CHAMPIONS LEAGUE

Μάλαγα - Πόρτο 2-0

Μάλαγα - Πόρτο 2-0

Η Μάλαγα νίκησε με 2-0 τη Πόρτο στο "Ροσαλέδα", ανέτρεψε την ήττα της με 0-1 στο "Ντραγκάο" και πέρασε στα προημιτελικά του Champions League στην 1η συμμετοχή της στην διοργάνωση. Μοιραία η αποβολή του Ντεφούρ για τους Πορτογάλους (videos)

Η Μάλαγα έγινε η τρίτη ισπανική ομάδα στα προημιτελικά του Champions League, καθώς νίκησε με 2-0 την Πόρτο στο "Ροσαλέδα" και προκρίθηκε ανατρέποντας την ήττα της με 0-1 στο "Ντραγκάο".

Είναι εντυπωσιακό πως αυτή είναι η πρώτη χρονιά που η Μάλαγα παίζει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ενώ θυμίζουμε πως λόγω χρεών είναι τιμωρημένη και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής του χρόνου (έχει ασκήσει έφεση και περιμένει).

Ο Ίσκο στο 43' και Ρόκε Σάντα Κρους πέτυχαν τα τέρματα, ενώ μοιραία ήταν για τους "δράκους" η αποβολή του Στιβέν Ντεφούρ στο 48'.

Μάλαγα - Πόρτο 2-0

Σκόρερς: 43' Ίσκο, 77' Σάντα Κρους

Γήπεδο: "Ροσαλέδα", Μάλαγα

Διαιτητής: Νικόλα Ριτσόλι (Ιταλία)

Στο 9ο λεπτό η Πόρτο έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία στο ματς με τον Ντανίλο να προωθείται και να αστοχεί σε κοντινό σουτ, έπειτα από την πάσα του Σιλβέστρε Βαρέλα.

Η Μάλαγα έχασε την πρώτη της ευκαιρία στο 35' με τον Αντούνες να κάνει εξαιρετικό μακρινό σουτ και τον Έλτον να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Ο Σαβιόλα στο 40' έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το τέρμα δεν μέτρησε, καθώς ο Έλτον ανατράπηκε από τον Ζούλιο Μπαπτίστα στην μικρή περιοχή, έστω και αν αυτό δεν έγινε ηθελημένα από τον Βραζιλιάνο.

Τελικά οι Ισπανοί στο 43' κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ, με τον Ίσκο να στέλνει την μπάλα στο "γάμα" του Έλτον με εξαιρετικό σουτ από το ύψος της περιοχής, η μπάλα όμως κόντραρε και στον Αλέξ Σάντρο.

Malaga's midfielder Isco celebrates after scoring the opening goal  during the UEFA Champions League round of 16 second leg football match Malaga CF vs FC Porto at La Rosaleda stadium in Malaga on March 13, 2013.   AFP PHOTO/ JORGE GUERRERO        (Photo credit should read Jorge Guerrero/AFP/Getty Images)
Malaga's midfielder Isco celebrates after scoring the opening goal during the UEFA Champions League round of 16 second leg football match Malaga CF vs FC Porto at La Rosaleda stadium in Malaga on March 13, 2013. AFP PHOTO/ JORGE GUERRERO (Photo credit should read Jorge Guerrero/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Το δεύτερο ημίχρονο

Τα αριθμητικά δεδομένα στον αγωνιστικό χώρο του "Ροσαλέδα" άλλαξαν στο 49', καθώς ο Στιβέν Ντεφούρ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Χοακίν (θα μπορούσε να πάρει και απευθείας κόκκινη) και άφησε την Πόρτο με 10 παίκτες.

Μάλαγα - Πόρτο 2-0

Από το λάθος του Νικολάς Οταμέντι στο 57' ο Χαβιέρ Σαβιόλα βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, σούταρε αλλά ο αμυντικός της Πόρτο πρόλαβε και με το σώμα του σταμάτησε την πορεία της μπάλας προς το τέρμα.

Οι Πορτογάλοι έχασαν καλή ευκαιρία στο 75' με τον Χάμες Ροντρίγκες να εκτελεί το φάουλ και τον Τζάκσον Μαρτίνες να κάνει την προβολή από κοντά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Η Μάλαγα εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό της πλεονέκτημα και στο 75' προηγήθηκε 2-0 με σκόρερ τον Ρόκε Σάντα Κρους με κοντινή κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από δεξιά. Μάλιστα, αυτή η κεφαλιά ήταν η πρώτη επαφή του Παραγουανού επιθετικού με την μπάλα στο ματς.

Μάλαγα - Πόρτο 2-0

ΜΑΛΑΓΑ: Καμπαγιέρο, Χεσούς Γκάμεθ, Ντεμιτσέλις, Ουελίγκτον, Αντούνες, Τουλαλάν, Ιτούρα, Χοακίν (87' Καμάτσο), Ίσκο, Ζούλιο Μπαπτίστα (74' Σάντα Κρους), Σαβιόλα (78' Λούκας Πιαζόν).

ΠΟΡΤΟ: Έλτον, Ντανίλο, Μανγκαλά, Οταμέντι, Αλέξ Σάντρο (70' Ατσού), Φερνάντο, Λούτσο Γκονσάλες, Ζοάο Μοουτίνιο (46' Χάμες Ροντρίγκες), Σιλβέστρε Βαρέλα (58' Μάικον), Ντεφούρ, Τζάκσον Μαρτίνες.

*κόκκινη 49' Ντεφούρ

Porto's Brazilian goalkeeper Helton Aruda (L) reacts after Malaga's second goal during the UEFA Champions League round of 16 second leg football match Malaga CF vs FC Porto at La Rosaleda stadium in Malaga on March 13, 2013.   AFP PHOTO/ CRISTINA QUICLER        (Photo credit should read CRISTINA QUICLER/AFP/Getty Images)
Porto's Brazilian goalkeeper Helton Aruda (L) reacts after Malaga's second goal during the UEFA Champions League round of 16 second leg football match Malaga CF vs FC Porto at La Rosaleda stadium in Malaga on March 13, 2013. AFP PHOTO/ CRISTINA QUICLER (Photo credit should read CRISTINA QUICLER/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Ο πίνακας των σκόρερς:

8 γκολ

Μπουράκ Γιλμάζ (Γαλατάσαράι)

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

7 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

5 γκολ

Εσεκιέλ Λαβέτσι (Παρί Σεν-Ζερμέν)

Οσκάρ (Τσέλσι)

Ζόνας (Βαλένθια)

Αλάν (Μπράγκα)

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Ντόρτμουντ)

4 γκολ

Φάμπιο Κουαλιαρέλα (Γιουβέντους)

Κώστας Μήτρογλου (Ολυμπιακός)

Λούκας Ποντόλσκι (Άρσεναλ)

Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)

Ουίλιαν (Σαχτάρ)

Κλάας-Γιαν Χούντελααρ (Σάλκε)

Ρομπέρτο Σολδάδο (Βαλένθια)

Μάλαγα - Πόρτο 2-0 (highlights)

Μάλαγα - Πόρτο 2-0

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ