CHAMPIONS LEAGUE

Σάλκε - ΠΑΟΚ 1-1

Σάλκε - ΠΑΟΚ 1-1
INTIME SPORTS

Αποστολή, Κώστας Πετρωτός: Ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε το κακό πρώτο ημίχρονο και το γκολ του Φαρφάν στο "Stadion Gelsenkirchen" και με ένα πανέμορφο τέρμα του Στοχ διαμόρφωσε το τελικό 1-1, σκορ που του αφήνει ανοικτή την πόρτα για πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Την Τρίτη (27/8) στην άδεια Τούμπα ο επαναληπτικός στις 21.45 με φόντο τ' αστέρια

Με γκολάρα του Σλοβάκου στο 73΄ ο Δικέφαλος πήρε ισοπαλία με 1-1 κόντρα στη Σάλκε που μπορεί να ισοδυναμεί με χρυσάφι στη ρεβάνς της Τούμπας. Στόφα μεγάλης ομάδας ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος. Φανταστική ατμόσφαιρα από 4000 Έλληνες, ένταση στην κερκίδα της Σάλκε.

Αποτέλεσμα που αύξησε τις πιθανότητες πρόκρισης του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, πήρε ο ΠΑΟΚ στην Φέλτινς Αρένα από την Σάλκε. Ο "Δικέφαλος" αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την γερμανική ομάδα και πλέον βρίσκεται 90 λεπτά μακριά από το ταξίδι στα αστέρια της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο, αλλά μετά τα πρώτα πέντε λεπτά οπισθοχώρησε και έδωσε χώρους στην Σάλκε. Οι Γερμανοί πήραν την κατοχή, χωρίς, πάντως, να δημιουργούν τις μεγάλες φάσεις, την ώρα που ο "δικέφαλος" δεν έπαιρνε επιθετικές βοήθειες από τα βαριά χαρτιά του, τον Στοχ και τον Λούκας.

Η Σάλκε κατάφερε να προηγηθεί στο 32' με τον Φαρφάν μετά από φάση διαρκείας, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να απαντήσει άμεσα, αλλά ο Λούκας αστόχησε στο 38΄από το σημείο του πέναλτι.

Ο "Δικέφαλος" υπνώτισε την Σάλκε στο δεύτερο ημίχρονο και με πρώτο βιολί τον Στοχ κατάφερε να ισοφαρίσει στο 73'με καταπληκτικό σουτ του Σλοβάκου άσου. Ο βραχύσωμος μεσοεπιθετικός έστειλε τους οπαδούς του ΠΑΟΚ στα ουράνια και τους "ασπρόμαυρους" πιο κοντά στο μεγάλο όνειρο.

Γήπεδο: "Stadion Gelsenkirchen"
Διαιτητής: Στεφάν Λανουά (Γαλλία)
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΣΑΛΚΕ: Χίλντεμπραντ, Ουτσίντα, Ματίπ, Χέβεντες, Φουχς, Χέγκερ (77' Γκορέτσκα), Τζόουνς, Φαρφάν (87' Πούκι), Μέγιερ (69' Κλέμενς), Ντράξλερ, Σαλάι

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Κίτσιου, Κατσουράνης, Βίτορ, Λίνο, Τζιόλης, Λάζαρ, Λούκας (90'+1 Ολίσε), Λόρενς (61' Κάτσε), Στοχ, Σαλπιγγίδης (61' Αθανασιάδης)

Κίτρινες κάρτες: Ουτσίντα, Κίτσιου, Στοχ, Τζιόλης, Λάζαρ
Κόκκινες κάρτες: -
Σκόρερς: Φαρφάν 32' / Στοχ 73'

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ απείλησε με το καλημέρα όταν ο Στοχ επιτάχυνε από τα αριστερά, σέντραρε και ο Φουχς πρόλαβε την τελευταία στιγμή να διώξει σε κόρνερ. Στο 3' μετά από εκτέλεση κόρνερ ήταν η σειρά του Σαλπιγγίδη να απειλήσει με πλασέ μέσα από την περιοχή, το οποίο, όμως, έφυγε άουτ. Στα επόμενα λεπτά η Σάλκε ανέβασε στροφές και στο 10' ήρθε ένα σουτ από τον Σαλάι που, πάντως, δεν ανησύχησε τον Χακόμπο.

Πλήρωσε την οπισθοχώρησή του

Ο ΠΑΟΚ στη συνέχεια έδωσε χώρο στους γηπεδούχους και περίμενε να δημιουργηθούν συνθήκες για να χτυπήσει στην αντεπίθεση. Αυτό, ωστόσο, είχε ως αποτέλεσμα η Σάλκε να επισκέπτεται συχνά πυκνά τα καρέ του "δικεφάλου", χωρίς, πάντως, να φτιάχνει τις μεγάλες φάσεις. Ένα μακρινό σουτ του Τζόουνς στο 30' έφυγε ψηλά άουτ και στο επόμενο λεπτό η Σάλκε άνοιξε το σκορ. Μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή του ΠΑΟΚ, ο Σαλάι κατάφερε να πασάρει στον Φαρφάν και ο Περουβιανός με σουτ από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα αρχικά στο κάθετο δοκάρι του Χακόμπο και στην συνέχεια στα δίχτυα.

Ο ΠΑΟΚ έδειχνε εγκλωβισμένος και στο 36' ο Σαλάι έπιασε κεφαλιά εξ επαφής, αλλά ο Χακόμπο ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε. Ο "δικέφαλος" στο 38', πάντως, έφτασε μία ανάσα από το γκολ. Ο Κατσουράνης μετά από λάθος της άμυνας της Σάλκε βρέθηκε σε θέση βολής, το πλασέ του, όμως, κόπηκε πάνω στην γραμμή, η μπάλα έφτασε στον Λούκας, ο οποίος από το σημείο του πέναλτι δεν κατάφερε να σκοράρει. Ακολούθησε καλή ευκαιρία για την Σάλκε, όταν μετά από σέντρα του Ντράξλερ, ο Τζόουνς δεν κατάφερε για λίγο να βάλει την προβολή, ενώ ένα σουτ του Ντράξλερ στο 40' πέρασε άουτ.

Η Σάλκε δημιούργησε την πρώτη φάση του δευτέρου μέρους, όταν ο Σαλάι βρέθηκε σε καλή θέση στο ύψος της περιοχής και λίγο πριν οπλίσει κόπηκε από τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ. Στο 54' ήρθε μία κεφαλιά του Σαλάι, η οποία έφυγε ψηλά άουτ, ενώ στο 56' ο Λούκας σούταρε και ο Χίλντεμπραντ μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Ο ΠΑΟΚ απείλησε στο 69'. Ο Λούκας βρήκε τον Στοχ έξω από την περιοχή, ο Σλοβάκος σούταρε, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι και έφυγε λίγο άουτ.

Η κλάση του Στοχ

Ο ΠΑΟΚ έφτασε στην ισοφάρισε σε μία φάση που ο Στοχ έδειξε την κλάση του. Ο Σλοβάκος έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή, προχώρησε, την κατάλληλη σούταρε και έστειλε την μπάλα να αναπαυτεί στην γωνία του Χίλντεμπραντ. Η Σάλκε πίεσε στην συνέχεια και μάλιστα στο 80' ο Χέβεντες βγήκε τετ α τετ με τον Χακόμπο, όμως, ο Ισπανός πορτιέρο κατάφερε να αποκρούσει.

MVP

Ο Στοχ απέδειξε στο δεύτερο ημίχρονο την ποδοσφαιρική του αξία και οδήγησε τον ΠΑΟΚ στην σπουδαία ισοπαλία

Απογοήτευση

Τα σημεία του αγώνα που ο ΠΑΟΚ έμοιαζε υπνωτισμένος και έδινε την ευκαιρία στην Σάλκε να κάνει το παιχνίδι της

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ