CHAMPIONS LEAGUE

Τα στατιστικά της Τρίτης

Τα στατιστικά της Τρίτης
Μέσι Νεϊμάρ

Νεϊμάρ Τζούνιορ και Λιονέλ Μέσι έγραψαν ιστορία στο Τσάμπιονς Λιγκ την Τρίτη απέναντι στην Μπάγερν. Τις 150 συμμετοχές έφτασε ο Τσάβι. Διαβάστε κι άλλα ενδιαφέροντα στατιστικά.

Η Μπάγερν Μονάχου έπεσε με ψηλά το κεφάλι, αφού νίκησε με 3-2 την Μπαρτσελόνα, όμως αποκλείστηκε από τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Διαβάστε τα στατιστικά που προέκυψαν από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Ορισμένα από αυτά έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

-- 434 ομάδες προσπάθησαν να επανέλθουν μετά από ένα 3-0 στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μόνο οι 25 τα κατάφεραν (6%).

-- Το γκολ του Μπενατιά ήταν το γρηγορότερο με κεφαλιά στα ματς της Μπαρτσελόνα στο Τσάμπιονς Λιγκ από το 2009 ( είχε σκοράρει με το κεφάλι ο Μιλιέφσκι στο 2ο λεπτό για την Ντιναμό Κιέβου).

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

-- Ο Νεϊμάρ έχει σκοράρει σε επτά συνεχόμενα ματς με την Μπαρτσελόνα. Μόνο ο Μέσι έχει πετύχει κάτι ανάλογο και μάλιστα τελευταία φορά ήταν το 2010.

-- Μιας και μιλήσαμε για τους δυο τους να πούμε πως για πρώτη φορά στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ, δυο συμπαίκτες σκοράρουν 9+ γκολ στην ίδια διοργάνωση.

-- Επίσης ο Βραζιλιάνος έγινε ο έκτος παίκτης που σκοράρει 2+ γκολ εναντίον της Μπάγερν στην Γερμανία στο Τσάμπιονς Λιγκ ( Μακάι, Ιντζάγκι, Φερνάντες, Ράνος και Κριστιάνο Ρονάλντο οι άλλοι).

-- Ο Νεϊμάρ ισοφάρισε το ρεκόρ του Μοριέντες, σκοράροντας και στα δυο ματς της φάσης των "8" και των "4". Αν σκοράρει και στον τελικό θα γράψει ιστορία.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

-- Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι έφτασε τα 23 γκολ σε 40 ματς στο Τσάμπιονς Λιγικ και μπήκε στη λίστα με τα πιο γρήγορα κανόνια.

1) Ιντζάγκι, Φαν Νίστελροϊ 23 γκολ/29 ματς

2) Μάριο Γκόμεθ 23 γκολ/33 ματς

3) Καρίμ Μπενζεμά 23 γκολ/37 ματς

4) Μάριο Ζαρντέλ 23 γκολ/39 ματς

5) Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι 23 γκολ/40 ματς

-- Ιστορία έγραψε και ο Τσάβι Ενράντεθ, καθώς έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης που συμπληρώνει 150 συμμετοχές.

-- Ο Λουίς Ενρίκε ισοφάρισε τον Πεπ Γκουαρδιόλα. Και οι δυο στην πρώτη τους σεζόν στην Μπαρτσελόνα πήγαν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πηγή: MisterChiping

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ