CHAMPIONS LEAGUE

Πλατινί: "Ακριβή η τεχνολογία"

Πλατινί: "Ακριβή η τεχνολογία"

Ο Μισέλ Πλατινί δήλωσε πως η τεχνολογία για την γραμμή τέρματος είναι πολύ ακριβή για να χρησιμοποιηθεί στο Champions League και προτιμά να πάνε τα χρήματα στις ακαδημίες

Η τεχνολογία για την γραμμή τέρματος, σύστημα δηλαδή που θα "βλέπει" αν πέρασε η μπάλα την γραμμή ή όχι, φαίνεται πως δεν θα χρησιμοποιηθεί στο Champions League.

Ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, τόνισε πως η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι πολύ ακριβή, εκφράζοντας την άποψη πως καλύτερα θα ήταν τα χρήματα να πάνε στις ακαδημίες.

"Προτιμώ τα χρήματα να πάνε στις ακαδημίες, παρά σε μία τεχνολογία για ένα γκολ που δεν βλέπει ο διαιτητής όποτε έχει μπλε φεγγάρι", τόνισε χαρακτηριστικά ο Γάλλος, θέλοντας να αναφέρει πως σπάνια γίνεται τέτοιο λάθος.

"Θα κοστίσει 54.000.000 ευρώ για πέντε χρόνια για αυτήν την τεχνολογία, έτσι είναι πολύ ακριβό για ένα λάθος που γίνεται κάθε 40 χρόνια".

"Στο Champions League, είναι πολύ ευχαριστημένος με το σύστημα των 5 διαιτητών. Ουσιαστικά δεν έχουν γίνει λάθη και οι διαιτητές βλέπουν τα πάντα".

Η τεχνολογία για την γραμμή τέρματος θα χρησιμοποιηθεί από την FIFA για το Μουντιάλ 2014, αλλά από ότι φαίνεται στο Champions League δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί και μάλλον δικαιολογημένα.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ