CHAMPIONS LEAGUE

Τα γερμανικά ΜΜΕ για το Σάλκε-Ολυμπιακός

Schalke's Austrian defender Christian Fuchs celebrates after scoring during the UEFA Champions League Group B football match Schalke 04 vs Olympiacos Piraeus in Gelsenkirchen, western Germany, on November 21, 2012.  AFP PHOTO / JOHN MACDOUGALL        (Photo credit should read JOHN MACDOUGALL/AFP/Getty Images)
Schalke's Austrian defender Christian Fuchs celebrates after scoring during the UEFA Champions League Group B football match Schalke 04 vs Olympiacos Piraeus in Gelsenkirchen, western Germany, on November 21, 2012. AFP PHOTO / JOHN MACDOUGALL (Photo credit should read JOHN MACDOUGALL/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Ο Κρίστιαν Φουχς κέρδισε τη δόξα για το γκολ με το οποίο λύτρωσε τη Σάλκε κόντρα στον Ολυμπιακό, με τα γερμανικά ΜΜΕ να στέκονται επίσης στην τρίτη πρόκριση των "βασιλικών μπλε" στη νοκ άουτ φάση του CL

Δίκαιη -βάσει της εικόνας του αγώνα και των ευκαιριών των γηπεδούχων- χαρακτηρίζουν τα γερμανικά ΜΜΕ την νίκη της Σάλκε επί του Ολυμπιακού, η οποία χάρισε στην ομάδα του Στέφενς το εισιτήριο για τους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ.

Επιπλέον, γίνεται ειδική μνεία για την τρίτη πρόκριση που παίρνει η ομάδα του Γκελζενκίρχεν στα νοκ-άουτ ματς της διοργάνωσης, με τη "Blid" να τονίζει πως τα χρήματα που θα μπουν στα ταμεία της ομάδας θα βοηθήσουν ίσως στην παραμονή των Χούντελααρ και Χόλτμπι.

Αναλυτικά οι αναφορές των γερμανικών ΜΜΕ στο Σάλκε-Ολυμπιακός:

Schalke04.de (επίσημη ιστοσελίδα της Σάλκε): Κέρδισε το παιχνίδι της υπομονής. Είναι οριστικό: η Σάλκε είναι στον δεύτερο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ πανηγυρίζοντας απέναντι στον Ολυμπιακό μία δίκαιη νίκη με 1-0.

Το καθοριστικό γκολ στην προτελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων σημειώθηκε από τον Φουχς στο 77ο λεπτό. Προηγουμένως η Σάλκε είχε αρκετές καλές στιγμές για γκολ που έμειναν ανεκμετάλλευτες.

Kicker.de: Ο Φουχς έφερε ανακούφιση. Χάρη σε ένα γκολ στο τέλος, η Σάλκε προκρίθηκε για τρίτη φορά στην ιστορία της στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ, Η ομάδα του Γκελζενκίρχεν κυριάρχησε για μεγάλο διάστημα του αγώνα απέναντι στους Έλληνες, δεν είχαν όμως ακρίβεια στην τελική προσπάθεια.

Sport1.de: Η Σάλκε στον δεύτερο γύρο χάρη σε γκολ του Φουχς. Οι "βασιλικοί μπλε" δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες και τελικά πήραν την πρόκριση στη νοκ-άουτ φάση χάρη σε γκολ του Φουχς.

Bild.de: Οι βασιλικοί μπλε στον δεύτερο γύρο! Η Σάλκε επικράτησε 1-0 του Ολυμπιακού χάρη σε ένα μακρινό σουτ από τον αριστερό μπακ Κρίστιαν Φουχς και προκρίθηκε στην νοκ-άουτ φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Φουχς: "Δουλέψαμε σκληρά στο ματς, είμαστε χαρούμενοι για τους τρεις πόντους". Η πρόκριση στην επόμενη φάση φέρνει τουλάχιστον 5.000.000 ευρώ στα ταμεία της Σάλκε, χρήματα που μπορούν να πάνε για την ανανέωση των συμβολαίων των Λιούις Χόλτμπι και Κλάας-Γιαν Χούντελααρ. Ίσως όμως να είναι πολύ αργά για αυτούς τους δύο παίκτες...

Bundesliga.de: Χάρη στο γκολ του Φουχς, η Σάλκε εξασφάλισε από την 5η αγωνιστική την πρόκριση στα νοκ-άουτ ματς του Τσάμπιονς Λιγκ, για τρίτη φορά στην ιστορία της. Ο Αυστριακός σκόραρε στο 77ο λεπτό και απέτρεψε να παιχτεί θρίλερ στο φινάλε του ομίλου.

Στο τελευταίο ματς κόντρα στη Μονπελιέ, η Σάλκε θα διεκδικήσει την πρώτη θέση του ομίλου μαζί με την Άρσεναλ. Φουχς: "Ήταν το καλύτερο γκολ μου μέχρι στιγμής, το ματς ήταν πολύ δύσκολο και η ομάδα έδειξε χαρακτήρα.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ