CHAMPIONS LEAGUE

Στατιστική ματιά στο Τσάμπιονς Λιγκ

Στατιστική ματιά στο Τσάμπιονς Λιγκ
Ολυμπιακός πανηγυρική

Στατιστικά στοιχεία λίγες ώρες πριν τις οκτώ αναμετρήσεις της 2ης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν τρώει γκολ η Μάλμε στην έδρα της, δεν χάνει η Άρσεναλ από τουρκικές ομάδες, "πρώτη" της Ρεάλ στην Βουλγαρία.

Η 2η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ ολοκληρώνεται με οκτώ ενδιαφέροντα παιχνίδια. Στους σημαντικότερους αγώνες της Τρίτης (30/9) η Παρί νίκησε 3-2 την Μπαρτσελόνα, η Ρόμα απέσπασε ισοπαλία 1-1 από την Σίτι στο Μάντσεστερ και ο ΑΠΟΕΛ ήρθε ισόπαλος 1-1 στην Κύπρο με τον Άγιαξ.

Στα ματς της Τετάρτης (1/10) ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στην Σουηδία την Μάλμε, που δεν έχει δεχτεί γκολ σε τρία εντός έδρας ματς, την φετινή σεζόν στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η μόνη ομάδα από την Σουηδία που έχει αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στο παρελθόν, ήταν η Έστερ την σεζόν 1982-83, και η μόνη σχέση με την αποψινή του αντίπαλο είναι ο Τζίμι Ντουρμάζ, που αγωνίστηκε τέσσερα χρόνια στην Μάλμε.

Στις αποψινές αναμετρήσεις, η προϊστορία είναι ευνοϊκή για την Άρσεναλ απέναντι σε ομάδες από την Τουρκία αφού δεν έχει χάσει ποτέ, ενώ υπέρ της Ατλέτικο είναι η παράδοση όταν αντιμετωπίζει ομάδες από την Ιταλία στην έδρα της.

Αντίθετα, κακή είναι η παράδοση της Άντερλεχτ με γερμανικές ομάδες ενώ ισορροπημένη είναι η προϊστορία της Λεβερκούζεν με ομάδες από την Πορτογαλία. Δείτε ενδιαφέροντα στοιχεία από τον όμιλο του Ολυμπιακού αλλά και τους άλλους αγώνες της ημέρας.

Μάλμε - Ολυμπιακός

Πρώτη αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων στην 37χρονη ευρωπαϊκή ιστορία της Μάλμε. Στην τελευταία της εμπειρία στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ την σεζόν 2011-12, η Μάλμε πήρε μόλις 1 βαθμό.

Στα προκριματικά της διοργάνωσης δεν δέχτηκε γκολ στην έδρα της εναντίον της Βέντσπιλς (0-0), της Σπάρτα Πράγας (2-0) και της Ζάλτσμπουργκ (3-0). Ο Τζίμι Ντουρμάζ αγωνίστηκε στην Μάλμε από το 2008 μέχρι το 2012 έχοντας 91 εμφανίσεις και 14 γκολ.

Ο Ολυμπιακός τελευταία φορά που αντιμετώπισε ομάδα από την Σουηδία ήταν την σεζόν 1982-83 με αντίπαλο την Έστερ. Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν νικήσει 2-0 στο Καραισκάκης και είχαν χάσει 1-0 στην Σουηδία.

Ζενίτ - Μονακό

30 νίκες και 3 ήττες είχε πριν τον αγώνα με την Ντόρτμουντ, στην προηγούμενη διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ, στην έδρα της η Ζενίτ, σε 48 ευρωπαϊκά παιχνίδια συμπεριλαμβανομένου και των προκριματικών τα τελευταία 12 χρόνια.

Άρσεναλ - Γαλατά

Αήττητη είναι η Άρσεναλ όταν αντιμετωπίζει ομάδες από την Τουρκία. Οι "κανονιέρηδες" κόντρα σε Τουρκικές ομάδες έχουν 5 νίκες, 4 ισοπαλίες, 0 ήττες. Στο Λονδίνο η Άρσεναλ έχει 3 νίκες, 1 ισοπαλία, 0 ήττες.

Καμία νίκη δεν έχει Γαλατάσαράι όταν επισκέπτεται την Αγγλία. Σε 9 αναμετρήσεις έχει τρεις ισοπαλίες και έξι ήττες. Συνολικά απέναντι σε αγγλικές ομάδες έχει 3 νίκες, 8 ισοπαλίες και 7 ήττες. Την σεζόν 2013-14, στον γύρο των "16", η Γαλατά αποκλείστηκε από την Τσέλσι (2-0, 1-1).

Η μεγαλύτερη επιτυχία της Γαλατά απέναντι σε αγγλική ομάδα ήταν το 2000 στον τελικό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ όταν κατέκτησε το τρόπαιο στα πέναλτι κόντρα στην σημερινή της αντίπαλο.

Στατιστική ματιά στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ατλέτικο - Γιουβέντους

6 νίκες, 0 ισοπαλίες και 3 ήττες είναι τα αποτελέσματα της Ατλέτικο στην έδρα της κόντρα σε ιταλικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένου και την περσινή νίκη επί της Μίλαν με 4-1 στην φάση των "16".

3 νίκες, 4 ισοπαλίες, 14 ήττες είναι τα αποτελέσματα της Γιουβέντους στην Ισπανία. Στην Μαδρίτη έχει 2 νίκες, 0 ισοπαλίες και 5 ήττες.

Ο προπονητής της Ατλέτικο Ντιέγκο Σιμεόνε, ήταν μέλος της Λάτσιο το 2002, όταν κέρδισε την Ίντερ στο τελευταίο ματς της Serie A με 4-2 και βοήθησε την Γιουβέντους να αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ιταλίας. Ο Σιμεόνε είχε σκοράρει στο συγκεκριμένο ματς. Το ρεκόρ του απέναντι στην Γιουβέντους 4 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα.

Στατιστική ματιά στο Τσάμπιονς Λιγκ

Άντερλεχτ - Ντόρτμουντ

5 ήττες μετράει η Άντερλεχτ στο Τσάμπιονς Λιγκ με αντίπαλο Γερμανικές ομάδες και μόλις μία ισοπαλία 1-1 εναντίον της Μπάγερν την σεζόν 2003-04. Το συνολικό της ρεκόρ με ομάδες από την Γερμανία είναι 12 νίκες, 3 ισοπαλίες και 16 ήττες.

Η τελευταία νίκη της Άντερλεχτ στις Βρυξέλλες με γερμανική ομάδα ήταν την σεζόν 2009-10 στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ στην φάση των "16", όταν κέρδισε 4-3 το Αμβούργο αλλά αποκλείστηκε με 6-5 συνολικό σκορ.

Στην τελευταία της επίσκεψη στις Βρυξέλλες πριν δέκα χρόνια, η Ντόρτμουντ είχε νικήσει την Γκενκ με 1-0 στο Κύπελλο Ιντερτότο. Την σεζόν 2003-04 στο Τσάμπιονς Λιγκ η Ντόρτμουντ απέκλεισε, στον τρίτο προκριματικό γύρο, την Μπριζ με 4-2 στα πέναλτι.

Στατιστική ματιά στο Τσάμπιονς Λιγκ

Λεβερκούζεν - Μπενφίκα

2 νίκες έκανε η Μπενφίκα όταν αντιμετώπισε την Μπάγερ Λεβερκούζεν στο Γιουρόπα Λιγκ την σεζόν 2012-13. Οι Λουζιτανοί νίκησαν 1-0 στη Γερμανία και 2-1 στην έδρα τους. Πριν από αυτές τις αναμετρήσεις οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί την σεζόν 1993-94 στα προημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Η Μπενφίκα είχε προκριθεί με δύο ισοπαλίες 1-1, 4-4.

4 νίκες, 3 ισοπαλίες, 5 ήττες μετράει η Λεβερκούζεν σε 12 αναμετρήσεις απέναντι σε ομάδες από την Πορτογαλία. Στην έδρα της έχει 3 νίκες, 1 ισοπαλία, 2 ήττες ενώ στην Λισαβώνα έχει 1 νίκη, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες.

38 αγώνες με ομάδες από την Γερμανία έχει δώσει η Μπενφίκα. Τα αποτελέσματα της είναι 12 νίκες, 12 ισοπαλίες και 14 ήττες. Δέκα νίκες, 6 ισοπαλίες και 2 ήττες έχει στην έδρα της και 2 νίκες, 6 ισοπαλίες και 12 ήττες στην Γερμανία. Η πρώτη της νίκη σε 19 εκτός έδρας αναμετρήσεις σε γερμανικό έδαφος σημειώθηκε την σεζόν 2010-11 στην φάση των "32" του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ όταν νίκησε 2-0 την Στουτγκάρδη.

Στατιστική ματιά στο Τσάμπιονς Λιγκ

Λουντογκόρετς - Ρεάλ Μαδρίτης

1-0 είχε νικήσει η Ρεάλ Μαδρίτης την Λέφσκι Σόφια, στην τελευταία της επίσκεψη στην Βουλγαρία το 1979, για την διοργάνωση του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Ο Κάρλο Αντσελότι, είτε ως προπονητής είτε ως παίκτης, δεν έχει χάσει ποτέ από ομάδα της Βουλγαρίας.

9 νίκες έχει η Λουντογκόρετς σε 19 ευρωπαϊκά παιχνίδια. Η μοναδική της ήττα την περσινή σεζόν στο Γιουρόπα Λιγκ ήταν από την Βαλένθια με 3-0.

Βασιλεία - Λίβερπουλ

3-3 ήταν το αποτέλεσμα του αγώνα Βασιλεία - Λίβερπουλ την σεζόν 2002-03 στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ στην τελευταία μεταξύ τους ευρωπαϊκή αναμέτρηση. Η Βασιλεία είχε προηγηθεί 3-0 αλλά η Λίβερπουλ ισοφάρισε βάζοντας τρία γκολ στο 2ο ημίχρονο! Η Βασιλεία προκρίθηκε στον επόμενο γύρο.

Στο Τσάμπιονς Λιγκ της περασμένης περιόδου η Βασιλεία νίκησε δύο φορές την Τσέλσι στην φάση των ομίλων (2-1, 1-0). Κόντρα σε αγγλικές ομάδες έχει 4 νίκες, 3 ισοπαλίες και 4 ήττες.

14 γκολ έχει βάλει η Λίβερπουλ σε πέντε παιχνίδια που έχει δώσει στην Ελβετία. Στο τελευταίο της ταξίδι, πριν δύο χρόνια, είχε νικήσει την Γιουνγκ Μπόις με 5-3 στο Γιουρόπα Λιγκ. Συνολικά, στην Ελβετία, οι "ρεντς" έχουν 3 νίκες, 1 ισοπαλία και μία ήττα από την Σερβέτ την σεζόν 1971-72 στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ