CHAMPIONS LEAGUE

Τελευταία κλήρωση για Champions League & Europa League

Τελευταία κλήρωση για Champions League & Europa League

Η τελευταία κλήρωση της περιόδου 2011-2012 διεξάγεται την Παρασκευή στην Νιόν της Ελβετίας για το Champions League και το Europa League. Δείτε τις 8+8 ομάδες

Το μεσημέρι της Παρασκευής διεξάγονται οι κληρώσεις των προημιτελικών του Champions League και του Europa League, στις 13:00 και 14:00, αντίστοιχα.

Πρόκειται για την τελευταία κλήρωση της χρονιάς, καθώς οι ομάδες εκτός από τον αντίπαλό τους στα προημιτελικά θα μάθουν και από ποιο ζευγάρι θα προκύψει ο αντίπαλός τους στα ημιτελικά, ενώ θα βγει και από ποιον ημιτελικό θα είναι ο τυπικά γηπεδούχος του τελικού.

Κυρίαρχος φυσικά είναι η Ισπανία με 5 ομάδες συνολικά και στις 2 διοργανώσεις, ενώ η Γερμανία έχει 3 και η Πορτογαλία 2.

Οι Ισπανοί είναι οι μόνοι που έχουν 2 ομάδες στους "8" του Champions League και 3 σε αυτούς του Europa League, ενώ το εντυπωσιακό είναι πως η Ιταλία και η Αγγλία έχουν μόνο έναν εκπρόσωπο και στις δύο διοργανώσεις.

Στο Champions League για πρώτη φορά στα προημιτελικά φτάνει ομάδα από την Κύπρο (ΑΠΟΕΛ), ενώ υπάρχει και η Ρεάλ Μαδρίτης που έχει το ρεκόρ με 26 συμμετοχές.

Τα φαβορί στο CL είναι οι δύο ισπανικές ομάδες, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ, με τις Μίλαν, Μπάγερν και Τσέλσι να ακολουθούν, ενώ το ΑΠΟΕΛ θα προτιμούσε με κλήρωση με Μαρσέιγ ή Μπενφίκα.

Στο Europa League μετά τον αποκλεισμό των δύο ομάδων του Μάντσεστερ, τα φαβορί είναι οι 3 ισπανικές, Βαλένθια, Ατλέτικο και Μπιλμπάο.

Οι "8" του Champions League:

Μπενφίκα (Πορτογαλία)

Μίλαν (Ιταλία)

Μπαρτσελόνα (Ισπανία)

ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)

Μπάγερν (Γερμανία)

Μαρσέιγ (Γαλλία)

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)

Τσέλσι (Αγγλία)

Οι "8" του Europa League:

Μπιλμπάο (Ισπανία)

Βαλένθια (Ισπανία)

Ατλέτικο (Ισπανία)

Άλκμααρ (Ολλανδία)

Σπόρτινγκ (Πορτογαλία)

Μέταλιστ (Ουκρανία)

Σάλκε (Γερμανία)

Ανόβερο (Γερμανία)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ