CHAMPIONS LEAGUE

Στο Europa League η Τότεναμ

LONDON, ENGLAND - DECEMBER 07: Zoran Toic  of CSKA Moscow (L) and Danny Rose of Tottenham Hotspur (R) battle for possession during the UEFA Champions League Group E match between Tottenham Hotspur FC and PFC CSKA Moskva at Wembley Stadium on December 7, 2016 in London, England.  (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)
LONDON, ENGLAND - DECEMBER 07: Zoran Toic of CSKA Moscow (L) and Danny Rose of Tottenham Hotspur (R) battle for possession during the UEFA Champions League Group E match between Tottenham Hotspur FC and PFC CSKA Moskva at Wembley Stadium on December 7, 2016 in London, England. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images) GETTY IMAGES

Η Τότεναμ νίκησε με ανατροπή την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο "Γουέμπλεϊ" και συνεχίζει την ευρωπαϊκή "περιπέτειά" της στο Europa League. Η Λεβερκούζεν έκανε επίδειξη ισχύος κόντρα στην αδιάφορη Μονακό (3-0).

Η Τότεναμ χρειαζόταν να μην ηττηθεί στο Λονδίνο από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ώστε να πετύχει τον τελευταίο στόχο που της είχε απομείνει στον 5ο όμιλο του Champions League, την κατάληψη της 3ης θέσης που οδηγεί στο Champions League. Τα κατάφερε επικρατώντας με 3-1 και διατηρώντας το αρνητικό σερί του Ίγκορ Ακινφέεβ στον θεσμό.

Στο αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι του ομίλου, η Λεβερκούζεν επικράτησε με 3-0 της Μονακό στη Γερμανία, χωρίς να αλλάξει τίποτα όσον αφορά στην τελική κατάταξη του γκρουπ, που θέλει τους Μονεγάσκους του Λεονάρντο Ζαρντίμ στην πρώτη θέση.

Στο Europa League η Τότεναμ

Τότεναμ - ΤΣΣΚΑ 3-1

Σκόρερς: 38' Άλι, 45+1' Κέιν, 77' αυτ. Ακινφέεβ / 33' Τζαγκόεβ

Γήπεδο: "Wembley Stadium", Λονδίνο

Διαιτητής: Νίκολα Ριτσόλι (Ιταλία)

Η Τότεναμ χρειαζόταν να μην ηττηθεί από την ΤΣΣΚΑ στο Λονδίνο και η... παρουσία του Ίγκορ Ακινφέεβ για ακόμα μία φορά εγγυήθηκε γκολ. Οι Ρώσοι προηγήθηκαν με τον Άλαν Τζαγκόεβ (σε φάση που υπήρχε οφσάιντ) στο 33ο λεπτό, ωστόσο "λύγισαν" με 3-1, στο τελευταίο παιχνίδι του Λέονιντ Σλούτσκι στον πάγκο τους, όπου από τον Νοέμβριο του 2009 μετράει τρία πρωταθλήματα και δύο κύπελλα.

Ο Ντέλε Άλι στο 38' ισοφάρισε για τους Άγγλους (ξανά με οφσάιντ), που με αυτό το σκορ εξασφάλιζαν την 3η θέση. Παρ' όλα αυτά, συνέχισαν σε ρυθμούς φουλ επίθεσης και έφτασαν στην ανατροπή στις καθυστερήσεις με κοντινό πλασέ του Χάρι Κέιν.

Η βραδιά για τον τερματοφύλακα των Ρώσων έγινε ακόμα χειρότερη. Ο Ακινφέεβ δέχθηκε γκολ για 43ο σερί παιχνίδι Champions League (τελευταία φορά που κράτησε το μηδέν ήταν κόντρα στην Άρσεναλ στην ίδια πόλη), αλλά σαν να μην έφτανε αυτό, στο 77' έγινε... σκόρερ, αφού σημείωσε αυτογκόλ σε μία άτυχη στιγμή σε προσπάθεια του Άλι.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Λορίς, Γουόκερ, Ντάιερ, Βερτόνγκεν, Ρόουζ, Γουίνκς, Γουανιάμα (68' Αλντεβάιρελντ), Έρικσεν, Άλι, Σον (62' Ενκουντού), Κέιν (83' Ονομά)

ΤΣΣΚΑ: Ακινφέεβ, Νάμπακιν, Α. Μπερεζούτσκι, Β. Μπερεζούτσκι, Σένικοβ, Νάτχο, Τζαγκόεβ, Τόσιτς (71' Γκορντιουσένκο), Γκολόβιν (46' Τσάλοβ), Μιλάνοφ, Τραορέ (79' Στράντμπεργκ)

Στο Europa League η Τότεναμ

Λεβερκούζεν - Μονακό 3-0

Σκόρερς: 30' Γιούρτσενκο, 48' Μπραντ, 82' αυτ. Ντε Σάνκτις

Γήπεδο: "BayArena", Λεβερκούζεν

Διαιτητής: Γκεντιμίνας Μαζέικα (Λιθουανία)

Λεβερκούζεν και Μονακό δεν είχαν να διεκδικήσουν τίποτα άλλο πλην των εντυπώσεων στην αναμέτρησή τους στην "Μπάιαρενα". Αυτές εν τέλει τις έκλεψαν οι Γερμανοί, που έφτασαν στη νίκη με 3-0, ωστόσο δεν ήταν δυνατό να προσπεράσουν τους Μονεγάσκους, που προχωρούν ως πρωτοπόροι του γκρουπ.

Ο Βλάντεν Γιούρτσενκο με πανέμορφο τρόπο άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, απέναντι σε μία ομάδα με αλλαγές σε σχέση με το βασικό σχήμα από τον Λεονάρντο Ζαρντίμ. Ο Γιούλιαν Μπραντ με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου διπλασίασε τα τέρματα του αγώνα, ενώ το τρίτο γκολ σημειώθηκε με... κωμικό τρόπο.

Ο Γουεντέλ αστόχησε σε πέναλτι στο 82' (η Λεβερκούζεν μετράει ήδη τέσσερα χαμένα στο πρωτάθλημα), με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι και ακολούθως στην πλάτη του Μόργκαν ντε Σάνκτις, ο οποίος σημείωσε αυτογκόλ.

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Εζτσάν, Ντα Κόστα, Γεβντάι, Ντράγκοβιτς, Γουεντέλ, Μπραντ (71' Κρουζ), Μπάουμγκαρτλινγκερ, Γούρτσενκο (75' Χένριχς), Τσαλχανόγλου (67' Αράνγκις), Κίσλινγκ, Ερνάντες

ΜΟΝΑΚΟ: Ντε Σάνκτις, Τουρέ, Ράτζι, Ζέμερσον, Ντιαλό, Μουτίνιο, Εντοράμ, Μποσίλια (67' Τραορέ), Ντιράρ, Καρίγιο (79' Λεμάρ), Ζαν (76' Ζερμέν)

Στο Europa League η Τότεναμ

Η τελική βαθμολογία

1. Μονακό 11 (9-7)

2. Λεβερκούζεν 10 (8-4)

3. Τότεναμ 7 (6-6)

4. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 3 (5-11)

*οι δύο πρώτοι προκρίνονται στους "16"

**ο τρίτος συνεχίζει στο Europa League ("32")

***σε περίπτωση ισοβαθμίας μετρούν τα μεταξύ τους ματς (με όλα τα κριτήρια σαν να είναι νοκ-άουτ ματς), μετά η διαφορά τερμάτων (συνολικά στον όμιλο), μετά η καλύτερη επίθεση, μετά η καλύτερη εκτός έδρας επίθεση, μετά ο αριθμός των νικών, μετά ο αριθμός των εκτός έδρας νικών, μετά το fair-play και μετά η κατάταξη της UEFA

Τότεναμ - ΤΣΣΚΑ 3-1

Λεβερκούζεν - Μονακό 3-0

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ