CHAMPIONS LEAGUE

Οι "μπλαουγκράνα" της Μίλαν

Οι "μπλαουγκράνα" της Μίλαν

Η Μίλαν υποδέχεται απόψε τη Μπαρτσελόνα στο "Σαν Σίρο" για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας στις τάξεις της τέσσερις πρώην παίκτες των "μπλαουγκράνα". Διαβάστε στο Sport24.gr τί έκαναν στο πέρασμά τους από τη Βαρκελώνη οι Ιμπραχίμοβιτς, Μάξι Λόπες, Τζαμπρότα και Φαν Μπόμελ (φωτογραφίες & videos)

Μίλαν και Μπαρτσελόνα θα βρεθούν απόψε αντιμέτωπες στο "Σαν Σίρο" για τη φάση των "8" του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στις τάξεις των "ροσονέρι" βρίσκονται τέσσερις παίκτες που στο παρελθόν φόρεσαν τη φανέλα των "μπλαουγκράνα".

Η Μίλαν υποδέχεται απόψε τη Μπαρτσελόνα στο «Σαν Σίρο» στο πιο ενδιαφέρον ζευγάρι των προημιτελικών του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ. Οι δυο ομάδες είχαν βρεθεί αντιμέτωπες και στη φάση των ομίλων, με τους «ροσονέρι» να αποσπούν ισοπαλία μέσα στο «Καμπ Νόου» (2-2) και τους «μπλαουγκράνα» να κερδίζουν μέσα στο Μιλάνο (2-3).

Το σημερινό παιχνίδι θα έχει σίγουρα ξεχωριστή σημασία για τέσσερις παίκτες της Μίλαν, αφού στο παρελθόν αγωνίστηκαν στη Μπαρτσελόνα. Πρόκειται για τους Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, Μάξι Λόπες, Τζανλούκα Τζαμπρότα και Μαρκ φαν Μπόμελ. Το Sport24.gr μάζεψε φωτογραφίες και βίντεο από το πέρασμα της «τετράδας» στη Βαρκελώνη και σας θυμίζει τί έκανε ο καθένας τους με τη φανέλα των «μπλαουγκράνα».

ΖΛΑΤΑΝ ΙΜΠΡΑΧΙΜΟΒΙΤΣ (2009 – 2010)

Οι "μπλαουγκράνα" της Μίλαν

Ξεκινάμε από τον Σουηδό, αφού και πιο πρόσφατος είναι, αλλά και το πέρασμά του από τη Μπαρτσελόνα δημιούργησε πολύ μεγαλύτερο «ντόρο» σε σχέση με τους υπόλοιπους. Ο Ζλάταν έφτασε στη Βαρκελώνη το καλοκαίρι του 2009 ως «απάντηση» των «μπλαουγκράνα» στις ηχηρές μεταγραφές της Ρεάλ (Κακά & Ρονάλντο). Η Μπάρτσα τον πήρε από την Ίντερ, κάνοντας ανταλλαγή με τον Σαμουέλ Ετό.

Ο Ιμπραχίμοβιτς υπέγραψε 5ετές συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα, αλλά αγωνίστηκε στην Ισπανία μόλις ένα χρόνο. Η αδυναμία του να προσαρμοστεί στη φιλοσοφία της ομάδας και κυρίως οι κακές σχέσεις του με τον Γουαρδιόλα, ανάγκασαν τη διοίκηση να τον παραχωρήσει τον Αύγουστο του 2010 δανεικό στη Μίλαν, η οποία ένα χρόνο αργότερα αγόρασε τα δικαιώματα του παίκτη και τον έκανε και επίσημα δικό της.

Ο Σουηδός επιθετικός έπαιξε σε 46 συνολικά ματς με τη φανέλα των «μπλαουγκράνα», πέτυχε 22 τέρματα και έδωσε 13 ασίστ. Σημαντικότερη στιγμή του ήταν το γκολ εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης (29-11-2009), με το οποίο η Μπάρτσα κέρδισε το clásico μέσα στο «Καμπ Νόου». Στη χρονιά που έμεινε στον καταλανικό σύλλογο, ο Ζλάταν κατέκτησε το πρωτάθλημα (2009-10), δυο ισπανικά Σούπερ Καπ (2009 & 2010), ένα ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ (2009) και ένα Μουντιάλ Συλλόγων (2009).

Βίντεο: Τα 21 από τα 22 γκολ που πέτυχε συνολικά ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα.

ΤΖΑΝΛΟΥΚΑ ΤΖΑΜΠΡΟΤΑ (2006 – 2008)

Οι "μπλαουγκράνα" της Μίλαν

Ο Τζαμπρότα μεταγράφηκε στη Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι του 2006, προερχόμενος από την Γιουβέντους (μαζί με τον Τουράμ), έναντι 14 εκατομμυρίων ευρώ. Ο χαρισματικός Ιταλός full back έκανε το επίσημο ντεμπούτο του με τους «μπλαουγκράνα» στις 17 Αυγούστου απέναντι στην Εσπανιόλ, στον τελικό του ισπανικού Σούπερ Καπ, που ήταν και ο μοναδικός τίτλος που κατέκτησε κατά τη διετή παραμονή του στον καταλανικό σύλλογο.

Ο Τζαμπρότα μετά από δυο μέτριες σεζόν στη Βαρκελώνη, παραχωρήθηκε το καλοκαίρι του 2008 στη Μίλαν (9 εκ. ευρώ). Ο ίδιος σε δηλώσεις του παραδέχτηκε ότι το πέρασμά του από την Ισπανία ήταν αποτυχημένο, αγωνίστηκε πάντως σε 80 επίσημους αγώνες με τους «μπλαουγκράνα» πετυχαίνοντας 3 τέρματα, με σημαντικότερο αυτό εναντίον της Ατλέτικο στη νίκη της Μπάρτσα με 0-6, που είναι και η μεγαλύτερη εντός έδρας ήττα στην ιστορία των «ροχιμπλάνκος».

Βίντεο: Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 0-6 (20-5-2007). Στο 0:18 το δεύτερο γκολ των «μπλαουγκράνα» από τον Τζανλούκα Τζαμπρότα.

ΜΑΡΚ ΦΑΝ ΜΠΟΜΕΛ (2005 – 2006)

Οι "μπλαουγκράνα" της Μίλαν

Ο Ολλανδός πήγε το καλοκαίρι του 2005 ως ελεύθερος στη Μπαρτσελόνα, ύστερα από εισήγηση του Ράικαρντ, προερχόμενος από την Αϊντχόφεν. Ο Φαν Μπόμελ διακρίθηκε στη θέση του αμυντικού χαφ, πλαισιώνοντας τους δημιουργικούς παίκτες των «μπλαουγκράνα» (Τσάβι, Μότα, Ινιέστα, Ντέκο κλπ). Η χρονιά του ήταν άκρως επιτυχημένη, αφού η ομάδα κέρδισε τόσο το πρωτάθλημα όσο και το Τσάμπιονς Λιγκ.

Τον Αύγουστο του 2006 κατέκτησε τον τρίτο του τίτλο με την Μπάρτσα απέναντι στην Εσπανιόλ για το ισπανικό Σούπερ Καπ, όμως λίγες μέρες αργότερα ανακοινώθηκε η πώλησή του στη Μπάγερν έναντι 6 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Μαρκ είχε συνολικά 36 επίσημες συμμετοχές με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, ενώ πέτυχε και 4 γκολ.

Βίντεο: Απλός όσο και εντυπωσιακός συνδυασμός των παικτών της Μπαρτσελόνα που καταλήγει σε γκολ. Ο Ντέκο ξεκινάει την αντεπίθεση, με τους Φαν Μπόμελ, Ζουλί και Ετό να ολοκληρώνουν την προσπάθεια των «μπλαουγκράνα».

ΜΑΞΙ ΛΟΠΕΣ (2005 – 2006)

Οι "μπλαουγκράνα" της Μίλαν

Ο Αργεντίνος στράικερ αποκτήθηκε από τους «μπλαουγκράνα» τον Ιανουάριο του 2005 (έναντι 6 εκατομμυρίων ευρώ από τη Ρίβερ Πλέιτ), για να αντικαταστήσει τον τραυματία Χένρικ Λάρσον. Ο 21χρονος Μάξι δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Μπαρτσελόνα, έπαιξε μόνο σε 19 αγώνες (2 γκολ) από τον Γενάρη του 2005 μέχρι το καλοκαίρι του 2006 και στη συνέχεια δόθηκε δανεικός για ένα χρόνο (2006-07) στη Μαγιόρκα.

Ούτε εκεί μπόρεσε να διακριθεί με αποτέλεσμα να επιστρέψει στη Μπαρτσελόνα, η οποία τον παραχώρησε έναντι 2 εκ. ευρώ στην ΦΚ Μόσχας. Παρά το γεγονός ότι ο Λόπες «πέρασε και δεν ακούμπησε», πέτυχε ένα θεαματικό γκολ εναντίον της Τσέλσι στο Τσάμπιονς Λιγκ και πλούτισε το παλμαρέ του με δυο πρωταθλήματα (2004-05 & 2005-06), ένα Τσάμπιονς Λιγκ (2005-06) και ένα ισπανικό Σούπερ Καπ (2005).

Βίντεο: Το γκολ του Μάξι Λόπες στον αγώνα Μπαρτσελόνα – Τσέλσι για τη φάση των «16» στο Τσάμπιονς Λιγκ της περιόδου 2004-05 (23-2-2005).

Πηγή: Mundo Deportivo

Σαν «ορεκτικό» στην αποψινή συνάντηση Μίλαν και Μπαρτσελόνα, μπορείτε να δείτε τα γκολ από τα μεταξύ τους παιχνίδια στη φάση των ομίλων του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ: Μπαρτσελόνα – Μίλαν 2-2 & Μίλαν – Μπαρτσελόνα 2-3!

Βίντεο: Highlights από το Μπαρτσελόνα – Μίλαν 2-2 (13-9-2011)

Βίντεο: Highlights από το Μίλαν – Μπαρτσελόνα 2-3 (23-11-2011)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ