CHAMPIONS LEAGUE

Το Amsterdam Arena στο Champions League!

Το Amsterdam Arena στο Champions League!

Το ματς του Άγιαξ κόντρα στην Μπαρτσελόνα για το Champions League θα είναι το 75ο παιχνίδι που δίνει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση στο Amsterdam Arena. Ένα γήπεδο πρότυπο σε τεχνολογικές καινοτομίες και διαμόρφωση χώρου...

Οι μέρες που διανύουμε δεν είναι σίγουρα οι καλύτερες ημέρες της ιστορίας του Άγιαξ. Ενός συλλόγου που έφερε την επανάσταση στο ποδόσφαιρο με εφαρμογή τεχνικών εντός αγωνιστικού χώρου, αλλά και την τροφοδότηση του αθλήματος με παγκόσμιας κλάσης παίκτες.

Χρονιά ορόσημο για τον σύλλογο δεν θα μπορούσε παρά να αποτελέσει το έτος 1996, όταν κατασκευάστηκε το Amsterdam Arena, ένα γήπεδο πρότυπο σε όλα τα επίπεδα που άλλαξε τη φιλοσοφία γύρω από το τρόπο που θα αντιλαμβάνεται πλέον ο θεατής το ίδιο το άθλημα.

Η προοπτική να συνδυάζεις τα ψώνια σου, να πίνεις τον καφέ σου, αλλά και διάφορες άλλες παροχές από θερμαινόμενο κάθισμα μέχρι... παραγγελία στα VIP έδωσε άλλη ώθηση στο ποδόσφαιρο, δημιουργώντας αρκετούς εξωγηπεδικούς λόγους για να παρακολουθήσει κάποιος ένα παιχνίδι. Το κόστος κατασκευής του είχε φτάσει τα 96 εκατομμύρια ευρώ, με τη χωρητικότητα του να ανέρχεται τις 53.052. Η αρχή έγινε το 1993 με την έγκριση από την κυβέρνηση της Ολλανδίας, ενώ η ολοκλήρωση του γηπέδου έγινε το 1996.

Κατά την διάρκεια της κατασκευής περισσότεροι από 160.000 άνθρωποι βρέθηκαν στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους για να παρακολουθήσουν το στάδιο που βρίσκεται το γήπεδο. Η μεγαλύτερη προσέλευση έγινε περίπου έξι μήνες πριν την ολοκλήρωση του, όταν μπήκε το ειδικά διαμορφωμένο σκέπαστρο, το οποίο άνοιγε (το πρώτο γήπεδο με τέτοιου είδους κατασκευή).

Από τότε έχουν περάσει 17 χρόνια με τον Αίαντα να δίνει την Τρίτη (26/11) το 75ο παιχνίδι του στο Amsterdam Arena για το Champions League απέναντι στη Μπαρτσελόνα. Μάλιστα, στο twitter της ομάδας έγινε σχετική ανάρτηση για την συγκεκριμένη αναμέτρηση, όπου αναφέρεται πότε πραγματοποιήθηκε το πρώτο ματς (25 Σεπτεμβρίου 1996 με τη Ζυρίχη), αλλά και τα αποτελέσματα του συλλόγου στους 74 αγώνες που έχουν προηγηθεί (33 νίκες, 16 ισοπαλίες, 25 ήττες).

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ