CHAMPIONS LEAGUE

Newcomers!

Newcomers!

Η Μάλμε θα παίξει για πρώτη φορά στην ιστορία της στο Τσάμπιονς Λιγκ και το Σαν Μαμές θα ανοίξει για πρώτη φορά σε αγώνα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης τις πύλες του. Το ντεμπούτο τους θα κάνουν οι Λουίς Ενρίκε και Μπρένταν Ρότζερς. Τι καινούργιο φέρνει η νέα σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Νέα γήπεδα, νέοι παίκτες, νέες ομάδες και νέους προπονητές θα δούμε στο Τσάμπιονς Λιγκ που ξεκινάει την Τρίτη (16/9). Για πρώτη φορά στην ιστορία τους θα συμμετάσχουν η Μάλμε και η Λουντογκόρετς. Για πρώτη φορά θα γίνει αγώνας Τσάμπιονς Λιγκ στο νέο Σαν Μαμές της Αθλέτικ και το νέο γήπεδο της Μπάτε ενώ το ντεμπούτο τους θα κάνουν ο προπονητής της Λίβερπουλ Μπρένταν Ρότζερς και ο πορτιέρο της Ρεάλ Κέιλορ Νάβας.

Τον Νάβας τον θαυμάσαμε στο Μουντιάλ, την ατμόσφαιρα του νέου γηπέδου της Μπιλμπάο την είδαμε στα πλέι οφ με τη Νάπολι ενώ τον Μπρένταν Ρότζερς τον αναγνωρίσαμε ως προπονητή στην εκπληκτική πορεία της Λίβερπουλ στην Πρέμιερ Λιγκ. Δείτε τις αλλαγές σε πρόσωπα και όχι μόνο που φέρνει η νέα σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Μάλμε

Η Σουηδική Μάλμε έγινε η πρώτη ομάδα μετά την Χέλσινμποργκ το 2000, που προκρίθηκε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Για να προκριθεί απέκλεισε διαδοχικά τις Βέντσπιλς, Σπάρτα Πράγας και Ζάλτσμπουργκ. Κληρώθηκε στον όμιλο του Ολυμπιακού και θα παίξει ρόλο ρυθμιστή.

Λουντογκόρεντς

Πρωταθλήτρια Βουλγαρίας τα τρία τελευταία χρόνια, η Λουντογκόρετς έγινε η δεύτερη ομάδα μετά την Λέφσκι Σόφιας το 2006, που πέρασε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Η επική πρόκριση ήρθε επί της Στεάουα στην διαδικασία των πέναλτι. Η άνοδος της είναι ραγδαία. Ο προπονητής Γκεόργκι Ντερμεντζίεβ αποτελεί μέρος του "προγράμματος" της Λουντογκόρετς αφού βρίσκεται στην ομάδα τέσσερα χρόνια όταν αγωνίζονταν στην δεύτερη κατηγορία. Κληρώθηκε στον 2ο όμιλο με αντιπάλους της Ρεάλ, Λίβερπουλ και Βασιλεία.

Τσίρο Ιμόμπιλε

Μπορεί ο Τσίρο Ιμόμπιλε να αντικαταστήσει επάξια τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στην Ντόρτμουντ; Η γερμανική ομάδα ξόδεψε 18 εκατ. ευρώ για πάρει από την Τορίνο τον πρώτο σκόρερ του περασμένου πρωταθλήματος στην Serie A με 18 γκολ. Αν τον επιλέξει ο Γιούργκεν Κλοπ, ο διεθνής Ιταλός θα κάνει το ντεμπούτο του στο Τσάμπινος Λιγκ την ερχόμενη Τρίτη (16/9) με αντίπαλο την Άρσεναλ.

Newcomers!

Κέιλορ Νάβας

Ο Κέιλορ Νάβας ήταν ο ήρωας της Κόστα Ρίκα στο Μουντιάλ της Βραζιλίας και ένας από τους λόγους που η μικρή χώρα της Κεντρικής Αμερικής έφθασε μέχρι τα προημιτελικά του τουρνουά. Εξαιτίας του η Εθνική μας αποκλείστηκε στους "16" στην διαδικασία των πέναλτι όταν έπιασε το πέναλτι του Φάνη Γκέκα. Οι εμφανίσεις του έπεισαν τον απαιτητικό Κάρλο Αντσελότι, να τον πάρει στην Ρεάλ πίσω από τον Κασίγιας. Οι εμφανίσεις του Ισπανού δεν πείθουν ότι μπορεί να βγάλει ως πρώτος τερματοφύλακας όλη την σεζόν.

Newcomers!

Μεχντί Μπενατιά

Η Μπάγερν "έσκασε" 30 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει τον Μεχντί Μπενατιά από την Ρόμα. Οι "Βαυαροί" απέσπασαν την υπογραφή του Μαροκινού αμυντικού και κέρδισαν το παιχνίδι των εντυπώσεων καθώς για τον 27χρονο αμυντικό είχαν δείξει ενδιαφέρον οι Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ. Μέχρι στιγμής δεν έχει αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι της Μπάγερν αλλά, εκτός απροόπτου, θα κάνει το ντεμπούτο του σε κάποιον αγώνα της Μπάγερν στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Newcomers!

Σαν Μαμές

Το νεότευκτο Σαν Μαμές θα ανοίξει τις πύλες του σε αγώνα της Αθλέτικ για το Τσάμπιονς Λιγκ την Τετάρτη (17/9) κόντρα στην Σαχτάρ Ντόνετσκ. Το νέο γήπεδο έχει χωρητικότητα 53.000 θέσεων και οι φίλαθλοι της Αθλέτικ πανηγύρισαν κόντρα στη Νάπολι την πρόκριση στους ομίλους για πρώτη φορά μετά την σεζόν 1998-99.

Newcomers!

Bate Borisov Arena

Η ιδέα της δημιουργίας ενός νέου γηπέδου ήταν θέμα συζήτησης για μεγάλο χρονικό διάστημα στην διοίκηση της Μπάτε αλλά και όνειρο των φιλάθλων της ομάδας. Το όνειρο ξεκίνησε να γίνεται πραγματικότητα όταν πριν μερικά χρόνια ο πρόεδρος της ομάδας από την Λευκορωσία ανακοίνωσε την ανέγερση ενός νέου γηπέδου. Η πρόκριση στους ομίλους της Μπάτε ευνόησε τα σχέδια των ιδιοκτητών της. Το νέο γήπεδο θα ανοίξει τις πύλες του για αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ στις 30 Σεπτεμβρίου με αντίπαλο την Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Newcomers!

Λουίς Ενρίκε

Μετά από ένα σύντομο πέρασμα από τον πάγκο της Ρόμα και της Θέλτα Βίγκο ο Λουίς Ενρίκε θα καθοδηγήσει την Μπαρτσελόνα στο Τσάμπιονς Λιγκ ως προπονητής των "μπλαουγκράνα". Ο Ενρίκε είχε αγωνιστεί από το 1996 μέχρι το 2004 στην Μπαρτσελόνα. Το ντεμπούτο του θα το πραγματοποιήσει την ερχόμενη Τετάρτη (17/9) στο Καμπ Νόου κόντρα στον ΑΠΟΕΛ.

Newcomers!

Μπρένταν Ρότζερς

Ένας ακόμα προπονητής που θα πάρει το "βάπτισμα του πυρός" στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι και ο προπονητής της Λίβερπουλ Μπρένταν Ρότζερς. Μετά την αναπάντεχη περσινή σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ η Λίβερπουλ θα δοκιμαστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ με τον Ιρλανδό προπονητή να δίνει το "παρών" για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκούς αγώνες. Η αρχή θα γίνει στο Άνφιλντ με αντίπαλο την Λουντογκόρετς.

Newcomers!

Πηγή: uefa.com

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ