CHAMPIONS LEAGUE

Preview: ManUtd - Μπάγερν, Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο

Preview: ManUtd - Μπάγερν, Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο
AP

Με την πρώτη ευρωπαϊκή κόντρα της Μπαρτσελόνα με την Ατλέτικο και με την επίσκεψη της Μπάγερν Μονάχου στο "Ολντ Τράφορντ" ξεκινά η προημιτελική φάση του Champions League. Δείτε τελευταία νέα, στοιχεία και πιθανές 11άδες (videos)

Τα προημιτελικά του Champions League ξεκινούν το βράδυ της Τρίτης από "Ολντ Τράφορντ" και "Καμπ Νόου", εκεί όπου η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχεται την Μπάγερν Μονάχου και η Μπαρτσελόνα την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Αυτός δεν είναι ο πρώτος ισπανικός "εμφύλιος" φέτος, καθώς τέθηκαν αντιμέτωπες στους "16" του Europa League Μπέτις και Σεβίλλη, είναι όμως η πρώτη φορά στην ιστορία που "μπλαουγκράνα" και "ροχιμπλάνκος" παίζουν αντίπαλες σε ευρωπαϊκό ματς.

Φαβορί υπάρχει και δεν μπορεί να είναι άλλο από την Μπαρτσελόνα, όπως βέβαια φαβορί υπάρχει και στο άλλο ζευγάρι και είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μπάγερν.

Preview: ManUtd - Μπάγερν, Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο

Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο

Η Ατλέτικο με αυτό το ματς στο "Καμπ Νόου" επιστρέφει στα προημιτελικά για πρώτη φορά μετά το 1997 και αυτή θα είναι η 6η συμμετοχή της σε αυτήν την φάση, σε συνολικά 9 συμμετοχές στην διοργάνωση.

Από την άλλη η Μπαρτσελόνα είναι στους "8" για 7η συνεχόμενη χρονιά (!) και συνολικά 18η, από τις 24 συμμετοχές της.

Οι Καταλανοί προέρχονται από 5 συνεχόμενες νίκες και οι Μαδριλένοι από 6, ενώ έχουν αμφότερες προσπεράσει την Ρεάλ Μαδρίτης στην "μάχη" των τριών για τον τίτλο στην Ισπανία.

Preview: ManUtd - Μπάγερν, Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο

Αγωνιστικά, το κεντρικό πρόσωπο πριν από τον αγώνα είναι ο Ντιέγκο Κόστα, καθώς ο Βραζιλιάνος επιθετικός της Ατλέτικο δεν κατάφερε να βγάλει την προπόνηση της Δευτέρας λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο και η συμμετοχή του στην αναμέτρηση θα κριθεί την τελευταία στιγμή.

Θυμίζουμε πως είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του Ντιέγκο Πάμπλο Σιμεόνε στην διοργάνωση με 7 γκολ, ενώ ο Αργεντινός τεχνικός έχει ήδη μία πολύ σημαντική απουσία, καθώς είναι τιμωρημένος ο Ραούλ Γκαρθία.

Στην αντίπερα όχθη, Βίκτορ Βαλντές υποβλήθηκε σε επέμβαση στο γόνατο (ρήξη χιαστού) και να μείνει εκτός δράσης για 7 μήνες, έτσι στο τέρμα θα ξεκινήσει ο Χοσέ Μανουέλ Πίντο, ενώ ο Χεράρδο Μαρτίνο συμπεριέλαβε στην... αποστολή για το ματς τον μεγάλο αρχηγό, Κάρλες Πουγιόλ.

Οι πιθανές 11άδες

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Πίντο, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Μαστσεράνο, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα, Αλέξις Σάντσες, Νεϊμάρ, Μέσι.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Κουρτουά, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι, Μάριο Σουάρεθ, Κόκε, Αρντά Τουράν, Βίγια, Ντιέγκο Κόστα.

Δηλώσεις Μαρτίνο...

Δηλώσεις Σιμεόνε...

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπάγερν

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπάγερν Μονάχου θα παίξουν το βράδυ της Τρίτης στο 10ο μεταξύ τους ματς (επίσημο), με τους Άγγλους στα προηγούμενα 9 να έχουν 2 νίκες και τους Γερμανούς 3 (4 ισοπαλίες).

Μία από τις δύο νίκες που έχει η ManUtd είναι σε έναν από τους πλέον ιδιαίτερους τελικούς στην ιστορία, αυτόν του "Καμπ Νόου" το 1999, όταν επικράτησε με 2-1, κάνοντας ανατροπή με τέρματα των Σέριγχαμ στο 91' και Σόλσκιερ στο 93'.

Preview: ManUtd - Μπάγερν, Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο

Οι δύο ομάδες έχουν το ρεκόρ συμμετοχών στα προημιτελικά στα χρόνια που η διοργάνωση ονομάζεται Champions League, με αυτή να είναι η 13η φορά που φτάνουν στους "8".

Σε όλη την ιστορία η Μπάγερν με την φετινή έχει 25 συμμετοχές στα προημιτελικά σε 30 διοργάνωσες, ενώ η ManUtd έχει φτάσει σε αυτήν την φάση 18 φορές σε 25 διοργανώσεις.

Η μεγάλη απουσία φυσικά είναι ο Ρόμπιν φαν Πέρσι, ο οποίος τραυματίστηκε τα τελευταία λεπτά της ρεβάνς με την Ολυμπιακό και θα χάσει και ρεβάνς στο Μόναχο.

Ο Ντέιβιντ Μόγιες δεν έχει επίσης στην διάθεσή του τον τιμωρημένο, Πατρίς Εβρά, ενώ προβλήματα τραυματισμών αντιμετωπίζουν οι Τζόνι Έβανς, Ραφαέλ, Σμόλινγκ και Βαλένσια.

Τιμωρημένος για την Μπάγερν είναι ο Ντάντε, ενώ ο Πεπ Γκουαντιόλα δεν υπολογίζει λόγω τραυματισμού στους Κοντέντο και Τιάγκο Αλκάνταρα.

Οι πιθανές 11άδες

MANUTD: Ντε Χέα, Ραφαέλ, Φέρντιναντ, Φιλ Τζόουνς, Μπούτνερ, Κάρικ, Γκιγκς, Φελαϊνί, Βαλένσια, Γουέλμπεκ, Ρούνεϊ.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Ραφίνια, Χάβι Μαρτίνεθ, Τζερόμ Μπόατενγκ, Αλάμπα, Λαμ, Σβάινσταϊγκερ, Κρόος, Ρόμπεν, Ριμπερί, Τόμας Μίλερ.

Δηλώσεις Γκιγκς και Μόγιες...

Δηλώσεις Γκουαρντιόλα...

Preview video: ManUtd - Μπάγερν...

Το πρόγραμμα των 1ων ματς των προημιτελικών:

Τρίτη

Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπάγερν

Τετάρτη

Ρεάλ - Ντόρτμουντ

Παρί Σεν-Ζερμέν - Τσέλσι

Ο πίνακας των σκόρερς

13 γκολ

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

10 γκολ

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Παρί ΣΖ)

8 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

7 γκολ

Ντιέγκο Κόστα (Ατλέτικο)

6 γκολ

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάν. Σίτι)

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Ντόρτμουντ)

5 γκολ

Άλβαρο Νεγκρέδο (Μάν. Σίτι)

Αρτούρο Βιντάλ (Γιουβέντους)

4 γκολ

Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Νάπολι)

Γκάρεθ Μπέιλ (Ρεάλ)

Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

Έντινσον Καβάνι (Παρί ΣΖ)

Ραούλ Γκαρθία (Ατλέτικο)

*ΑΣΙΣΤΣ: 7 Ρούνεϊ (ManUtd), 5 Ντι Μαρία (Ρεάλ) και Μπενζεμά (Ρεάλ), 4 Νασρί (Σίτι), Οσκάρ (Τσέλσι), Κρ.Ρονάλντο (Ρεάλ) Φαν ντερ Βιλ (Παρί) και Τιάγκο Μότα (Παρί)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ