CHAMPIONS LEAGUE

Preview: Παρί ΣΖ - Τσέλσι, Σαχτάρ - Μπάγερν

Preview: Παρί ΣΖ - Τσέλσι, Σαχτάρ - Μπάγερν

Σέντρα στους "16" του Champions League με την Παρί ΣΖ να θέλει να κάνει το πρώτο βήμα για την εκδίκηση επί της Τσέλσι και την Σαχτάρ να περιμένει φοβισμένη την Μπάγερν μετά την 8άρα επί του Αμβούργου. Δείτε στοιχεία, δηλώσεις και πιθανές 11άδες (videos)

Η μαγεία του Champions League επιστρέφει το βράδυ της Τρίτης μετά από 2 μήνες με τις αναμετρήσεις, Παρί Σεν-Ζερμέν - Τσέλσι και Σαχταρ Ντόνετσκ - Μπάγερν, για τους "16" της διοργάνωσης.

Οι Γάλλοι αναζητούν εκδίκηση για τον περσινό αποκλεισμό στα προημιτελικά, ενώ οι Ουκρανοί είναι τρομαγμένοι μετά την 8άρα της Μπάγερν επί του Αμβούργου.

Preview: Παρί ΣΖ - Τσέλσι, Σαχτάρ - Μπάγερν

Παρί Σεν-Ζερμέν - Τσέλσι

Ο Νταβίντ Λουίζ το καλοκαίρι πήγε από την Τσέλσι στην Παρί Σεν-Ζερμέν και βρίσκει την πρώην ομάδα του απέναντι στην "μάχη" των "16".

Ήταν λοιπόν αυτός που εκπροσώπησε τους παίκτες της γαλλικής ομάδας στην συνέντευξη τύπου και όταν του ζητήθηκε να συγκρίνει τους Λοράν Μπλαν και Ζοζέ Μουρίνιο, τόνισε: "Είναι και οι δύο άσχημοι, μόνο αυτό"...

Παρί Σεν-Ζερμέν και Τσέλσι πέρσι είχαν τεθεί αντιμέτωπες στον προημιτελικό. Οι Γάλλοι νίκησαν 3-1 στο Παρίσι, αλλά οι Άγγλοι προκρίθηκαν νικώντας με 2-0 στο Λονδίνο, ενώ έχουν συναντηθεί και το 2004 στον όμιλο (0-0 στο Λονδίνο, 0-3 στο Παρίσι με δύο γκολ του Ντρογκμπά και ένα του Τέρι).

Εκτός από τον Νταβίντ Λουίζ, τις φανέλες και των δύο ομάδων έχουν φορέσει οι Αλέξ, Κλοντ Μακελελέ, Νικολά Ανελκά και Ματέγια Κέζμαν, ενώ ο Λοράν Μπλαν έπαιζε στην Μπαρτσελόνα όταν ο Ζοζέ Μουρίνιο ήταν βοηθός του Μπόμπι Ρόμπσον (1996-97).

Η PSG έχει στόχο να βρεθεί στους "8" για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ενώ αν προκριθούν οι "μπλε" θα φτάσουν στα προημιτελικά για 4η φορά τα τελευταία 5 χρόνια και 7η τα τελευταία 9.

Αγωνιστικά, ο Μουρίνιο θα στερηθεί τις υπηρεσίες μόνο του Όμπι Μικέλ (τραυματίας), όμως ο Μπλαν έχει αρκετά προβλήματα. Εκτός "μάχης" είναι οι Καμπάγ, Οριέ και Λούκας Μόουρα, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Μαρκίνιος, Ματουιντί, Παστόρε και Τιάγκο Μότα.

Οι πιθανές 11άδες

ΠΑΡΙ ΣΖ: Σίριγκου, Φαν ντερ Βιλ, Νταβίντ Λουίζ, Τιάγκο Σίλβα, Βεράτι, Ματουιντί, Παστόρε, Λαβέτσι, Καβάνι, Ιμπραχίμοβιτς.

ΤΣΕΛΣΙ: Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Τέρι, Κέιχιλ, Αθπιλικουέτα, Μάτιτς, Φάμπρεγκας, Οσκάρ, Ουίλιαν, Αζάρ, Ντιέγκο Κόστα.

Συνέντευξη τύπου του Νταβίντ Λουίζ

Συνέντευξη τύπου των Μουρίνιο και Ζουμά

Preview: Παρί ΣΖ - Τσέλσι, Σαχτάρ - Μπάγερν

Σαχτάρ - Μπάγερν

Η Σαχτάρ Ντόνετσκ δεν έχει κανένα επίσημο ματς στο 2015 και ο προπονητής της, Μίρτσεα Λουτσέσκου, τόνισε πως οι παίκτες του θα είναι ήρωες αν νικήσουν την Μπάγερν και αν περάσουν στην επόμενη φάση, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως δεν πιστεύει πως θα αποκλειστούν, κυρίως μετά το 8-0 επί του Αμβούργου.

Αυτό μάλιστα θα είναι το πρώτο ματς μεταξύ των Σαχτάρ και Μπάγερν στην ιστορία, ενώ η ουκρανική ομάδα η τελευταία φορά που νίκησε εντός έδρας γερμανική ήταν πριν από 35 χρόνια (1980 την Άιντραχτ, από τότε 3 ισοπαλίες και μία ήττα). Κόντρα στην Βέρντερ πάντως κατέκτησε του UEFA Cup το 2009 στον τελικό της Κωνσταντινούπολης.

Αν η Σαχτάρ προκριθεί θα φτάσει στους "8" για 2η φορά στην ιστορία της (2011 η πρώτη), ενώ η Μπάγερν για 26η και 4η συνεχόμενη, έχοντας φτάσει στους "4" και τις 3 τελευταίες σεζόν (2 από τις 3 στον τελικό, ένα τρόπαιο).

Τιμωρημένος είναι μόνο ο Στεπανένκο για την Σαχτάρ, ενώ ο Λουτσέσκου δεν υπολογίζει λόγω τραυματισμού στον Μπερνάρντ. Νοκ-άουτ για τον Γκουαρδιόλα είναι οι Χάβι Μαρτίνεθ, Λαμ και Τιάγκο Αλκάνταρα, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Τσάμπι Αλόνσο.

Οι πιθανές 11άδες

ΣΑΧΤΑΡ: Πιάτοβ, Σρνα, Κούτσερ, Ρακίτσκι, Σεβτσούκ, Φρεντ, Φερνάντο, Ντόουγκλας Κόστα, Αλέξ Τεϊσέιρα, Τάιζον, Λουίζ Αντριάνο.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Ραφίνια, Ντάντε, Τζερόμ Μπόατενγκ, Μπερνάτ, Σβάινσταϊγκερ, Αλάμπα, Τόμας Μίλερ, Ρόμπεν, Ριμπερί, Λεβαντόβσκι.

Συνέντευξη τύπου των Γκουαρδιόλα και Λεβαντόβσκι

Preview: Παρί ΣΖ - Τσέλσι, Σαχτάρ - Μπάγερν

Τα πρώτα ματς των "16":

Τρίτη (17/02)

Παρί Σεν-Ζερμέν - Τσέλσι

Σαχτάρ - Μπάγερν

Τετάρτη (18/02)

Σάλκε - Ρεάλ

Βασιλεία - Πόρτο

Τρίτη (24/02)

Μάντσεστερ Σίτι - Μπαρτσελόνα

Γιουβέντους - Ντόρτμουντ

Τετάρτη (25/02)

Λεβερκούζεν - Ατλέτικο

Άρσεναλ - Μονακό

*ώρα έναρξης 21:45 σε όλα τα ματς

Ο πίνακας των σκόρερς

9 γκολ

Λουίζ Αντριάνο (Σαχτάρ)

8 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

5 γκολ

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

Τζάκσον Μαρτίνες (Πόρτο)

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάν. Σίτι)

Μάριο Μάντζουκιτς (Ατλέτικο)

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

Έντινσον Καβάνι (Παρί Σεν-Ζερμέν)

4 γκολ

Τσίρο Ιμόμπιλε (Ντόρτμουντ)

Γιασίν Μπραχιμί (Πόρτο)

Νανί (Σπόρτινγκ Λισαβόνας)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ