CHAMPIONS LEAGUE

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ με φόντο το Γουέμπλεϊ

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ με φόντο το Γουέμπλεϊ

Περιμένοντας την τελευταία παράσταση των φετινών clásicos, το Sport24.gr σας μεταφέρει από τη Βαρκελώνη κλίμα, ειδήσεις, απουσίες, γκρίνιες, στατιστικά, πρωτοσέλιδα και δηλώσεις από τα στρατόπεδα της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ, λίγο πριν τη σέντρα στο «Καμπ Νόου» (21:45) στον δεύτερο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Με τον αποψινό δεύτερο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο «Καμπ Νόου», ολοκληρώνεται το «καρέ» των φετινών clásicos.

Η Μπαρτσελόνα υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης, έχοντας το μεγάλο πλεονέκτημα της νίκης (0-2) στον πρώτο αγώνα πριν μια εβδομάδα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

Ολοκληρώνεται απόψε η τετράδα των ντέρμπι κορυφής στην Ισπανία ανάμεσα στους «μπλαουγκράνα» και τους «μερένγκες». Η σειρά ξεκίνησε πριν 18 μέρες στη Μαδρίτη, όταν οι δυο ομάδες έπαιξαν στο «Μπερναμπέου» για το πρωτάθλημα, με το τελικό 1-1 να δίνει ουσιαστικά τον τίτλο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Μπαρτσελόνα. Στο «Μεστάγια» της Βαλένθια είχαμε τη δεύτερη σύγκρουση, αυτή τη φορά στον τελικό του Copa del Rey, όπου η Ρεάλ με το γκολ του Κριστιάνο στην παράταση, κατέκτησε το 18ο Κύπελλο στην ιστορία της.

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ

Με μοιρασμένες εντυπώσεις και κατακτήσεις, αλλά και την ένταση να ανεβαίνει κατακόρυφα τόσο μέσα όσο και έξω από το γήπεδο, οι δυο αντίπαλοι επέστρεψαν στην πρωτεύουσα για τον πρώτο από τους δυο ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ. Την περασμένη Τετάρτη, στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», τα είδαμε όλα: κλωτσιές, θεατρινισμούς, αποβολές, διαμαρτυρίες, αλλά και δυο γκολ από τον Μέσι που για μια ακόμα φορά έβαλε την υπογραφή του στο ποδοσφαιρικό κομμάτι του αγώνα, δίνοντας τεράστιο προβάδισμα στους «μπλαουγκράνα» ενόψει του αποψινού επαναληπτικού στο «Καμπ Νόου».

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ με φόντο το Γουέμπλεϊ

Ο Μέσι ανοίγει το σκορ την περασμένη Τετάρτη στο Μπερναμπέου.

Πέρα όμως από το ποδόσφαιρο, κατά τη διάρκεια του ματς, αλλά και μετά από αυτό, τα νεύρα χτύπησαν «κόκκινο» και από τις δυο πλευρές! Το τι έχουμε ακούσει και διαβάσει όλη αυτή την εβδομάδα δεν έχει προηγούμενο, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια στην Ισπανία. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι οι δυο προπονητές έβαλαν το χεράκι τους (ή μάλλον το στοματάκι τους) στο να ανέβει τόσο πολύ η ένταση, κυρίως μέσα στο γήπεδο ανάμεσα στους παίκτες.

ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ

Μουρίνιο και Γουαρδιόλα ξέφυγαν από τα όρια πριν τον πρώτο ημιτελικό με αποκορύφωμα τις εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο δεύτερος για να χαρακτηρίσει τον πρώτο ως το «αφεντικό των ΜΜΕ». Η αποβολή του Πέπε έκανε έξαλλο τον Πορτογάλο, ο οποίος στη συνέχεια ειρωνεύτηκε τους διαιτητές, αποβλήθηκε και ο ίδιος και ξέσπασε στη συνέντευξη Τύπου σε ένα πραγματικό παραλήρημα κατηγορώντας τους πάντες: από την Μπαρτσελόνα και την Unicef, μέχρι τον Άνχελ Μαρία Βιγιάρ και την ΟΥΕΦΑ.

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ με φόντο το Γουέμπλεϊ

Ο Μουρίνιο μετά την αποβολή του στον πρώτο ημιτελικό.

Το «porque?» που απεύθυνε στους δημοσιογράφους έκανε το γύρο του κόσμου, όμως είναι η πρώτη φορά που ο κόσμος της Ρεάλ και ο Τύπος της Μαδρίτης δεν ικανοποιήθηκαν από την τακτική του στον αγώνα, ούτε πείσθηκαν από τα όσα είπε μετά τον αγώνα. Να ξεκαθαρίσουμε ότι όλοι είναι υπέρ του να συνεχίσει ο Πορτογάλος στον πάγκο της «βασίλισσας», όμως παράλληλα ζητούν από τον Μουρίνιο να αλλάξει τακτική σε δυο πράγματα: πρώτον στην αγωνιστική φιλοσοφία που εφαρμόζει στην ομάδα και δεύτερον στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τις αποτυχίες.

ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΡΕΑΛ

Όλοι μαζί του προσάπτουν παντελή έλλειψη αυτοκριτικής στις ήττες και αυτό είναι κάτι που δεν περνάει εύκολα απαρατήρητο στη Μαδρίτη. Ο Ζοζέ ίσως δεν έχει αντιληφθεί ακόμα ότι η Ρεάλ δεν είναι Πόρτο, Τσέλσι ή ακόμα και Ίντερ. Το κοινό εδώ έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις. Το αποτέλεσμα δεν είναι αυτοσκοπός, ειδικά στα ματς με την Μπαρτσελόνα. Αυτός άλλωστε είναι και ο ένας από τους δυο λόγους που ο Φλορεντίνο έφερε τον Μουρίνιο στο Τσαμαρτίν. Να κοντράρει την υπερομάδα των Καταλανών κάνοντας τους παίκτες του πρωταγωνιστές στο γήπεδο και όχι κομπάρσους.

Στην πειθαρχία και το συμμάζεμα των αποδυτηρίων ο Πορτογάλος τα κατάφερε άριστα, όμως το αγωνιστικό πρόσωπο της Ρεάλ στα φετινά clásicos «πάγωσε» τον κόσμο, που τουλάχιστον στον πρώτο ημιτελικό περίμενε να δει τους «μερένγκες» να εκμεταλλεύονται το ψυχολογικό προβάδισμα που είχαν αποκτήσει μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου. Για τους «μαδριδίστας» ήταν αυτονόητο ότι η Ρεάλ, τουλάχιστον μέσα στο «Μπερναμπέου», θα έπρεπε να αναλάβει περισσότερες πρωτοβουλίες. Η λογική ότι το 0-0 είναι καλό αποτέλεσμα δεν ικανοποίησε κανέναν.

Ειδικά μετά το show του 3-6 επί της Βαλένθια και την εκπληκτική απόδοση των Κακά, Ιγκουαΐν και Μπενζεμά, η είσοδος του Αντεμπαγιόρ στο δεύτερο ημίχρονο, απογοήτευσε την κερκίδα. Το επιχείρημα ότι μπήκε ο λιγότερο καλός από τους 4 επιθετικούς του πάγκου, δύσκολα καταρρίπτεται στο μυαλό του απλού φίλαθλου, που σε τελική ανάλυση ελάχιστα ενδιαφέρεται αν η Μπαρτσελόνα έχει κατοχή 70% σε όλα σχεδόν τα παιχνίδια. Στο «Μπερναμπέου» ο κόσμος δε γουστάρει να βλέπει τον Κριστιάνο να μετατρέπεται σε Ετό της περσινής Ίντερ, καλύπτοντας ανασταλτικά την αριστερή πλευρά στο ύψος του κέντρου.

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ με φόντο το Γουέμπλεϊ

Ο Κριστιάνο παρακολουθεί (;) τον σαββατιάτικο αγώνα μαζί με την Ιρίνα.

Οι χειρονομίες του Ρονάλντο προς τους συμπαίκτες του, στα πρώτα κιόλας λεπτά του ημιτελικού, να ανέβουν και να πρεσάρουν ψηλά, ήταν μια εικόνα που απογοήτευσε τους φίλους της Ρεάλ. Ο Πορτογάλος σταρ άφησε αιχμές μετά το τέλος του αγώνα για το σύστημα του Μουρίνιο και το πλήρωσε με τον αποκλεισμό του από το σαββατιάτικο ματς με τη Σαραγόσα. Ο Ράντομιρ Άντιτς, όταν του ζητήθηκε από τους δημοσιογράφους να σχολιάσει την εικόνα του ματς, είπε ότι η διαφορά της φιλοσοφίας των δυο ομάδων φάνηκε ξεκάθαρα από το εξής: «όταν ο Μέσι έπαιρνε τη μπάλα στο κέντρο, τρεις παίκτες της Ρεάλ έπεφταν πάνω του για να τον εμποδίσουν να προωθηθεί. Όταν αντίστοιχα, την έπαιρνε ο Ρονάλντο, δεν ασχολούνταν κανένας της Μπαρτσελόνα, γιατί ήξεραν ότι δεν κινδυνεύουν. Η πάσα του Κριστιάνο θα ήταν ή δίπλα ή πίσω».

Ο ΛΑΘΟΣ «ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ»

Περνώντας τώρα στη συμπεριφορά του Μουρίνιο πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον αγώνα, η συντριπτική πλειοψηφία των φίλων της Ρεάλ είναι ενοχλημένη και δεν το κρύβει. Η γενικότερη αίσθηση που υπάρχει στη Μαδρίτη είναι ότι ο Ζοζέ έχει επωμιστεί τον ρόλο του «εκπρόσωπου Τύπου» της Ρεάλ και αυτό ενοχλεί πολύ. «Ο Μουρίνιο θα πρέπει να περιοριστεί στα τεχνικά του καθήκοντα και να αφήσει την εκπροσώπηση του συλλόγου σε άλλα πρόσωπα, πιο ικανά από αυτόν και οπωσδήποτε με πολύ μεγαλύτερη ιστορία στην ομάδα», είναι η μόνιμη επωδός των τελευταίων ημερών στον Τύπο και τα ραδιόφωνα της Μαδρίτης.

Και εδώ η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου θεωρεί ότι ο Μουρίνιο με τις δηλώσεις του αλλά και τον τρόπο με τον οποίο γίνονται αυτές, κάνει κακό στην εικόνα του συλλόγου. Ο Βαλντάνο, υποστηρίζουν, είναι ο ενδεδειγμένος για αυτό το έργο. Ο Αργεντίνος – τον οποίο παρεμπιπτόντως ο Μουρίνιο δεν θέλει να βλέπει ούτε ζωγραφιστό – έχει τρόπους, μόρφωση και επίπεδο για να σχολιάζει όσα χρήζουν σχολιασμού χωρίς να προκαλεί και να εκθέτει τη Ρεάλ και την ιστορία της. Κάτι που αποδεικνύεται και από τις συνεχόμενες αυτές τις μέρες ψηφοφορίες στην ιστοσελίδα της Marca και τα αποτελέσματα αυτών.

ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ ΣΤΗ «MARCA»

Στην ερώτηση «αν ο Μουρίνιο έχει δίκιο που διαμαρτύρεται για τις διαιτησίες στα ματς με την Μπαρτσελόνα» και με 85.000 ψηφίσαντες, το 72% δίνει άδικο στον Πορτογάλο και μόνο το 28% παίρνει το μέρος του. Στην ερώτηση «αν η Μπαρτσελόνα πράττει σωστά καταγγέλλοντας τον Μουρίνιο στην ΟΥΕΦΑ», από τους 95.000 που ψήφισαν, το 74% (!) δίνει δίκιο στους «μπλαουγκράνα». Στην ερώτηση «αν η Ρεάλ έχει δίκιο που καταγγέλλει τους παίκτες της Μπαρτσελόνα για αντιαθλητική συμπεριφορά», σε 45.000 συνολικές ψήφους, το 71% θεωρεί την απόφαση αυτή λανθασμένη.

Στην ερώτηση «αν ο Γουαρδιόλα ξεπέρασε τα όρια (σ.σ. που κατά τη γνώμη μας τα ξεπέρασε) απευθυνόμενος στον Μουρίνιο» και εδώ η πλειοψηφία αρνείται να πάρει το μέρος του Πορτογάλου, με ένα 55% να απαντάει «όχι» και το υπόλοιπο 45% να επιλέγει το «ναι». Και τέλος, στην ερώτηση της εβδομάδας, αν δηλαδή οι αναγνώστες της εφημερίδας πιστεύουν ότι η κόκκινη κάρτα στον Πέπε ήταν σωστή, από τους 165.000 που ψήφισαν, το 67% δίνει δίκιο στον Σταρκ έναντι του 33% που θεωρεί την αποβολή λανθασμένη απόφαση. Και επειδή οι ψηφοφορίες αυτές δεν περιορίζονται μόνο στη Μαδρίτη, αλλά δίνουν το συνολικό στίγμα των φιλάθλων στην Ισπανία (κυρίως της Ρεάλ, αλλά όχι μόνο), καταλαβαίνετε ποιο είναι το κλίμα που επικρατεί αυτή τη στιγμή σε σχέση με τον Μουρίνιο.

«MEA CULPA?»... NO!

Κάτι που επίσης ενόχλησε αρκετά τον κόσμο της Ρεάλ, ήταν η δήλωση της περασμένης Παρασκευής στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του σαββατιάτικου παιχνιδιού με τη Σαραγόσα για το πρωτάθλημα. Εκεί, ο Μουρίνιο ερωτήθηκε για το αν θεωρεί ότι έχει ο ίδιος κάποια ευθύνη για την ήττα της ομάδας του στον ημιτελικό και η απάντησή του ήταν «τόσο εγώ όσο και οι παίκτες μου έχουμε μηδέν ευθύνη για την ήττα». Παράλληλα παρέπεμψε στις φωτογραφίες και το βίντεο που έχουν ανέβει από την επόμενη του ημιτελικού στην επίσημη ιστοσελίδα της Ρεάλ και ξεκαθάρισε ότι οι εικόνες μιλούν για τον ίδιο.

Αρνήθηκε να σχολιάσει όσα είπαν ο Αντσελότι και ο Βενγκέρ, ενώ για τα όσα δήλωσε ο Κριστιάνο σχετικά με το αμυντικογενές σύστημα της Ρεάλ στο ματς με την Μπαρτσελόνα, αρκέστηκε στο «ο Ρονάλντο μπορεί να λέει ότι θέλει, δεν αποτελεί πρόβλημα για μένα. Ο αποκλεισμός του από την αποστολή ήταν δική μου απόφαση». Με όλα αυτά, η άποψη που αρχίζει να διαμορφώνεται στον κόσμο της Ρεάλ, είναι ότι ο Μουρίνιο δεν ξέρει να χάνει. Και πως όταν χάνει, δεν το κάνει με στιλ. Όλοι αναγνωρίζουν ότι η Μπαρτσελόνα είναι ανώτερη ως ομάδα, όμως δεν πείθονται ότι αυτή η Ρεάλ, με τους παίκτες που διαθέτει, δεν θα μπορούσε να ρισκάρει λίγο περισσότερο, παίρνοντας πρωτοβουλίες και προσπαθώντας να δημιουργήσει.

Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ

Στο άλλο στρατόπεδο επικρατούν εντελώς διαφορετικά συναισθήματα. Η νίκη μέσα στο «Μπερναμπέου» έφερε ξανά το καλό κλίμα στους κόλπους των «μπλαουγκράνα», ενώ και ο Γουαρδιόλα έδειξε να επανέρχεται στη γνωστή του ηρεμία μετά το ξέσπασμα της περασμένης Τρίτης και τα απαράδεκτα «puto jefe» και «puto amo». Δεν θέλησε να απαντήσει σε καμία από τις δηλώσεις του Μουρίνιο, ούτε καν στο προκλητικό «εγώ αν έπαιρνα αυτό το Τσάμπιονς Λιγκ, θα αισθανόμουν ντροπή». Με τη μισή πρόκριση για τον τελικό του Γουέμπλεϊ ήδη εξασφαλισμένη, ο Πεπ αποφάσισε να επιβάλλει απαγόρευση δηλώσεων στους παίκτες του για να έχει το κεφάλι του ήσυχο.

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ με φόντο το Γουέμπλεϊ

Φίλαθλοι της Μπαρτσελόνα πανηγυρίζουν στο συντριβάνι του Canaletes μετά το 0-2 του πρώτου ημιτελικού.

Η σαββατιάτικη ήττα μέσα στο Σαν Σεμπαστιάν είναι ουσιαστικά ως μη γενόμενη, αφού λίγες ώρες πριν, η Ρεάλ έχασε 2-3 στη Μαδρίτη από τη Σαραγόσα. Έτσι, για να χαθεί ο τίτλος, η Μπαρτσελόνα θα πρέπει να κάνει 3 ήττες στα 4 παιχνίδια που απομένουν για την ολοκλήρωση της Πριμέρα Ντιβισιόν. Πλέον, όλη η προσοχή των «μπλαουγκράνα» έχει στραφεί στο αποψινό ματς, όπου αν τα προγνωστικά επαληθευτούν και έρθει η πολυπόθητη πρόκριση, αναμένεται να στηθεί μια μεγάλη φιέστα από τους «culés», πρώτα στις κερκίδες του «Καμπ Νόου» και στη συνέχεια στο σιντριβάνι του Canaletes, στη Ράμπλα, εκεί όπου παραδοσιακά γιορτάζονται οι επιτυχίες της ομάδας.

ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Όπως γράψαμε και στην αρχή του κειμένου, στον πρώτο ημιτελικό τα είδαμε κυριολεκτικά όλα. Δυο πράγματα όμως δημιούργησαν τις πιο αρνητικές εντυπώσεις. Από τη μια, το σκληρό παιχνίδι κυρίως των παικτών της Ρεάλ και από την άλλη το μαζικό «θέατρο» στο οποίο επιδόθηκαν οι παίκτες της Μπαρτσελόνα. Τρεις ήταν οι φάσεις που «εξόργισαν» τους ανθρώπους της Ρεάλ. Η πρώτη με τον Πέδρο να συγκρούεται με τον Αρμπελόα και να πέφτει κάτω σφαδάζοντας, σε μια περίπτωση φάουλ αλλά οπωσδήποτε όχι αντιαθλητικού μαρκαρίσματος. Η δεύτερη με τον Μπουσκέτς να πέφτει πάνω στον Μαρσέλο και να σωριάζεται λες και τον πυροβόλησαν.

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ με φόντο το Γουέμπλεϊ

Και βέβαια η τρίτη έχει να κάνει με την περίφημη κόκκινη κάρτα στον Πέπε και το μαρκάρισμά του πάνω στον Άλβες. Αν θέλετε την άποψή μου, ο Πέπε βρίσκει τον Άλβες ελάχιστα, τον βρίσκει όμως. Ο παίκτης της Μπαρτσελόνα στάθηκε πολύ τυχερός γιατί τη στιγμή που η σκαριά κατευθυνόταν στο πόδι του, αυτός πρόλαβε και το τράβηξε. Κατά τη γνώμη μου πάντοτε, πρόκειται για απευθείας κόκκινη κάρτα, διότι εδώ ο διαιτητής τιμωρεί την πρόθεση, η οποία ήταν «δολοφονική». Όμως τα «βαρελάκια» του Άλβες στη συνέχεια της φάσης και το γεμάτο πόνο και τρόμο πρόσωπό του, είναι φανερό πως αποσκοπούσαν στο να σιγουρευτεί η αποβολή του Πέπε.

ΤΟΥ... ΜΠΕΟΥ ΣΤΟ «ΜΠΕΡΝΑΜΠΕΟΥ»

Από την άλλη, δεν πρέπει να ξεχνάμε το σκληρό παιχνίδι, κυρίως της Ρεάλ, σε όλο σχεδόν το ματς, με αποκορύφωμα την απαράδεκτη ενέργεια του Μαρσέλο στα τελευταία λεπτά, όταν μετά από μια διεκδίκηση που είχε με τον Πέδρο, τον πάτησε με τις τάπες σε μια 100% εσκεμμένη κίνηση, γλυτώνοντας την αποβολή αφού δεν τον είδε ο διαιτητής. Ανάλογη αντιαθλητική συμπεριφορά επέδειξε και ο Αντεμπαγιόρ σε «μαρκάρισμα» πάνω στον Μπουσκέτς, το οποίο επίσης πέρασε ατιμώρητο. Μια ακόμα αρνητική εικόνα ήταν οι συνεχείς μαζικές διαμαρτυρίες και από τις δυο πλευρές. Σε κάθε σχεδόν σφύριγμα, καμιά δεκαριά παίκτες συνωστίζονταν και προσπαθούσαν «να βρουν το δίκιο τους» με σπρωξιές, φωνές και απειλές.

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ με φόντο το Γουέμπλεϊ

Μελανότερο σημείο του παιχνιδιού υπήρξε η «tangana» ή κλωτσοπατινάδα αν προτιμάτε, που δημιουργήθηκε στη φυσούνα κατά την έξοδο των δυο ομάδων μόλις ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο. Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν εκεί, σκηνές που θύμισαν ελληνικά γήπεδα, με τον Πίντο να αποβάλλεται και την εικόνα των ποδοσφαιρικών κολοσσών της Ισπανίας να αμαυρώνεται. Τα 4 συνεχόμενα «clasicos» μέσα σε μόλις 18 μέρες ήταν πάρα πολλά για να μπορέσει να τα διαχειριστεί ακόμα και αυτός ο ισπανικός ποδοσφαιρικός πολιτισμός (εξαιρώντας φυσικά τις «κερκίδες» των δυο ομάδων, που μέχρι στιγμής έχουν κρατηθεί στο ύψος των περιστάσεων). Και επειδή ακόμα δεν ολοκληρώθηκε το «καρέ», ας ελπίσουμε απόψε τουλάχιστον, να κυλήσουν όλα, στα επίπεδα που μας έχουν συνηθίσει οι δυο ομάδες.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΥΕΦΑ

Η συνέχεια όλων όσων συνέβησαν μέσα στο γήπεδο με πρωταγωνιστές τους παίκτες, αλλά και ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου από τον Μουρίνιο, θα δοθεί στην πειθαρχική επιτροπή της ΟΥΕΦΑ. Η αρχή έγινε από τη διοίκηση της Μπαρτσελόνα, η οποία αποφάσισε να καταγγείλει στον ανώτατο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό οργανισμό τα όσα είπα ο Πορτογάλος τεχνικός και κυρίως, τα όσα άφησε να εννοηθούν. Η Ρεάλ δεν άργησε να «απαντήσει», ανακοινώνοντας πως και αυτή θα προσφύγει στην ΟΥΕΦΑ καταγγέλλοντας «την αντιαθλητική συμπεριφορά των παικτών της Μπαρτσελόνα, η οποία είχε ως μοναδικό στόχο να οδηγήσει τον διαιτητή σε λανθασμένες αποφάσεις».

Παράλληλα, έχει ξεκινήσει ακόμα μια κόντρα με το βίντεο που ανέβασε η Ρεάλ στην επίσημη ιστοσελίδα της και για το οποίο ο σύλλογος της Μαδρίτης κατηγορείται ότι το έχει «πειράξει», αφαιρώντας τα κρίσιμα καρέ από την επίμαχη φάση Πέπε και Άλβες! Ο Μουρίνιο πάντως, μετά την αποβολή του στο «Μπερναμπέου», θα παρακολουθήσει τον αποψινό αγώνα από σουίτα του «Καμπ Νόου» (για τον φόβο των Ιουδαίων) και όχι από την κερκίδα, όπως ήταν η αρχική σκέψη. Η ποινή που αντιμετωπίζει ο Πορτογάλος τεχνικός από την ΟΥΕΦΑ, είναι τρεις αγωνιστικές και τσουχτερό χρηματικό πρόστιμο. Κατά του θα μετρήσει και το γεγονός ότι στη συνέντευξη Τύπου ο Ζοζέ αρνήθηκε ότι χειροκρότησε ειρωνικά τον βοηθό διαιτητή, κάτι που φαίνεται τόσο στο βίντεο του αγώνα, όσο και στις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν.

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ με φόντο το Γουέμπλεϊ

Η ΟΥΕΦΑ πάντως ανακοίνωσε χθες ότι απέρριψε και τις δυο καταγγελίες, τόσο της Ρεάλ όσο και της Μπαρτσελόνα, όμως στην περίπτωση του Μουρίνιο έχει κινηθεί αυτεπάγγελτα ανοίγοντας φάκελο για τα όσα δήλωσε ο Πορτογάλος τεχνικός, η εξέταση του οποίου θα γίνει την επόμενη Παρασκευή.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

Με δεδομένες τις απουσίες των Πέπε και Σέρχιο Ράμος, αλλά και την επιστροφή του Καρβάλιο, όλοι περιμένουμε να δούμε ποια θα είναι η τακτική που θα εφαρμόσει ο Μουρίνιο απόψε το βράδυ. Θα θελήσει να κατεβάσει πιο δημιουργική και επιθετική ενδεκάδα ψάχνοντας το «θαύμα» της ανατροπής, ρισκάροντας όμως παράλληλα να βρεθεί εκτεθειμένος στις αντεπιθέσεις της Μπαρτσελόνα; Ή θα επαναλάβει τα συντηρητικά σχήματα των 3 προηγούμενων αγώνων, σκεπτόμενος πρωταρχικά τη φήμη του;

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ με φόντο το Γουέμπλεϊ

Κασίγιας και Σέρχιο Ράμος παρουσίασαν το Σάββατο το Κύπελλο Ισπανίας στο κοινό του Μπερναμπέου.

Αυτό το διπλό ερώτημα τίθεται σε όλα τα ισπανικά αθλητικά ραδιόφωνα από το βράδυ της περασμένης Τετάρτης και την απάντηση θα την έχουμε σε λίγες ώρες. Το Σάββατο πάντως, εναντίον της Σαραγόσα, είδαμε ξανά το περίφημο Plan B, που όμως αυτή τη φορά δε δικαίωσε τις προσδοκίες του κόσμου της Ρεάλ, χάνοντας καθαρά από την αξιόμαχη Σαραγόσα.

Από την άλλη μεριά, ο Γουαρδιόλα θα έχει ξανά τον Ινιέστα στη διάθεσή του, όμως η μεγάλη είδηση είναι η επιστροφή του Ερίκ Αμπιντάλ στην αποστολή των «μπλαουγκράνα». Ο Γάλλος αμυντικός πήρε το «οκ» από το ιατρικό τιμ της Μπαρτσελόνα και έτσι απόψε θα καθίσει στον πάγκο. Εννοείται βέβαια ότι θα αποθεωθεί από το κοινό του «Καμπ Νόου».

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ με φόντο το Γουέμπλεϊ

Ο Ερίκ Αμπιντάλ στη χθεσινή προπόνηση της Μπαρτσελόνα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ισπανικού Τύπου και όσα προκύπτουν από τις τελευταίες προπονήσεις των δυο ομάδων, οι πιθανές ενδεκάδες που θα παραταχθούν απόψε στο «Καμπ Νόου» είναι οι εξής:

Μπαρτσελόνα: Βαλντές, Άλβες, Πουγιόλ, Πικέ, Μαστσεράνο, Τσάβι, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Πέδρο, Μέσι Βίγια.

Ρεάλ Μαδρίτης: Κασίγιας, Αρμπελόα, Μαρσέλο, Καρβάλιο, Αλμπιόλ, Αλόνσο, Ντιαρά, Ετσίλ, Ρονάλντο, Ντι Μαρία, Αντεμπαγιόρ.

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Οι αθλητικές εφημερίδες της Μαδρίτης και της Καταλονίας είχαν όλες τις προηγούμενες μέρες ως κεντρικά πρόσωπα, οι μεν πρώτες τον Άλβες και τη φάση της αποβολής του Πέπε, οι δε δεύτερες τον Μουρίνιο και τις διάφορες δηλώσεις του.

Πάρτε μια μικρή γεύση από το πρωτοσέλιδο της περασμένης Παρασκευής, όπου η Marca χαρακτηρίζει τον Άλβες στον κεντρικό της τίτλο ως «tramposo», δηλαδή απατεώνα. Στο πάνω μέρος της σελίδας γράφει: «Η Μπάρτσα και η ΟΥΕΦΑ θέλουν το κεφάλι του Μουρίνιο».

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ με φόντο το Γουέμπλεϊ

Στην άλλη μεριά, η καταλανική Sport, επίσης της περασμένης Παρασκευής, έχει ως κεντρικό θέμα της τον Μουρίνιο με τίτλο «Se acabo la farsa», δηλαδή τελείωσε η φάρσα, γράφοντας όλες τις βολές που δέχεται ο Πορτογάλος τεχνικός τις τελευταίες μέρες.

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ με φόντο το Γουέμπλεϊ

Ας δούμε όμως και τα σημερινά πρωτοσέλιδα των δυο εφημερίδων. Πρώτα αυτό της Sport, με κεντρικό τίτλο «Η χαριστική βολή» και υπότιτλο «Το Καμπ Νόου πρέπει να είναι απόψε μια γιορτή».

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ με φόντο το Γουέμπλεϊ

Και η Marca κυκλοφορεί σήμερα με τίτλο «Πρόκληση για ήρωες».

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ με φόντο το Γουέμπλεϊ

Δείτε τα πρωτοσέλιδα του ξένου αθλητικού Τύπου.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ