CHAMPIONS LEAGUE

Μπενφίκα U-20 - Ολυμπιακός U-20 0-0

Μπενφίκα U-20 - Ολυμπιακός U-20 0-0

Στο 0-0 έμειναν οι Νέοι του Ολυμπιακού με τους αντίστοιχους της Μπενφίκα στην Πορτογαλία, για την 3η αγωνιστική του UEFA Youth League. Κορυφαίος για τους Πειραιώτες ο Στρέζος, που "κατέβασε τα ρολά".

Στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής της UEFA Youth League οι Νέοι του Ολυμπιακού αντιμετώπισαν το απόγευμα της Τετάρτης εκείνους της Μπενφίκα, στη Λισαβόνα και έμειναν στην ισοπαλία με σκορ 0-0.

Η ομάδα του Μπερντ Στορκ παρατάχθηκε με διάταξη 4-4-1-1 και έριξε αρκετό βάρος στην προστασία της εστίας της. Το ματς διεξαγόταν υπό αρκετά έντονη βροχή. Η Μπενφίκα κυριάρχησε σε ένα κομμάτι του πρώτου μέρους, ενώ για μεγάλο διάστημα του δεύτερου, ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που έκανε το παιχνίδι και έχασε σημαντικές ευκαιρίες να σκοράρει και να πάρει τη νίκη!

Ο Στρέζος ήταν στο τέρμα. Αριστερά στην άμυνα ήταν ο Σωτηράκος, δεξιά ο Γκούτσιος και στόπερ ήταν οι Βούρος και Βλάχος. Ο Παπασάβας με τον Νασιακόπουλο έπαιζαν στον άξονα. Μπροστά τους κινούνταν ο Λάτσι. Ο Σιώπης ήταν στη δεξιά πτέρυγα, ο Πασαλίδης στην αριστερή και σε ρόλο πρωθημένου ήταν ο Γιάνκοβιτς.

Ο νεαρός Μαυροβούνιος άλλαζε θέσεις με τον Λάτσι. Η Μπενφίκα προσπάθησε από νωρίς να πάρει τα ηνία του αγώνα, αντλώντας ώθηση και από τον κόσμο, ο οποίος βρισκόταν στο γήπεδο. Ο Ολυμπιακός δεν επέτρεψε στην αντίπαλό του, όμως, να επιβάλει τον ρυθμό της και γρήγορα ισορρόπησε.

Ο Στρέζος αντέδρασε σωστά στην προσπάθεια του Ρομάριο Μπαλντέ στο 13’ και μπλόκαρε το σουτ του νεαρού παίκτη. Ο ίδιος εκτέλεσε φάουλ στο 18’ και ο Στρέζος αντέδρασε ξανά σωστά, πέφτοντας στη γωνιά του και παραχωρώντας κόρνερ.

Σταδιακά η Μπενφίκα αύξανε την πίεσή της προς την εστία του Στρέζου και ο Γκουέδες έκανε ένα καλό σουτ στο 20’, με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. Στο 25’ ο Ρεμπότσο εκτέλεσε κόρνερ και ο Γκουέδες πήρε εξ επαφής την κεφαλιά, με τον Στρέζο να πραγματοποιεί εκπληκτική επέμβαση και να κρατάει το "μηδέν".

Ο Ολυμπιακός δυσκολευόταν να κρατήσει την μπάλα στα πόδια του και η πρώτη απειλή από τους παίκτες του Μπερντ Στορκ ήρθε στο 26’. Ο Γιάνκοβιτς εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Λάτσι πήρε την κεφαλιά με πλάτη προς την εστία και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Ο Στρέζος παρέμενε σε "δαιμονιώδη" φόρμα και στο 31’ έκανε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα δύο φανταστικές επεμβάσεις σε διαδοχικές κεφαλιές των Ροτσίνια και Γκουέδες. Στο 42’ ο Γιάνκοβιτς έκανε υπέροχη ατομική προσπάθεια, "χόρεψε" την άμυνα των Πορτογάλων και ανατράπηκε από τον Ζοάο Νούνες λίγο έξω από την περιοχή.

Εκτέλεσε ο ίδιος το φάουλ, αλλά όχι όπως ήθελε, χάνοντας καλή ευκαιρία. Λίγα λεπτά μετά ο Ολυμπιακός άγγιξε το γκολ! Οι ερυθρόλευκοι πίεσαν σωστά, έκλεψαν την μπάλα και ο Λάτσι βγήκε τετ-α-τετ με τον Φερέιρα. Τον απέφυγε, πλάσαρε, αλλά ο Ζοάο Νούνες πρόλαβε και έδιωξε επάνω στη γραμμή! Το αποτέλεσμα παρέμεινε αναλλοίωτο μέχρι το τέλος του πρώτου 45λέπτου, με τις δύο ομάδες να μην έχουν σκορ.

Η επανάληψη άρχισε με τις δύο ομάδες να μην πραγματοποιούν αλλαγές. Η Μπενφίκα διατήρησε την επιθετική της διάθεση, όπως έκανε και στο πρώτο μέρος. Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να αναχαιτίσει τις επιθέσεις της αντιπάλου του και να ψάξει από εκεί και πέρα τις αντεπιθέσεις για να "χτυπήσει". Πολύ κινητικός ήταν ο Γιάνκοβιτς, διαρκής κίνδυνος για την Μπενφίκα όταν έπαιρνε την μπάλα στα πόδια.

Ο Λάτσι έβγαινε κρυφός σε αρκετές περιπτώσεις, όπως το έκανε και στο 54’, αλλά με κοντινή προβολή δεν κατάφερε να σκοράρει! Στα μέσα του δευτέρου μέρους η βροχή κόπασε λίγο. Στο 59’ ο Βούρος έκανε εξαιρετική επέμβαση με τάκλιν επάνω στον Γκούτσο, ο οποίος ήταν έτοιμος να σκοράρει μέσα από την περιοχή!

Ο Ολυμπιακός είχε ισορροπήσει πάρα πολύ το παιχνίδι και απειλούσε σε κάθε ευκαιρία που του δινόταν. Η Μπενφίκα δεν έβρισκε τόσο εύκολα χώρους, ώστε να κάνει το παιχνίδι της και να γίνει επικίνδυνη. Ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοσή του και στο 67’ ο Λάτσι εκτέλεσε υπέροχα κόρνερ, με τον Φερέιρα να διώχνει με υπερένταση!

Παπασάββας και Πασαλίδης δοκίμασαν στη συνέχεια να σκοράρουν με διαδοχικά σουτ, αλλά δεν τα κατάφεραν. Για ένα δεκάλεπτο περίπου, σε εκείνο το σημείο του αγώνα, η Μπενφίκα… δεινοπαθούσε από την επιθετική πρωτοβουλία του Ολυμπιακού και πάσχιζε να διατηρήσει το "μηδέν"!

Ο Φερέιρα το έκανε σε δύο περιπτώσεις στο 71’, σε διαδοχικά σουτ του Σιώπη και του Γιάνκοβιτς! Ένα λεπτό πριν είχε μπει στο ματς ο Γαρεφαλάκης αντί του Πασαλίδη. Ο Στρέζος έκανε καλή επέμβαση σε σουτ του Μπαλντέ στο 78’.

Στο 85’ ο Μακροστέργιος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο, αντικαθιστώντας τον Σωτηράκο. Ο Γαρεφαλάκης έπαιζε στην επίθεση, με τον Γιάνκοβιτς να έχει περάσει σε ρόλο καθαρού "δεκαριού".

Το 0-0 διατηρούνταν με άνεση για τον Ολυμπιακό μας, ενώ όπως γίνεται σαφές, σε πολλές περιπτώσεις η ομάδα του Μπερντ Στορκ θα μπορούσε να έχει σκοράρει κιόλας και να φύγει από το ματς και με τη νίκη! Το ότι δεν το έκανε οφείλεται στη δυσκολία που εμφάνισε να σκοράρει.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ Κ20: Φερέιρα, Αλφαϊάτε, Νούνες, Καρβάλιο, Ρεμπότσο, Εστρέλα, Μπαλντέ, Γκούτσο (70’ Περέιρα), Γκουέδες, Ροτσίνια (63’ Νασιμέντο), Σάντος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ20: Στρέζος, Γκούτσιος, Σωτηράκος (85’ Μακροστέργιος), Βλάχος, Βούρος, Παπασάββας, Νασιακόπουλος, Σιώπης, Πασαλίδης (72’ Γαρεφαλάκης), Λάτσι, Γιάνκοβιτς.

ΓΗΠΕΔΟ: Αθλητικό Κέντρο Καΐσα Χεράλ

ΣΚΟΡΕΡ: - / -

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λ. Κοπριβά (Λουξεμβούργο)

ΒΟΗΘΟΙ: Σ. Κερφς, Ρ. Φ. Μοράις (Λουξεμβούργο)

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ: Ρ. Ζ. Π. Ροντρίγκεζ (Πορτογαλία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 38’ Γκουέδες, 42’ Ζοάο Νούνες / 26’ Πασαλίδης, 49’ Σωτηράκος, 84’ Νασιακόπουλος, 90’+ Βούρος

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: - / -

ΔΟΚΑΡΙΑ: - / -

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ