CHAMPIONS LEAGUE

Ο παραλίγο τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι Άγκε Χαρέιντε

Ο παραλίγο τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι Άγκε Χαρέιντε

Ο Άγκε Χαρέιντε χαίρει μεγάλης εκτίμησης στη Σκανδιναβία έχοντας γράψει ιστορία από κοινού με τους Σόλιντ και Έρικσον. Διαβάστε γιατί δεν δούλεψε σε Σίτι, Λιντς και Γουίμπλεντον παρότι έφτασε μία ανάσα και για την αποτυχία με την Εθνική Νορβηγίας.

Ο νυν τεχνικός της Μάλμε θεωρούνταν ως ποδοσφαιριστής ως ένας από τους πιο σκληρούς αμυντικούς του νορβηγικού ποδοσφαίρου.

Στα 28 του αγωνίστηκε στη Μάντσεστερ Σίτι (1981-1982), ενώ πέρασε και για μία διετία από τη Νόριτς. Έκλεισε την καριέρα του στη νορβηγική Μόλντε (1984-1987) όπου για μεγάλο διάστημα διετέλεσε παίκτης-προπονητής.

Ο Άγκε Χαρέιντε έγραψε ιστορία καθώς είναι ένας από τους τρεις Σκανδιναβούς προπονητές (σ.σ.: Έρικσον, Σόλιντ οι άλλοι δύο) που κατέκτησε πρωτάθλημα σε τρεις διαφορετικές χώρες (Νορβηγία, Σουηδία, Δανία).

Ο απόλυτος στόχος για τον 61χρονο τεχνικό ήταν η Premier League. Έφτασε τρεις φορές στον προθάλαμο του αγγλικού ποδοσφαίρου αλλά δεν κατάφερε να υλοποιήσει το όνειρο του.

Στα μέσα τις δεκαετίας του '90, οι Νορβηγοί εκατομμυριούχοι, Γιελ Ίνγκερ Ρέκε και Μπιερν Ρούνε Γιέλστεν βρίσκονταν πολύ κοντά στην απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Μάντσεστερ Σίτι.

Ο παραλίγο τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι Άγκε Χαρέιντε

Είχαν υποσχεθεί στον Χαρέιντε πως θα του παρέδιδαν την τεχνική ηγεσία των "πολιτών". Το deal των Νορβηγών χάλασε την τελευταία στιγμή και ο άλλοτε άσος της Σίτι επέστρεψε στη Μόλντε.

Το ίδιο δίδυμο έκανε μία ακόμη απόπειρα για να εμπλακεί στα κοινά της Λιντς, όμως ούτε αυτή τη φορά έφτασαν στην πηγή.

Ο παραλίγο τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι Άγκε Χαρέιντε

Η τρίτη προσπάθεια αποδείχθηκε επιτυχής. Οι Ρέκε και Γιέλστεν αγόρασαν την Γουίμπλεντον τον Ιούνιο του 1997. Ο Χαρέιντε περίμενε το σινιάλο, όμως αντ'αυτού στον πάγκο των "Ντονς" βρέθηκε ο Τζο Κινίερ.

Ο προπονητής της αποψινής αντιπάλου του Ολυμπιακού έφτασε στο απόγειο της καριέρας του λίγο πριν την εκπνοή του 2003, όταν παρέλαβε τα ηνία της εθνικής Νορβηγίας από τον Νιλς Γιόχαν Σεμπ, έχοντας προηγουμένως θητεύσει στον πάγκο της Ρόζενμποργκ.

Ο παραλίγο τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι Άγκε Χαρέιντε

Στις 8 Δεκεμβρίου 2008 και αφού προηγουμένως έχει αποτύχει να οδηγήσει τη Νορβηγία σε μεγάλη διοργάνωση, παραιτήθηκε από το πόστο του.

Η Νορβηγία άλλωστε είχε κάνει κακό ξεκίνημα και στα προκριματικά του Μουντιάλ 2010. Ο Χαρέιντε είχε λάβει την απόφαση να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, όμως η πρόταση της Μάλμε δεν τον άφησε ασυγκίνητο.

Τον Ιανουάριο του 2014 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του συλλόγου της Νότιας Σουηδίας, οδηγώντας τον στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, στην πρόκριση στους ομίλους του Champions League αλλά και σε μία μίνι κόντρα με τον Μίτσελ.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ