CHAMPIONS LEAGUE

Στο Μιλάνο ο τελικός του Champions League το 2016

Στο Μιλάνο ο τελικός του Champions League το 2016

Το "Τζουζέπε Μεάτσα" θα είναι το γήπεδο που θα διεξαχθεί ο τελικός Champions League το 2016, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Διαβάστε αναλυτικά.

Η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν επιβεβαιώνει προς το παρόν (τον επόμενο χρόνο θα υπάρξει η επίσημη ανακοίνωση), ωστόσο σύμφωνα με επίσημα ιταλικά χείλη, ο τελικός της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης για τη σεζόν 2015-16 θα λάβει χώρα στο Μιλάνο.

"Το Τσάμπιονς Λιγκ θα έρθει αν και δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ανακοίνωση. Το Μιλάνο αξίζει τον τελικό, υπήρχε επίσης η προσδοκία για το 2015 αλλά δεν ήταν εφικτό επειδή εκείνη τη χρονιά είναι προγραμματισμένη η διεθνής Expo και η UEFA δεν είναι ποτέ θετική στο να τοποθετούνται την ίδια χρονιά δύο γεγονότα τέτοιας σημασίας.

Είναι μία μεγάλη επιτυχία από την πλευρά μας για να ξαναφέρουμε το μεγάλο ποδόσφαιρο στο Μιλάνο", δήλωσε ο πρόεδρος της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (Figc), Τζανκάρλο Αμπέτε, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της φιλικής αναμέτρησης Ιταλία-Γερμανία.

Από την πλευρά της η Κιάρα Μπισκόντι, μέλος του δημοτικού συμβουλίου του Μιλάνου και υπεύθυνη για θέματα αθλητισμού, συμπλήρωσε:

"Το Μιλάνο θα δει μέσα στα επόμενα τρία χρόνια φημισμένες διοργανώσεις όπως το Final-4 της Ευρωλίγκας του μπάσκετ, το Heineken Cup του ράγκμπι και τώρα την επιβεβαίωση για το ποδοσφαιρικό Τσάμπιονς Λιγκ.

Στο Μιλάνο ο τελικός του Champions League το 2016

Δουλεύουμε γιατί, για εκείνη την ημερομηνία, το στάδιο Μεάτσα θα παρουσιαστεί με νέα χαρακτηριστικά. Θα έχουμε μία νέα γραμμή μετρό και σχέδιο για να την κάνουμε ακόμα περισσότερο προσβάσιμη".

Αυτός θα είναι ο ένατος τελικός Τσάμπιονς Λιγκ/Κυπέλλου Πρωταθλητριών που θα γίνει σε ιταλικό έδαφος και ο τέταρτος στο Μιλάνο.

Την τελευταία φορά που η Ιταλία φιλοξένησε τελικό ήταν το 2009 στη Ρώμημ, όταν η Μπαρτσελόνα επιβλήθηκε 2-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ενώ την τελευταία φορά που είχε διεξαχθεί τελικός στο Μιλάνο ήταν το 2001, με τη Μπάγερν Μονάχου να παίρνει το τρόπαιο επικρατώντας 5-4 της Βαλένθια στα πέναλτι.

Υπενθυμίζεται πως το 2014 η Ιταλία θα φιλοξενήσει και τον τελικό του Europa League, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για τις 14 Μαΐου στο Τορίνο.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ