CHAMPIONS LEAGUE

Το προφίλ της Μέταλιστ Χάρκιβ

Το προφίλ της Μέταλιστ Χάρκιβ

Το προφίλ της Μέταλιστ Χάρκιβ με την οποία ο ΠΑΟΚ θα τεθεί αντιμέτωπος στο πλαίσιο του Γ΄ Προκριματικού Γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Μέταλιστα Χάρκιβ κατέλαβε την δεύτερη θέση στο περυσινό πρωτάθλημα Ουκρανίας τερματίζοντας 13 βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Πανίσχυρη εντός έδρας έχοντας απολογισμό 11 νίκες, 1 ισοπαλία και μόλις 2 ήττες.

Η ομάδα του Μίρον Μάρκεβιτς μπήκε με το δεξί στη νέα σεζόν νικώντας στην 1η αγωνιστική την Μέταλουργκ Ντόνετσκ με 1-0 χάρη σε γκολ του Ντέβιτς στο 77΄.

Στα δύο σημαντικά φιλικά προετοιμασίας που προηγήθηκαν, επιβλήθηκε 1-0 της Ρουμπίν Καζάν ενώ συνετρίβη με 4-1 από την Μέταλουργκ Ντόνετσκ.

Για έξι σεζόν τερμάτισε στην τρίτη θέση πίσω από τις Ντιναμό Κιέβο και Σαχτάρ Ντόνετσκ καταφέρνοντας την περυσινή σεζόν να πραγματοποιήσει πρόοδο. Έτσι για πρώτη φορά πήρε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στο ρόστερ της Μέταλιστ συμπεριλαμβάνονται 5 Βραζιλιάνοι (Σόουζα/Μ, Κλέιτον/Μ, Ροντρίγκο Μολέντο/Α, Μάρσιο Αζεβέντ/Α, Μάρλο/Μ), 6 Αργεντινοί (Βιγιάγκρα/Α, Τορσιλιέρι/Α, Κριστάλντο/Ε, Τόρες/Μ και Μπλάνκο/Μ) και ένας Σενεγαλέζος (Πάπα Γκουεγιέ/Α).

Αστέρι της θεωρείται ο 30χρονος Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός Κλέιτον Σαβιέρ, ο οποίος διαθέτει άψογη τεχνική κατάρτιση ικανότατος τόσο δημιουργικά, όσο και εκτελεστικά.

Η ομάδα του Χάρκοβο συνεχίζει να εμπιστεύεται την αγορά της Λατινικής Αμερικής και ανακοινώνοντας πριν από μερικές εβδομάδες την απόκτηση του Βραζιλιάνου Ροντρίγκο Μολέντο.

Η Ιντερνασιονάλ έλαβε 5 εκατ. ευρώ, ενώ ο 25χρονος κεντρικός αμυντικός υπέγραψε συμβόλαιο για τα επόμενα 5 χρόνια. Αντίθετα, παραχώρησε με την μορφή δανεισμού στην Κρουζέιρο τον Βίλιαν.

Στον πάγκο της Μέταλιστ βρίσκεται από το 2005 ο 62χρονος Μίρον Μάρκεβιτς, ο οποίος έχει σπάσει το ρεκόρ με τα περισσότερα παιχνίδια στο ουκρανικό πρωτάθλημα έχοντας ξεπεράσει τα 500!

Την σεζόν 2011/12 η Μέταλιστ αντιμετώπισε στη φάση των "16" του Europa League αποκλείοντας την ελληνική ομάδα. Οι Πειραιώτες επιβλήθηκαν εκτός έδρας με 1-0, όμως οι Ουκρανοί επιβλήθηκαν στο "Καραϊσκάκη" με 2-1.

Την περυσινή σεζόν το σύνολο του Μίρον Μάρκεβιτς αποκλείστηκε στη φάση των "32" του Europa League από την Τότεναμ με συνολικό σκορ 3-0.

Το πρώτο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Μέταλιστ θα πραγματοποιηθεί στην Τούμπα στις 30 ή 31 Ιουλίου κεκλεισμένων των θυρών λόγω των επεισοδίων με την Ραπίντ Βιέννης και η ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα στο Χάρκοβο.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Πλήρες όνομα: Football Club Metalist Kharkiv

Έτος ίδρυσης: 1925

Γήπεδο: ΟSC Mέταλιστ

Πρόεδρος: Σέργκέι Κουρτσένκο

Προπονητής: Μίρον Μάρκεβιτς (9η σεζόν)

Tίτλοι: 1 Κύπελλο ΕΣΣΔ (1988)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ