CHAMPIONS LEAGUE

Preview: Τσέλσι - Παρί ΣΖ, Ντόρτμουντ - Ρεάλ

Preview: Τσέλσι - Παρί ΣΖ, Ντόρτμουντ - Ρεάλ

Παρί Σεν-Ζερμέν και Ρεάλ έχουν το πλεονέκτημα εν όψει των αποψινών ρεβάνς με Τσέλσι και Ντόρτμουντ, όμως δεν θα έχουν τον Ιμπραχίμοβιτς και πιθανότατα τον Ρονάλντο, αντίστοιχα. Δείτε τελευταία νέα, δηλώσεις και πιθανές 11άδες (videos)

Οι δύο πρώτες ομάδες των ημιτελικών του Champions League 2013-2014 θα γίνουν γνωστές το βράδυ της Τρίτης, με την Ρεάλ Μαδρίτης και την Παρί Σεν-Ζερμέν να είναι τα φαβορί, αν και φιλοξενούμενες στις έδρες των Ντόρτμουντ και Τσέλσι, αντίστοιχα.

Για να αποκλείσει την "βασίλισσα" η γερμανική ομάδα θα πρέπει να επαναλάβει εμφάνιση ανάλογη του περσινού μεταξύ τους πρώτου ημιτελικού στην Βεστφαλία, αλλά και πάλι εκείνο το σκορ δεν θα ήταν αρκετό, καθώς το 4-1 δίνει πρόκριση στους Ισπανούς, αφού έχουν νικήσει με 3-0 στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου".

Στο άλλο ζευγάρι η Τσέλσι έχει σαφώς περισσότερες ελπίδες από την Μπορούσια, καθώς δέχτηκε και αυτή 3 γκολ στην Γαλλία, αλλά έβαλε και ένα, έτσι το 2-0 είναι σκορ πρόκρισης για την ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο.

Preview: Τσέλσι - Παρί ΣΖ, Ντόρτμουντ - Ρεάλ
© KEVIN QUIGLEY

Ντόρτμουντ - Ρεάλ

Η Ρεάλ με το 3-0 στην Μαδρίτη έχει βάλει τις βάσεις για να βρεθεί στα ημιτελικά για 4η συνεχόμενη χρονιά και 25η στην ιστορία της, ενώ η Ντόρτμουντ αν κάνει το... θαύμα θα είναι στους "4" για δεύτερη σερί φορά και 5η στην ιστορία της.

Το ένα από τα τρία γκολ πριν έξι μέρες στο "Μπερναμπέου" το είχε πετύχει ο Κριστιάνο Ρονάλντο, φτάνοντας τα 14 φέτος στην διοργάνωση και ισοφαρίζοντας το ρεκόρ των Αλταφίνι και Μέσι, όμως λίγα λεπτά πριν το τέλος είχε αντικατασταθεί λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο.

Preview: Τσέλσι - Παρί ΣΖ, Ντόρτμουντ - Ρεάλ

Ο Πορτογάλος είναι πιθανό να μην έχει την ευκαιρία να φτάσει τα 15 γκολ και να σπάσει το ρεκόρ στην Βεστφαλία, καθώς η συμμετοχή του είναι αμφίβολη, αφού την Δευτέρα προπονήθηκε μόνο για 20 λεπτά, έτσι την τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί αν θα παίξει ή όχι, με τον Αντσελότι να τονίζει πως δεν πρόκειται να ρισκάρει.

Το σίγουρο για τον Κάρλο Αντσελότι είναι πως δεν έχει στην διάθεσή του λόγω τραυματισμών τους Άλβαρο Αρμπελόα, Σάμι Κεντίρα, Χεσέ Ροντρίγκεθ και Μαρσέλο.

Ο "δράστης" της περσινής "4άρας", Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (είχε πετύχει και τα 4 γκολ) είχε χάσει το πρώτο ματς λόγω τιμωρίας και επιστρέφει, σε έναν αγώνα αν αποκλειστεί η Ντόρτμουντ θα είναι ο τελευταίος του με αυτήν στην διοργάνωση, καθώς έχει υπογράψει στην Μπάγερν.

Τιμωρημένος είναι ο Κελ, ο Γιούργκεν Κλοπ περιμένει οι Βάιντενφελερ και Σαχίν να είναι έτοιμοι, ενώ νοκ-άουτ είναι οι Σούμποτιτς, Σμέλτσερ, Γκιουντογάν, Μπλαστσικόβσκι, Μπέντερ και Μπαντόβσκι.

Οι πιθανές 11άδες

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βάιντενφελερ, Πίστσεκ, Παπασταθόπουλος, Χούμελς, Ντουρμ, Γιόγιτς, Νουρί Σαχίν, Μχιταριάν, Γκρόσκροϊτς, Ρόις, Λεβαντόβσκι.

ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Καρβαχάλ, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Φάμπιο Κοεντράο, Τσάμπι Αλόνσο, Μόντριτς, Ντι Μαρία, Ίσκο, Μπέιλ, Μπενζεμά.

Preview: Τσέλσι - Παρί ΣΖ, Ντόρτμουντ - Ρεάλ

Δηλώσεις Κλοπ...

Δηλώσεις Αντσελότι...

Τσέλσι - Παρί Σεν-Ζερμέν

Αν η Παρί Σεν-Ζερμέν καταφέρει να υπερασπιστεί το 3-1 του "Παρκ ντε Πρενς" θα βρεθεί στις 4 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία της, με πρώτη να είναι την σεζόν 1994-1995, όταν είχε αποκλειστεί από την Μίλαν, η οποία εν συνεχεία έχασε στον τελικό από τον Άγιαξ.

Η Τσέλσι από την άλλη αν ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση θα βρεθεί στα ημιτελικά για 7η φορά στην ιστορία της και θα συνεχίσει προς το 3ο σερί ευρωπαϊκό τρόπαιο (πέρσι Europa League, πρόπερσι Champions League).

Preview: Τσέλσι - Παρί ΣΖ, Ντόρτμουντ - Ρεάλ

Από το πρώτο ματς στο Παρίσι αποχώρησε τραυματίας ο Ζλάταν Ιμπραίχιμοβιτς, ο Σουηδός έχει τεθεί νοκ-άουτ, έτσι ο Έντινσον Καβάνι θα είναι στην κορυφή της επίθεσης και πιθανότατα στα άκρα οι Λούκας Μόουρα και Εσεκιέλ Λαβέτσι.

Ο Λοράν Μπλαν δεν αντιμετωπίσει κανένα άλλο αγωνιστικό πρόβλημα, ενώ ο Ζοζέ Μουρίνιο δεν έχει στην διάθεσή του τον Ραμίρες λόγω τιμωρίας.

Ο Φρανκ Λάμπαρντ έτσι θα είναι στο κέντρο μαζί με τον Νταβίντ Λουίζ, ενώ ο Σαμουέλ Ετο'ό προέρχεται από τραυματισμό και έτσι φαντάζει πιο πιθανό να ξεκινήσει στην κορυφή της επίθεσης ο Φερνάντο Τόρες.

Οι πιθανές 11άδες

ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Γκάρι Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Νταβίντ Λουίζ, Λάμπαρντ, Οσκάρ, Σέρλε, Αζάρ, Τόρες.

ΠΑΡΙ ΣΖ: Σίριγκου, Φαν ντερ Βιλ, Αλέξ, Τιάγκο Σίλβα, Μαξουέλ, Τιάγκο Μότα, Βεράτι, Ματουιντί, Λούκας Μόουρα, Λαβέτσι, Καβάνι.

Preview: Τσέλσι - Παρί ΣΖ, Ντόρτμουντ - Ρεάλ

Δηλώσεις Μουρίνιο...

Δηλώσεις Μπλαν...

Το πρόγραμμα των ρεβάνς των προημιτελικών:

Τρίτη

Ντόρτμουντ - Ρεάλ [ 0-3 ]

Τσέλσι - Παρί Σεν-Ζερμέν [ 1-3 ]

Τετάρτη

Ατλέτικο - Μπαρτσελόνα [ 1-1 ]

Μπάγερν - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ [ 1-1 ]

Ο πίνακας των σκόρερς

14 γκολ

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

10 γκολ

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Παρί ΣΖ)

8 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

7 γκολ

Ντιέγκο Κόστα (Ατλέτικο)

6 γκολ

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάν. Σίτι)

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Ντόρτμουντ)

5 γκολ

Γκάρεθ Μπέιλ (Ρεάλ)

Άλβαρο Νεγκρέδο (Μάν. Σίτι)

Αρτούρο Βιντάλ (Γιουβέντους)

4 γκολ

Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Νάπολι)

Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

Έντινσον Καβάνι (Παρί ΣΖ)

Ραούλ Γκαρθία (Ατλέτικο)

*ΑΣΙΣΤΣ: 8 Ρούνεϊ (ManUtd), 5 Ντι Μαρία (Ρεάλ) και Μπενζεμά (Ρεάλ), 4 Νασρί (Σίτι), Οσκάρ (Τσέλσι), Κρ.Ρονάλντο (Ρεάλ) Φαν ντερ Βιλ (Παρί) και Τιάγκο Μότα (Παρί)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ