CHAMPIONS LEAGUE

Πρωτοπόρος η Γιουβέντους, πρόκριση η Σεβίλλη

Πρωτοπόρος η Γιουβέντους, πρόκριση η Σεβίλλη

Η Γιουβέντους επιβλήθηκε με 2-0 της Ντίναμο Ζάγκρεμπ στο Τορίνο και προχωράει στα νοκ άουτ του Champions League ως πρωτοπόρος. Η Σεβίλλη κράτησε στο Λιόν και με το 0-0 πήρε το τελευταίο "εισιτήριο" της πρόκρισης.

Η Γιουβέντους αναδείχθηκε νικήτρια του 8ου ομίλου του Champions League μετά από τη νίκη της με 2-0 επί της ουραγού Ντίναμο Ζάγκρεμπ στην Ιταλία, χωρίς να... πατήσει γκάζι, αφού ακολουθεί το σπουδαίο παιχνίδι της Serie A με αντίπαλο την Τορίνο.

Η Σεβίλλη έπαιζε για... τρία αποτελέσματα στο "Παρκ ντε Λιόν" και πήρε το ένα εξ αυτών, που την οδηγεί στα νοκ άουτ του Champions League και για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια χωρίς... τρόπαιο Europa League.

Οι Ανδαλουσιάνοι απέσπασαν ισοπαλία 0-0 απέναντι στη Λιόν, η οποία έπρεπε να ανατρέψει την ήττα με 1-0 στο "Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν" για να πάρει εκείνη τη 2η θέση του ομίλου.

Πρωτοπόρος η Γιουβέντους, πρόκριση η Σεβίλλη

Γιουβέντους - Ντίναμο Ζάγκρεμπ 2-0

Σκόρερς: 52' Ιγκουαΐν, 73' Ρουγκάνι

Γήπεδο: "Juventus Stadium", Τορίνο

Διαιτητής: Άντονι Τέιλορ (Αγγλία)

Η Γιουβέντους είχε εξασφαλίσει την πρόκριση, αλλά όχι την πρωτιά από τον 8ο όμιλο του Champions League. Για να συμβεί αυτό χρειαζόταν τη νίκη επί της Ντίναμο Ζάγκρεμπ, η οποία θα τερμάτιζε στην τελευταία θέση ούτως ή άλλως.

Το δυνατό σουτ του Γκονσάλο Ιγκουαΐν στο 52' και η προσπάθεια του Ντανιέλε Ρουγκάνι στο 73' έδωσαν στους "μπιανκονέρι" τη νίκη με 2-0, παρότι παρατάχθηκαν με αρκετά προβλήματα τραυματισμού.

Πλέον, η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι προετοιμάζεται για τα δύο σημαντικά παιχνίδια πρωταθλήματος κόντρα σε Τορίνο και Ρόμα, που μπορούν να κρίνουν πολλά στη μάχη του σκουντέτο.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Νέτο, Μπενατιά, Ρουγκάνι, Εβρά, Κουαδράδο, Λεμινά, Μαρκίζιο (75' Στουράρο), Πιάνιτς (80' Ντιμπάλα), Ασαμόα, Ιγκουαΐν, Μάντζουκιτς (65' Ερνάνες)

ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ: Λιβάκοβιτς, Σίτουμ, Σιγκάλι, Σίλντενφελντ, Πίβαριτς, Μόρο (86' Μάτσελ), Κνέζεβιτς, Γκόγιακ (57' Φιόλιτς), Σουντανί (74' Στογιάνοβιτς), Τσόριτς, Φερνάντες

Πρωτοπόρος η Γιουβέντους, πρόκριση η Σεβίλλη

Λιόν - Σεβίλλη 0-0

Σκόρερς: -

Γήπεδο: "Stade de Lyon", Λιόν

Διαιτητής: Γιόνας Έρικσον (Σουηδία)

Η Σεβίλλη κατάφερε να αποσπάσει ένα από τα αποτελέσματα που διεκδικούσε στη Γαλλία και με το 0-0 απέναντι στη Λιόν, προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Champions League και συνάμα... άφησε το τρόπαιο του Europa League σε άλλη ομάδα, μετά από τρία χρόνια σερί κατακτήσεων.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά διασκεδαστικό, με φάσεις και από τις δύο ομάδες, αλλά τους "γκον" να μην αρκούνται στη νίκη, αφού χρειάζονταν και ανατροπή της ήττας 1-0 στο "Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν".

Καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να σκοράρει, με συνέπεια το συγκρότημα του Μπρουνό Ζενεζιό να συνεχίσει στο Europa League.

ΛΙΟΝ: Λόπες, Ραφαέλ, Γιανγκά Εμπιουά, Ντιακαμπί, Μορέλ, Τολισό (78' Γκρενιέ), Γκοναλόν, Νταρντέρ (72' Κορνέ), Γκεζάλ (65' Φεκίρ), Λακαζέτ, Βαλμπιενά

ΣΕΒΙΛΛΗ: Ρίκο, Ραμί, Παρέχα, Μερκάντο, Μαριάνο, Ενζονζί, Ιμπόρα, Εσκουδέρο, Νασρί (87' Κρανεβίτερ), Βιτόλο, Σαράμπια (65' Μπεν Γεντέρ)

Πρωτοπόρος η Γιουβέντους, πρόκριση η Σεβίλλη

Η τελική βαθμολογία

1. Γιουβέντους 14 (11-2)

2. Σεβίλλη 11 (7-3)

3. Λιόν 8 (5-3)

4. Ντίναμο Ζάγκρεμπ 0 (0-15)

*οι δύο πρώτοι προκρίνονται στους "16"

**ο τρίτος συνεχίζει στο Europa League ("32")

***σε περίπτωση ισοβαθμίας μετρούν τα μεταξύ τους ματς (με όλα τα κριτήρια σαν να είναι νοκ-άουτ ματς), μετά η διαφορά τερμάτων (συνολικά στον όμιλο), μετά η καλύτερη επίθεση, μετά η καλύτερη εκτός έδρας επίθεση, μετά ο αριθμός των νικών, μετά ο αριθμός των εκτός έδρας νικών, μετά το fair-play και μετά η κατάταξη της UEFA

Γιουβέντους - Ντίναμο Ζάγκρεμπ 2-0

Λιόν - Σεβίλλη 0-0

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ