CHAMPIONS LEAGUE

Preview: Σίτι - Μπαρτσελόνα, Μπάγερ - Παρί ΣΖ

Preview: Σίτι - Μπαρτσελόνα, Μπάγερ - Παρί ΣΖ

Το Champions League επιστρέφει με την φάση των "16" και πρώτα ματς τα Λεβερκούζεν - Παρί Σεν-Ζερμέν και Μάντσεστερ Σίτι - Μπαρτσελόνα, το οποίο θα μπορούσε να είναι τελικός, όπως είπε ο Τάτα Μαρτίνο. Δείτε τελευταία νέα, στοιχεία, δηλώσεις και πιθανές 11άδες (videos)

Μάντσεστερ Σίτι και Μπαρτσελόνα ίσως σε 2-3 μήνες να κατακτήσουν τον τίτλο στην χώρα τους, στα δύο σπουδαιότερα πρωταθλήματα του πλανήτη, το αγγλικό και το ισπανικό, αντίστοιχα, αλλά μόνο μία θα προκριθεί στα προημιτελικά του Champions League.

Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης επιστρέφει και η φάση των "16" ξεκινά το βράδυ της Τρίτης με την επίσκεψη των "μπλαουγκράνα" στο "Σίτι οφ Μάντσεστερ", αλλά και με την Μπάγερ να υποδέχεται στο Λεβερκούζεν την Παρί Σεν-Ζερμέν.

Preview: Σίτι - Μπαρτσελόνα, Μπάγερ - Παρί ΣΖ

Μάντσεστερ Σίτι - Μπαρτσελόνα

"Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τελικός", τόνισε στην συνέντευξη τύπου ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα, Χεράρδο Μαρτίνο και συνέχισε: "Θα ήταν καλύτερο να τους συναντήσουμε αργότερα, έστω στα προημιτελικά".

Ο Αργεντινός τόνισε πως η καλύτερη άμυνα θα είναι για την ισπανική ομάδα να έχει την κατοχή της μπάλας, ενώ λυπάται που δεν παίζει ο Αγκουέρο, αν και θα έχει έναν... πονοκέφαλο λιγότερο.

Από την άλλη, ο Μανουέλ Πελεγκρίνι ξεκαθάρισε πως οι παίκτες του δεν γίνεται να μην σκέφτονται πως απέναντί τους είναι ο Λιονέλ Μέσι, αλλά από την άλλη δεν γίνεται να παίξουν και να σκέφτονται μόνο αυτό, ενώ θέλει καλό ματς που θα ευχαριστούν οι φίλαθλοι (απέφυγε να μιλήσει να πρόκριση).

Ρωτήθηκε για ManUtd και τόνισε πως η Σίτι είναι καλύτερη...

Ο Χιλιανός προπονητής, εκτός του Σέρχιο Αγκουέρο, δεν έχει στην διάθεσή του τον Τζέιμς Μίλνερ λόγω τιμωρίας, ενώ έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του ο Σαμίρ Νασρί και είναι αμφίβολοι οι Φερναντίνιο και Νάστασιτς.

Ο Νεϊμάρ αγωνίστηκε για λίγα λεπτά κόντρα στην Ράγιο Βαγιεκάνο, αλλά ο Μαρτίνο τόνισε πως δεν θα ρισκάρει για να τον βάλει στην 11άδα αν δεν είναι έτοιμος (νοκ-άουτ μόνο ο Ντος Σάντος).

Οι "πολίτες" έχουν 4 Ισπανούς στο ρόστερ, οι οποίοι είναι πολύ πιθανό να είναι όλοι στην αρχική 11άδα, ενώ για πρώτη φορά παίζουν στους "16" της διοργάνωσης, με την Μπαρτσελόνα να έχει 6 συνεχόμενες παρουσίες στα ημιτελικά!

Οι πιθανές 11άδες

ΣΙΤΙ: Χαρτ, Σαμπαλέτα, Κομπανί, Ντεμιτσέλις, Κολάροβ, Χάβι Γκαρθία, Γιαγιά Τουρέ, Χεσούς Νάβας, Νταβίντ Σίλβα, Τζέκο, Νεγκρέδο.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βίκτορ Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Μαστσεράνο, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα, Αλέξις Σάντσες, Φάμπρεγκας, Μέσι.

Λεβερκούζεν - Παρί Σεν-Ζερμέν

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν εκτός από από το αουτσάιντερ είναι και σε κακή κατάσταση, καθώς προέρχεται από εντός έδρας ήττα από την Σάλκε, φτάνοντας τις 5 ήττες στα τελευταία 7 ματς!

"Πρέπει να δώσουμε το 100% σε κάθε τομέα", τόνισε ο τεχνικός τους γερμανικού συλλόγου, Σάμι Χίπια και πρόσθεσε: "Η Παρί έχει δώσει πολλά λεφτά τα τελευταία χρόνια και έχει φτιάξει μία πολύ δυνατή ομάδα. Θα είναι σημαντικό να περιορίσουμε τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς".

Ο Λοράν Μπλαν από την άλλη έχει ζητήσει από τους παίκτες του να είναι πολύ προσεκτικοί σε κάθε στημένη μπάλα των Γερμανών, ενώ κάθε φορά που η μπάλα θα χάνεται η Μπάγερ θα προσπαθεί να βγάλει αντεπίθεση και θα χρειάζεται προσπάθεια από τους Γάλλους για να την ξανακερδίσουν.

Ο Σίντνεϊ Σαμ δεν έπαιξε κόντρα στην Σάλκε (θα φορέσει την φανέλα της το καλοκαίρι), αλλά αναμένεται να παίξει κόντρα στην Παρί, ενώ ο Σάμι Χίπια υπολογίζει και στον Στέφαν Ράιναρτς, ο οποίος δεν είχε παίξει στα τελευταία 3 ματς λόγω τραυματισμού.

Τραυματίας (και εκτός λίστας) είναι ο Ρόμπι Κρουζ και τιμωρημένος ο Εμρέ Τσαν, ενώ εκτός του Ράιναρτς, από τραυματισμό προέρχεται και ο Ερέν Ντερντιγιόκ, έτσι είναι αμφίβολη η συμμετοχή του.

Ο Έντινσον Καβάνι είναι τραυματίας, έτσι ο Λοράν Μπλαν αναμένεται να έχει στην 11άδα αμφότερους τους Λούκας Μόουρα και Χαβιέρ Παστόρε, ενώ από τραυματισμό προέρχονται οι Ζουμανά Καμαρά και Κριστόφ Ζαλέ.

Χίπια και Μπλαν έχουν παίξει δύο φορές αντίπαλοι ως παίκτες, στη φιλική νίκη της Γαλλίας επί της Φινλανδίας το 1998 και το 2002 στη νίκη της Λίβερπουλ επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι πιθανές 11άδες

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Λένο, Χίλμπερτ, Σπάχιτς, Τοπράκ, Μπένις, Λαρς Μπέντερ, Ράιναρτς, Ρόλφες, Σαμ, Γκονσάλο Κάστρο, Κίσλινγκ.

ΠΑΡΙ ΣΖ: Σίριγκου, Φαν ντερ Βιλ, Αλέξ, Τιάγκο Σίλβα, Μαξουέλ, Βεράτι, Ματουιντί, Παστόρε, Λούκας Μόουρα, Λαβέτσι, Ιμπραχίμοβιτς.

Preview: Σίτι - Μπαρτσελόνα, Μπάγερ - Παρί ΣΖ

Το πρόγραμμα των 1ων ματς των "16":

Τρίτη 18/02

Μάντσεστερ Σίτι - Μπαρτσελόνα

Λεβερκούζεν - Παρί Σεν-Ζερμέν

Τετάρτη 19/02

Μίλαν - Ατλέτικο

Άρσεναλ - Μπάγερν

Τρίτη 25/02

Ζενίτ - Ντόρτμουντ

Ολυμπιακός - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Τετάρτη 26/02

Γαλατάσαράι - Τσέλσι

Σάλκε - Ρεάλ

Ο πίνακας των σκόρερς

9 γκολ

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

8 γκολ

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Παρί ΣΖ)

6 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάν. Σίτι)

5 γκολ

Άλβαρο Νεγκρέδο (Μάν. Σίτι)

Αρτούρο Βιντάλ (Γιουβέντους)

4 γκολ

Ντιέγκο Κόστα (Ατλέτικο)

Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Νάπολι)

Έντινσον Καβάνι (Παρί ΣΖ)

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Ντόρτμουντ)

*ΑΣΙΣΤΣ: 6 Ρούνεϊ (ManUtd), 5 Ντι Μαρία (Ρεάλ), 4 Νασρί (Σίτι), Φαν ντερ Βιλ (Παρί) και Τιάγκο Μότα (Παρί)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ