CHAMPIONS LEAGUE

Πήρε το ντέρμπι η Ρεάλ 3-1 την Ντόρτμουντ, απόλυτο και για Τότεναμ

Real Madrid players celebrate with Gareth Bale, right, after he scored his side's first goal during a Champions League Group H soccer match between Borussia Dortmund and Real Madrid at the BVB stadium in Dortmund, Germany, Tuesday, Sept. 26, 2017. (AP Photo/Michael Probst)
Real Madrid players celebrate with Gareth Bale, right, after he scored his side's first goal during a Champions League Group H soccer match between Borussia Dortmund and Real Madrid at the BVB stadium in Dortmund, Germany, Tuesday, Sept. 26, 2017. (AP Photo/Michael Probst) AP PHOTO/MICHAEL PROBST

Η Ρεάλ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι με την Ντόρτμουντ στην Γερμανία επικρατώντας με 3-1 με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να πετυχαίνει δυο γκολ. Άνετη νίκη και κορυφή και για την Τότεναμ με πρωταγωνιστή τον Κέιν. (videos)

Η Ρεάλ νίκησε 3-1 την Ντόρτμουντ στην Γερμανία και πήρε το μεγάλο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής του Champions League και έφερε σε δυσμενή θέση τους Γερμανούς που έχουν δυο ήττες με το ίδιο σκορ στα δυο πρώτα παιχνίδια.

Η ομάδα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου δίκαια διαμαρτύρεται για ένα πέναλτι που δεν της δόθηκε στην αρχή της αναμέτρηση και θα μπορούσε να αλλάξει τη ροή του αγώνα.

Στο άλλο ματς του 8ου ομίλου, η Τότεναμ επικράτησε εκτός έδρας του ΑΠΟΕΛ με 3-0 με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χάρι Κέιν ο οποίος πέτυχε χατ τρικ κόντρα στην ομάδα του Γιώργου Δώνη.

Ντόρτμουντ-Ρεάλ 1-3

Σκόρερς: 54' Ομπαμεγιάνγκ/18' Μπέιλ, 50'-79' Ρονάλντο

Γήπεδο: "BVB Stadion Dortmund", Ντόρτμουντ

Διαιτητής: Björn Kuipers (Ολλανδία)

Στο σπουδαιότερο παιχνίδι της αγωνιστικής, αυτό ανάμεσα στη Ντόρτμουντ και την Ρεάλ, έγινε ένα πανέμορφο ματς με πολλές ευκαιρίες και για τις δυο ομάδες και παράπονα από τους γηπεδούχους για πέναλτι που δεν τους δόθηκε σε καθαρό χέρι του Ράμος στο 13' και το οποίο ίσως έφερνε και την αποβολή του Ισπανού αμυντικού.

Πέντε λεπτά αργότερα μάλιστα η Ρεάλ άνοιξε το σκορ με τρομερό σε εκτέλεση τέρμα από τον Μπέιλ. Ο Καρβαχάλ έκανε τη σέντρα και ο Ουαλός με πλασέ στη κίνηση πριν η μπάλα σκάσει στο έδαφος έκανε το 1-0.

Το παιχνίδι συνέχισε να έχει τρελό ρυθμό και οι φάσεις να διαδέχονται η μία την άλλη. Οι φιλοξενούμενοι όμως ήταν αυτοί που έκαναν δυο τα τέρματα τους στο 50' με τον Ρονάλντο. Ο Μπέιλ βγήκε από τα αριστερά γύρισε παράλληλα και ο Πορτογάλος με σουτ από το ύψος του πέναλτι έγραψε το 2-0.

Η Ντόρτμουντ έβγαλε αντίδραση και μπόρεσε να μειώσει στο 54' με τον Ομπαμεγιάνγκ ο οποίος έκανε τη προβολή σε σέντρα του Κάστρο.

Η Ρεάλ όμως βρήκε και τρίτο τέρμα "κλειδώνοντας" το ματς και τη δεύτερη νίκη της όταν ο Μόντριτς στο 79' με ωραία κάθετη βρήκε τον Ρονάλντο από τα δεξιά και αυτός με σουτ στη κίνηση έκανε το 3-1.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Μπίρκι, Πίστσεκ, Παπασταθόπουλος, Τοπράκ, Τόλιαν (60' Νταούντ), Νούρι Σαχίν (60' Βάιγκλ), Γκέτσε (76' Πούλισιτς), Κάστρο, Φιλίπ, Γιαρμόλενκο, Ομπαμεγιάνγκ.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Νάβας, Καρβαχάλ, Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Νάτσο, Καζεμίρο, Κρόος, Μόντριτς (91' Θεμπάγιος), Μπέιλ (85' Λούκας Βάθκεθ), Ίσκο (75' Ασένσιο), Ρονάλντο.

ΑΠΟΕΛ-Τότεναμ 0-3

Σκόρερς: 39'-62'-68' Κέιν

Γήπεδο: "ΓΣΠ", Λευκωσία

Διαιτητής: Pavel Královec (Τσεχία)

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χάρι Κέιν που πέτυχε το πρώτο του χατ τρικ στο Champions League η Τότεναμ έφυγε με τους τρεις βαθμούς της νίκης από την αναμέτρηση με το ΑΠΟΕΛ (3-0) στην Κύπρο.

Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη πάλεψαν το ματς και είχαν κάποιες καλές στιγμές μέχρι να βρεθούν πίσω στο σκορ. Αυτό έγινε στο 39' όταν ο Άγγλος διεθνής μέσα στην περιοχή πλάσαρε και έκανε το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Κέιν πάλι με όμορφο πλασέ στο 62' από το ύψος του πέναλτι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα ενώ στο 68' από το ίδιο σημείο πήρε την κεφαλιά και διαμόρφωσε το 3-0 που ήταν και το τελικό σκορ.

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Βούρος, Ρουέδα, Καρλάο, Λάγκο, Βινίσιους, Νούνο Μοράις (84' Αλεξάνδρου), Σάλαϊ (63' Μακρής) Αλωνεύτης (75' Φαρίας), Ζαχίντ, Ντε Καμάργκο.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Λορίς, Τριπιέρ, Άλντερβαϊρελντ, Σάντσες, Ντέιβις, Γουίνκς, Ντάιερ, Σισοκό (84' Γεωργίου), Οριέ (57' Γιορέντε), Σον, Κέιν (75' Ενκουντού).

Ντόρτμουντ-Ρεάλ 1-3

ΑΠΟΕΛ-Τότεναμ 0-3

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ