CHAMPIONS LEAGUE

Ο Πάπας κρίνει την πρόκριση!

Ο Πάπας κρίνει την πρόκριση!

Ο Άντζελο Σκόλα, αρχιεπίσκοπος Μιλάνο και δηλωμένος υποστηρικτής των "ροσονέρι" φέρεται να έχει ελαφρύ προβάδισμα για να διαδεχθεί τον πάπα Βενέδικτο. Αουτσάιντερ ο αρχιεπίσκοπος Βαρκελώνης και οπαδός της Μπαρτσελόνα, Λουίς Μαρτίνεζ Σίστακ.

Ο Γάλλος καρδινάλιος, Ζαν Λουί Τοράν θα ανακοινώσει στους πιστούς την εκλογή του νέου ποντίφικα.

Στην εκλογή θα λάβουν μέρος 115 καρδινάλιοι. Για να εκλεγεί ο διάδοχος του πάπα Βενέδικτου απαιτείται στήριξη από τα δύο τρίτα εξ αυτών.

Οι διαδικασίες της ψηφοφορία για την ανάδειξη του 266ου Πάπα της Ρώμης θα ξεκινήσουν το απόγευμα. Ανάμεσα στους υποψήφιους και δύο δηλωμένοι υποστηρικτές της Μίλαν και της Μπαρτσελόνα.

Πρόκειται για τον Άντζελο Σκόλα, αρχιεπίσκοπο Μιλάνο και τον Λουίς Μαρτίνεζ Σίστακ, αρχιεπίσκοπο Βαρκελώνης. Τα προγνωστικά φέρνουν τον Ιταλό ανάμεσα στους βασικούς υποψήφιους για τον παπικό θρόνο.

Αντίθετα η συμμετοχή του Λουίς Μαρτίνεθ Σίστακ είναι περισσότερο συμβολική καθώς δηλώνει πως δεν περιμένει να εκλεγεί αλλά ούτε και το επιθυμεί.

Εάν ο καπνός είναι λευκός θα σημαίνει πως εξελέγη ο νέος ποντίφικας. Σε περίπτωση που είναι μαύρος η διαδικασία θα εξελιχθεί σε θρίλερ.

Οι οπαδοί της Μίλαν περιμένουν την εκλογή του Άντζελο Σκόλα, θεωρώντας πως θα αποτελέσει καλό σημάδι ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης με την Μπαρτσελόνα στο "Καμπ Νόου".

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ