προκριματικά απέκλεισε τη Ζρίνσκι από τη Βοσνία (5-3, 0-0), ενώ στα πλέι-οφ υπερκέρασε το εμπόδιο της σκωτσέζικης Μάδεργουελ με δύο νίκες (2-1 και 0-1).

Στη φάση των ομίλων πέτυχε μόλις μία νίκη σε έξι ματς (1-1-4). Επικράτησε της Γιουνγκ Μπόις (2-0), αναδείχθηκε ισόπαλη με την Χετάφε (1-1), ενώ ηττήθηκε από τις Χετάφε 2-1 (εκτός έδρας), Στουτγκάρδη (1-2 εντός έδρας), Γιουνγκ Μπόις (4-2 εκτός έδρας), και Στουτγκάρδη (5-1 εκτός έδρας).

Αξίζει να σημειωθεί πως τη σεζόν 1994/95 είχε φτάσει μέχρι τα προημιτελικά του Κυπέλλου UEFA αποκλείοντας στη φάση των "16" την Ρεάλ Μαδρίτης. Μάλιστα είχε ηττηθεί 3-2 στη Δανία, όμως κατόρθωσε να αλώσει το "Σαντιάγο Μπερναμπέου" στη ρεβάνς (0-2)! Στους "8" αποκλείστηκε δύσκολα από την Πάρμα (0-0 και 1-0).

Συνολικά στην Ευρώπη έχει δώσει 66 αγώνες με συγκομιδή 25 νίκες, 18 ισοπαλίες και 23 ήττες. Επίσης σε 23 παιχνίδια στο Κύπέλλο Ιντερτότο, ο απολογισμός της είναι 8 νίκες, 4 ισοπαλίες και 11 ήττες.

Εδρεύει στην ομώνυμη πόλη, που είναι η τρίτη μεγαλύτερη στη Δανία με πληθυσμό 158.678 κατοίκους. Χρώματα της ομάδας είναι το μπλε και το άσπρο και έδρα της, το «ΤΡΕ-ΦΟΡ Παρκ», που χωράει 15.790 θεατές. Αύριο ξεκινάει το νέο πρωτάθλημα Δανίας με την OB να υποδέχεται στην πρεμιέρα τη Νόρτζελαντ.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Τερματοφύλακες

17. Μαντς Τόπελ (Δανία)

30. Ντάνιελ Κρογκ (Δανία)

33. Στέφαν Βέσελ (Γερμανία)

Αμυντικοί

2. Έσπεν Ρούουντ (Νορβηγία)

5. Άντερς Μέλερ Κρίστενσεν (Δανία)

8. Τόρε Ρεγκίνιουσεν (Νορβηγία)

15. Κρις Σόρενσεν (Δανία)

20. Τίμι Γιόχανσεν (Δανία)

22. Μπερνάρ Μεντί (Γαλλία)

23. Όλιβερ Λάρσεν (Δανία)

25. Ντάνιελ Χεγκ (Δανία)

Μέσοι

4. Χανς Χένρικ Αντρέασεν (Δανία)

9. Ράσμους Φαλκ Γένσεν (Δανία)

10. Αντρέας Γιόχανσον (Σουηδία)

16. Γιάκομπ Σοπ (Δανία)

18. Καλίλου Τραορέ (Μάλι)

19. Ερίκ Τζεμπά-Τζεμπά (Καμερούν)

21. Ρούρικ Γκίσλασον (Ισλανδία)

25. Κρίστιαν Σόρενσεν (Δανία)

Επιθετικοί

7. Πίτερ Ουτάκα (Νιγηρία)

11. Μόρτεν Σκούμπο (Δανία)

13. Χένρικ Τοφτ (Δανία)

24. Μπασκίμ Καντρίι (Δανία)

Δείτε πως νίκησε η Οντένσε την Γιουνγκ Μπόις στους ομίλους του Europa League

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ