CHAMPIONS LEAGUE

Πρόκριση για ΑΠΟΕΛ, λύγισε η ΑΕΛ

Πρόκριση για ΑΠΟΕΛ, λύγισε η ΑΕΛ

Το ΑΠΟΕΛ νίκησε εύκολα 2-0 την Ελσίνκι και προκρίθηκε στα πλέι οφ του Champions League, όπου θα διεκδικήσει για τρίτη φορά την παρουσία του στους ομίλους. Αποκλεισμός στο φινάλε για ΑΕΛ, ήττα με 3-0 από Ζενίτ (videos).

Την πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League πανηγυρίζει ο ΑΠΟΕΛ, καθώς μετά το εκτός έδρας 2-2 που απέσπασε στην πρώτη αναμέτρηση δεν συνάντησε δυσκολίες στη ρεβάνς, επικρατώντας με 2-0 της Ελσίνκι στο "ΓΣΠ".

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη "καθάρισε" ουσιαστικά την πρόκριση από το πρώτο ημίχρονο, με τον Σέρινταν να ανοίγει το σκορ στο 18' με δυνατό διαγώνιο σουτ με το αριστερό μέσα από τη μεγάλη περιοχή (πήρε ασίστ από τον Ντε Βινσέντι που προηγουμένως είχε κλέψει στο χώρο του κέντρου) και τον Ντε Βιντέντι να διπλασιάζει το σκορ στο 43' με πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος.

Στο δεύτερο μέρος, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, παρόλα αυτά οι "κυανοκίτρινοι" θα μπορούσαν κάλλιστα να πετύχουν ένα ακόμα γκολ καθώς ο Βινίσιους σημάδεψε μέσα σε δέκα λεπτά δύο φορές το δοκάρι των αντιπάλων.

Εν τελει, το 2-0 διατηρήθηκε ως το φινάλε και έτσι το ΑΠΟΕΛ έκλεισε εισιτήριο για τα πλέι οφ του Champions League όπου θα βρίσκεται στους ισχυρούς (είναι στο μονοπάτι των πρωταθλητών) και θα διεκδικήσει για τρίτη φορά στην ιστορία του την παρουσία στους χρυσοφόρους ομίλους.

Ντεμπούτο για την ομάδα του ΑΠΟΕΛ έκανε και ο πρώην άσος του Ολυμπιακού, Τάσος Παπάζογλου, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως με αυτή τη νίκη εξασφάλισε θέση σε ευρωπαϊκό όμιλο για τέταρτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια (ακόμα και αν αποκλειστεί θα συνεχίσει στους ομίλους του Europa League).

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Σέρτζιο, Αμορίν, Καρλάο, Αντωνιάδης, Μοράις, Βινίσιους, Γκόμες, Χαραλαμπίδης (68' Εφραίμ), Ντε Βινσέντι (76'Σωτηρίου), Σιέρινταν (81' Παπάζογλου)

Ελσίνκι: Τόρνες, Χέικινεν, Λάμπι, Μόρεν, Βάρινεν (46' Μπα), Σάβατζ, Ταϊνιο (74' Φόρσελ), Άλο, Σόρσα (78' Μάνστρομ), Σιούλερ,Λοντ

AΠΟΕΛ - Ελσίνκι 2-0 (Highlights)

ΑΠΟΕΛ - Ελσίνκι 2-0 (Goals)

* Για να δείτε τα videos κάντε κλικ εκεί που γράφει Watch it now.

Ηρωική έξοδος στο Europa για ΑΕΛ

Το ματς στο "Πετρόφσκι" ξεκίνησε... στραβά για την ΑΕΛ καθώς πριν καν συμπληρωθεί το ημίωρο έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής. Ο Ντανιελζίνιο στο 17' πήρε κίτρινη κάρτα για "θέατρο" έξω από την περιοχή της ΑΕΛ ενώ εννέα λεπτά αργότερα αντίκρυσε και δεύτερη κίτρινη κάρτα, αυτή τη φορά γιατί δεν επέτρεψε στον Τίμοστσουκ να εκτελέσει γρήγορα ένα φάουλ για τη Ζενίτ!

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, η ομάδα της Λεμεσού μπόρεσε να πάει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα έχοντας διαφυλάξει το μηδέν παθητικό, με τους γηπεδούχους να έχουν δύο σπουδαίες χαμένες ευκαιρίες και τον Φεγκρούς να "κατεβάζει ρολά" στο 27ο λεπτό σε προσπάθεια του Κρίσιτο.

Στο 55ο λεπτό όμως η Ζενίτ ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα, με τον Σατόφ να κάνει τη σέντρα και τον Ροντόν με κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή να γράφει το 1-0 για την ομάδα του Αντρέ Βίλας-Μπόας.

Η συνέχεια ήταν ακόμα πιο δύσκολη για την κυπριακή ομάδα, με τους γηπεδούχους να πολιορκούν ασφυκτικά ψάχνοντας το πολυπόθητο δεύτερο γκολ της πρόκρισης (κάποια στιγμή η κατοχή της μπάλας είχε φτάσει στο 83%-17% υπέρ τους), να έχουν δοκάρι στο 70', και τον Φεγκρούς να πραγματοποιεί δύο εξαιρετικές αποκρούσεις.

Δυστυχώς όμως για την ΑΕΛ ο πρώην γκολκίπερ του ΠΑΣ Γιάννινα νικήθηκε στο 88', με τον Ντάνι να σπρώχνει ανενόχλητος τη μπάλα στα δίχτυα μετά από απόκρουση του Μαροκινού σε κεφαλιά του Ροντόν και να κάνει το 2-0 για τη Ζενίτ.

Μετά το γκολ αυτό η ομάδα του Πένεφ κατέρρευσε ψυχολογικά και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων δέχτηκε και τρίτο γκολ: ο Κερζάκοφ κέρδισε πέναλτι σε κράτημά του μέσα στην περιοχή από τον Σιέλη και το μετέτρεψε σε γκολ, με το 3-0 να στέλνει οριστικά τη Ζενίτ στα πλέι οφ του Champions League.

Στον αντίποδα, η ΑΕΛ θα συμμετάσχει την Παρασκευή στην κλήρωση για τα πλέι οφ του Europa League και θα τοποθετηθεί στο γκρουπ των αδυνάτων, κάτι που σημαίνει πως είναι υποψήφια αντίπαλος για τους Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ που θα βρίσκονται σε αυτό των ισχυρών.

Ζενίτ (Βίλας Μπόας): Λοντίγκιν, Σμολνίκοφ (46' Κερζάκοφ), Γκαράι, Λόμπαερτς, Κρίσιτο, Τιμόστσουκ (75' Ριαζάντσεφ), Φαϊζούλιν, Σατόφ (84' Σολόβιεφ), Χουλκ, Ντάνι, Ροντόν

ΑΕΛ (Πέτεφ): Φεγκρούς, Καρλίτος, Καντού, Σιέλης, Εντμάρ, Γκιντιλεγιέ, Νικολάου, Ζεζίνιο (19' Μπαρσέλος), Σαρδινέρο (57' Ελευθερίου), Ντανιελζίνιο, Γκικίεβιτς (86' Ταγκμπατζούμι)

Ζενίτ - ΑΕ Λεμεσού 3-0 (Highlights)

Ζενίτ - ΑΕ Λεμεσού 3-0 (Goals)

* Για να δείτε τα videos κάντε κλικ εκεί που γράφει Watch it now.

Αποκλεισμός για Σέλτικ & Παρτίζαν

Μεγάλη πρόκριση πήρε η Μάλμε καθώς με δύο γκολ του Μάρκους Ρόζενμπεργκ επιβλήθηκε 2-0 της Σπάρτα Πράγας ανέτρεψε την ήττα με 4-2 στο πρώτο ματς, ενώ η Σλόβαν Μπρατισλάβας υπερασπίστηκε το υπέρ της 2-1 μένοντας στο 0-0 στην έδρα της Σερίφ.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον πρώην ασο των Νιούκαστλ και Τσέλσι Ντεμπά Μπα που σημείωσε χατ-τρικ, η Μπεσίκτας διπλασίασε τις νίκες της επι της Φέγενορντ νικώντας αυτή τη φορά 3-1 στην Κωνσταντινούπολη, ενώ η βραδιά βρήκε και τη Στεάουα να χαμογελάει με το 2-1 επί της Ακτόμπε (2-2 το πρωτο ματς).

Kοπεγχάγη και Ζάλτσμπουργκ επικράτησαν εντός έδρας με 2-0 των Ντνίπρο και Καραμπάγκ και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση ενώ το ίδιο έκανε με πανηγυρικό τρόπο και η Λέγκια, που μετά τον θρίαμβο με 4-1 στο σπίτι της νίκησε και 2-0 εκτός έδρας τη Σέλτικ!

Τέλος στην κλήρωση των πλέι οφ του Champions League θα βρεθεί η Άαλμποργκ που ανέτρεψε το 0-1 με το οποίο είχε χάσει στον πρώτο αγώνα νικώντας 2-0 στην έδρα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ αλλά και η Λουντογκόρετς που πήρε ισοπαλία 2-2 στην έδρα της Παρτίζαν (0-0 ο πρώτος αγώνας).

Mάλμε - Σπάρτα Πράγας (2-0)

Mπεσίκτας - Φέγενορντ 3-1 (Goals)

Στεάουα Βουκουρεστίου - Ακτόμπε 2-1 (Goals)

Ζάλτσμπουργκ - Καραμπάγκ 2-0 (Goals)

Σέλτικ - Λέγκια 0-2 (Goals)

Παρτίζαν - Λουντογκόρετς 2-2 (Goals)

Nτινάμο Ζάγκρεμπ - Άαλμποργκ 0-2 (Goals)

Kοπεγχάγη - Ντνίπρο 2-0 (Goals)

Τα αποτελέσματα του τρίτου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ:

Τρίτη 5/8/2014

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ - Ντέμπρετσεν 3-1 (39' Βολόντκο, 69' Ροντιόνοφ, 90+4' Κρίβετς) / 26' Σιντιμπέ) [0-1]

Παναθηναϊκός - Σταντάρ Λιέγης 1-2 (17' Αρσλάναγκιτς (αυτ) / 36' Εμπομπό, 42' Εμποκού) [0-0]

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Μάριμπορ 2-2 (42' Μπεν Χαΐμ, 54' Μπεν Μπασάρ / 36', 55' Ιμπραϊμί) [0-1]

Λιλ - Γκρασχόπερ 1-1 (20' Μπαλμόν / 33' Αμπρασί) [2-0]

Τετάρτη 6/8/2014

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης - ΑΕ Λεμεσού 3-0 (55' Ροντόν, 88' Ντάνι, 90+1') [0-1]

ΑΠΟΕΛ - Ελσίνκι 2-0 (18' Σέρινταν, 43' (πεν.) Ντε Βινσέντι) [2-2]

Σερίφ Τιρασπόλ - Σλόβαν Μπρατισλάβας 0-0 [1-2]

Μάλμε- Σπάρτα Πράγας 2-0 (35', 55' Ρόζενμπεργκ) [2-4]

Μπεσίκτας - Φέγενοορντ 3-1 (28', 80', 86' Ντεμπά Μπα / 74' Μανού) ( [2-1]

Στεάουα Βουκουρεστίου - Ακτόμπε 2-1 (3' Τσίπσιου, 39' Σταντσιου / 85' Καπάτζε) [2-2]

Κοπεγχάγη - Ντνίπρο 2-0 (36' Κορνέλιους, 52' Κάντρι) [0-0]

Ζάλτσμπουργκ - Καραμπάγκ 2-0 (18', 34' Χιντερέγκερ) [1-2]

Σέλτικ - Λέγκια 0-2 (36' Ζίρο, 61' Ντούντα) [1-4]

Ντινάμο Ζάγκρεμπ - Άαλμποργκ 0-2 (36', 85' Γιάκομπσεν) [1-0]

Παρτίζαν - Λουντογκόρετς 2-2 (30', 35' Σκούλετιτς / 19', 22' Μαρσελίνιο) [0-0]

* Με μαύρα γράμματα οι ομάδες που προκρίθηκαν στα πλέι οφ του Champions League και σε αγκύλη τα αποτελέσματα των πρώτων αναμετρήσεων.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ