CHAMPIONS LEAGUE

Νέοι Ολυμπιακού - Νέοι Μάλμε 2-0

Νέοι Ολυμπιακού - Νέοι Μάλμε 2-0
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-0 της Μάλμε στο Ρέντη και γιόρτασε με πανηγυρικό τρόπο την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του Youth League. Ωραίο ποδόσφαιρο και τρία δοκάρια από τους "ερυθρόλευκους".

Η ομάδα του Βασίλη Βούζα κέρδισε την πρόκριση για τους "16" του Youth League με το σπουδαίο 2-0 στη Μαδρίτη απέναντι στην Ατλέτικο και θέλησε να τη γιορτάσει κόντρα στην... Μάλμε, την οποία νίκησε με 2-0 -με σκόρερ τους Λάτσι και Βέργο- στο τελευταίο του παιχνίδι για τη φάση των ομίλων της διοργάνωσης.

Οι "ερυθρόλευκοι" ήταν εντυπωσιακοί στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και πέρα από τα δύο γκολ είχαν να επιδείξουν τρία δοκάρια (με Λάτσι, Μανθάτη και Μεγαρίτη) αλλά και αρκετές ευκαιρίες, με το τελικό αποτέλεσμα να τους βρίσκει στην 2η θέση του ομίλου καθώς την ίδια ώρα η Ατλέτικο νίκησε 3-0 τη Γιουβέντους στο Τορίνο και κράτησε την πρώτη θέση.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Με την ψυχολογία στα ύψη έχοντας εξασφαλίσει ήδη την πρόκριση για τους "16" του Youth League (μετά το 2-0 επί της Ατλέτικο στη Μαδρίτη) , η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού φόρτσαρε από το ξεκίνημα του αγώνα κόντρα στη Μάλμε και μόλις στο 4' άγγιξε το γκολ.

Ο Ανδρούτσος βρέθηκε τετ α τετ με τον γκολκίπερ της Μάλμε και δοκίμασε να τον νικήσει με πλασέ, με τον Σουηδό τερματοφύλακα να βγαίνει όμως νικητής από τη μονομαχία αποκρούοντας τη μπάλα και κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

Τρία λεπτά αργότερα οι Πειραιώτες είχαν νέα καλή στιγμή και πάλι με τον Ανδρούτσο, που ήταν όμως άστοχος από το ύψος του πέναλτι, ενώ στον αντίποδα η Μάλμε φάνηκε απειλητική για πρώτη φορά στο 16' όταν ο Καραμάν δοκίμασε το σουτ και βρήκε σε ετοιμότητα τον Ηλιάδη.

Η τρίτη ευκαιρία του Ολυμπιακού ήταν και φαρμακερή για τους... Σουηδούς. Μετά από γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας ο Μανθάτης μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και την κατάλληλη στιγμή γύρισε για τον Λάτσι, ο οποίος αφού έκανε ωραίο κοντρόλ νίκησε με δυνατό δεξί σουτ τον αντίπαλο γκολκίπερ (1-0).

Νέοι Ολυμπιακού - Νέοι Μάλμε 2-0
INTIME SPORTS

Το γκολ αυτό έδωσε ακόμα περισσότερο "αέρα" στην ελληνική ομάδα η οποία είχε κυριαρχήσει όσον αφορά στην κατοχή της μπάλας και στον έλεγχο του ρυθμού από τα πρώτα λεπτά (εξαιρετικά τα δύο της μπακ Σάλιακας και Τσιμίκας), και στο 27' βρέθηκε μία ανάσα και από ένα δεύτερο γκολ.

Μετά από ένα καταιγιστικό από πλευράς Ολυμπιακού πρώτο ημίωρο, ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια, ωστόσο στο 44' οι "ερυθρόλευκοι" είχαν νέα καλή στιγμή με τον Γαρεφαλάκη, το σουτ του οποίου απέκρουσε με δυσκολία ο Σουηδός γκολκίπερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο το μοτίβο παρέμεινε το ίδιο. Ο Ολυμπιακός εξακολουθούσε να έχει την κατοχή της μπάλας και να εντυπωσιάζει με το passing game αλλά και την ανάπτυξή του τόσο από τα άκρα όσο και από τον άξονα, ενώ οι ευκαιρίες δεν έλειψαν ούτε σε αυτό το διάστημα για την ελληνική ομάδα.

Νέοι Ολυμπιακού - Νέοι Μάλμε 2-0
INTIME SPORTS

Ο γκολκίπερ της Μάλμε μπλόκαρε στο 51' το πλασέ του Ανδρούτσου και στο 60' ο Μανθάτης έγινε ο δεύτερος παίκτης των "ερυθρολεύκων" που είδε προσπάθειά του να σταματάει στο δοκάρι, ενώ ενδιάμεσα η Μάλμε είχε χάσει μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση όταν ο Ηλιάδης νίκησε σε τετ α τετ τον Ρέζιτς.

Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να ασκεί πίεση στους Σουηδούς ψάχνοντας το δεύτερο γκολ που θα τον έκανε απόλυτο αφεντικό στο παιχνίδι και αυτό ήρθε στο 67', με τον Βέργο να γράφει με κοντινό πλασέ το 2-0 στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα (είχε πάρει λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα τη θέση του Ανδρούτσου).

Η συνέχεια του παιχνιδιού βρήκε τους γηπεδούχους να διατηρούν την πρωτοβουλία των κινήσεων χωρίς όμως να πατούν συχνά την αντίπαλη περιοχή ενώ στον αντίποδα οι Σουηδοί μπόρεσαν να γίνουν επικίνδυνοι στο 84' όταν η κεφαλιά του Χούμετ από καλή θέση έφυγε άουτ.

Νέοι Ολυμπιακού - Νέοι Μάλμε 2-0
INTIME SPORTS

Όσο για το φινάλε του αγώνα αυτό ήταν άκρως συναρπαστικό, με τους παίκτες του Ολυμπιακού να χάνουν τρομερή ευκαιρία στο 92ο λεπτό να κάνουν τρία τα τέρματά τους. Αρχικά το δυνατό σουτ του Γαρεφαλάκη μέσα από την περιοχή τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι (τρίτο δοκάρι για τους Πειραιώτες στο ματς!) ενώ στην εξέλιξη της φάσης το σουτ του Βέργου αποκρούστηκε πάνω στη γραμμή από κεφάλι παίκτη της Μάλμε.

Το 2-0 έμεινε έτσι μέχρι το φινάλε, με τον Ολυμπιακό να τερματίζει στην δεύτερη θέση του ομίλου του με 13 βαθμούς και να παίρνει πανηγυρικά το εισιτήριο για τις 16 καλύτερες ομάδες του Youth League.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ολυμπιακός: Hλιάδης, Σάλιακας, Τσιμίκας, Βατουσιάδης,Τόλι, Καραχάλιος (71' Καναβέτας), Μεγαρίτης, Μανθάτης (75' Ιγνατίδης), Λάτσι, Ανδρούτσος (66' Βέργος), Γαρεφαλάκης

Μάλμε: Μολίν, Άντερσον, Μπρόνσον, Κοράν, Ρέτζιτς (75' Στογιάνοβιτς), Χούμετ, Χατζικάντουνιτς, Στάγκοβα, Σβάνμπεργκ, Όλσον (65' Βέρνγκρεν), Κάραμαν.

Η βαθμολογία του ομίλου (σε 6 αγώνες)

1. Ατλέτικο 15

2. Ολυμπιακός 13

3. Γιουβέντους 5

4. Μάλμε 1

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ