CHAMPIONS LEAGUE

Preview: Ρεάλ - Γιουβέντους

Preview: Ρεάλ - Γιουβέντους
© AFP/GETTY IMAGES

Με τους Γάλλους (Μπενζεμά και Πογκμπά) να επιστρέφουν, Ρεάλ και Γιουβέντους "συγκρούονται" στην Μαδρίτη για το εισιτήριο στον τελικό του Champions League κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Δείτε στοιχεία, απουσίες και πιθανές 11άδες

Η Μπαρτσελόνα έχει προκριθεί από το βράδυ της Τρίτης στον τελικό του Champions League 2014-15 και το βράδυ της Τετάρτης θα μάθει αν στο "Ολίμπιασταντιον" του Βερολίνου στις 6 Ιουνίου θα αντιμετωπίσει την Ρεάλ Μαδρίτης ή την Γιουβέντους.

Η "γηραιά κυρία" έχει το πλεονέκτημα της νίκης με 2-1 στο πρώτο ματς του Τορίνο και από την άλλη οι "μερένγκες" ποντάρουν στην έδρα τους, στο γκολ που πέτυχαν στην Ιταλία και στο γεγονός πως είναι το φαβορί, με παίκτες πολύ πιο ακριβούς από του αντιπάλου.

Preview: Ρεάλ - Γιουβέντους
© AP

Σερί ή τελικός μετά από 12 χρόνια

Σε περίπτωση πρόκρισής της η Ρεάλ θα βρεθεί φυσικά στον τελικό για 2η σερί χρονιά και θα έχει την ευκαιρία να γίνει η πρώτη ομάδα που παίρνει συνεχόμενες κούπες από τότε που η διοργάνωση ονομάστηκε Champions League.

Η τελευταία που το είχε πετύχει αυτό ήταν η Μίλαν το 1989 και το 1990, ενώ οι "ροσονέρι" ήταν αυτοί που το 2003 είχαν νικήσει την "Γιούβε" στον τελευταίο της τελικό. Στα ημιτελικά μάλιστα η Γιουβέντους είχε αποκλείσει την Ρεάλ, στην μοναδική συνάντησή τους στην συγκεκριμένη φάση, μέχρι φέτος.

Μετά από 12 χρόνια λοιπόν θέλουν οι "μπιανκονέρι" να βρεθούν σε τελικό, ο οποίος θα είναι ο 8ος στην ιστορία τους. Μετρούν δύο τρόπαια (1985, 1996) και 5 αποτυχίες (1973, 1983, 1997, 1998, 2003), ενώ η Ρεάλ σε 13 τελικούς που έχει παίξει έχει 10 τρόπαια (1956, 1957, 1958, 1959, 1960, 1966, 1998, 2000, 2002, 2014) και τρεις αποτυχίες (1962, 1964, 1981).

Preview: Ρεάλ - Γιουβέντους

Παρθενικό ζευγάρι τελικού

Είτε με την Γιουβέντους, είτε με την Ρεάλ παίξει η Μπαρτσελόνα, θα είναι για πρώτη στην ιστορία το συγκεκριμένο ζευγάρι στον τελικό.

Θα δούμε λοιπόν για πρώτη φορά "clásico" αν περάσει η Ρεάλ, για δεύτερη σερί χρονιά ισπανικό τελικό (πέρσι το Ρεάλ - Ατλέτικο), για 3η σερί χρονιά γενικά εμφύλιο (το 2013 το Μπάγερν - Ντόρτμουντ), για τρίτη φορά ισπανικό εμφύλιο (1η το 2000 το Ρεάλ - Βαλένθια) και για 6η φορά γενικά εμφύλιο (οι άλλες δύο το 2003 το Μίλαν - Γιουβέντους και το 2008 το ManUtd - Τσέλσι).

Αν περάσει η Γιουβέντους θα παίξει για 2η φορά τελικό κόντρα σε ισπανική ομάδα, με πρώτη την ήττα από την Ρεάλ το 1998 (στον μοναδικό μεταξύ τους τελικό) και η Μπαρτσελόνα για 3η φορά κόντρα σε ιταλική. Την πρώτη νίκησε την Σαμπντόρια (1992) και την δεύτερη έχασε από την Μίλαν στο ΟΑΚΑ (1994).

Όσον αφορά στην Γιουβέντους, έχασε την ευκαιρία να παίξει σε τελικό μετά από 12 χρόνια και την ήττα στο Μάντσεστερ από τη Μίλαν, με την Ρεάλ να παίρνει εκδίκηση για τον αποκλεισμό της τότε στον ημιτελικό από την "γηραιά κυρία".

Preview: Ρεάλ - Γιουβέντους
© REUTERS

Επιστροφή για Μπενζεμά και Πογκμπά

Οι δύο διεθνείς Γάλλοι, Καρίμ Μπενζεμά και Πολ Πογκμπά, δεν είχαν παίξει στο πρώτο ματς, καθώς ακόμη δεν είχαν ξεπεράσει τους τραυματισμούς τους.

Έχουν τεθεί όμως πλέον στην διάθεση των προπονητών τους και αν κριθούν "ετοιμοπόλεμοι" θα είναι στην 11άδα.

Εκτός του Μπενζέμα, στην διάθεση του Κάρλο Αντσελότι είναι και ο Τόνι Κρόος, ο οποίος στο ματς με την Βαλένθια είχε αποχωρήσει με ενοχλήσεις.

Ο Γερμανός αναμένεται να είναι στο κέντρο μαζί με Ίσκο και Χάμες Ροντρίγκες, έτσι ο Σέρχιο Ράμος θα επιστρέψει στο κέντρο της άμυνας.

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι πιθανότατα θα επιλέξει 4-4-2, με διαμάντι στο κέντρο, τον Πίρλο μπροστά από την άμυνα, δίπλα του τους Πογκμπά από τη μία, Μαρκίζιο από την άλλη και τον Βιδάλ πίσω από τους Τέβες και Μοράτα.

Απουσίες για την Ρεάλ είναι οι Μόντριτς και Κεντίρα, για την Γιουβέντους οι Κουατζού Ασαμόα, Μαρτίν Κάσερες, Μαρόνε και Ρόμουλο.

Οι πιθανές 11άδες

ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Καρβαχάλ, Σέρχιο Ράμος, Πέπε, Μαρσέλο, Κρόος, Ίσκο, Χάμες Ροντρίγκες, Μπέιλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Λίχτσταϊνερ, Μπονούτσι, Κιελίνι, Εβρά, Πίρλο, Πογκμπά, Μαρκίζιο, Βιδάλ, Τέβες, Μοράτα.

Preview: Ρεάλ - Γιουβέντους
© REUTERS
Preview: Ρεάλ - Γιουβέντους

Οι ρεβάνς των ημιτελικών:

Τρίτη 12/5

Μπάγερν - Μπαρτσελόνα 3-2 [ 0-3 ]

Τετάρτη 13/5

Ρεάλ - Γιουβέντους [ 1-2 ]

*ώρα έναρξης 21:45, τελικός στις 6/6 στο Βερολίνο

Ο πίνακας των σκόρερς

10 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

9 γκολ

Λουίζ Αντριάνο (Σαχτάρ)

Νεϊμάρ (Μπαρτσελόνα)

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

7 γκολ

Τζάκσον Μαρτίνες (Πόρτο)

Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)

Κάρλος Τέβες (Γιουβέντους)

6 γκολ

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάν. Σίτι)

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

Λουίς Σουάρες (Μπαρτσελόνα)

Έντινσον Καβάνι (Παρί Σεν-Ζερμέν)

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Μπάγερν)

5 γκολ

Κλάας-Γιαν Χούντελααρ (Σάλκε)

Γιασίν Μπραχιμί (Πόρτο)

Μάριο Μάντζουκιτς (Ατλέτικο)

4 γκολ

Τσίρο Ιμόμπιλε (Ντόρτμουντ)

Νανί (Σπόρτινγκ Λισαβόνας)

Μάριο Γκέτσε (Μπάγερν)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ