CHAMPIONS LEAGUE

Λουίζ Αντριάνο: "Ανόητοι οι ρατσιστές"

Λουίζ Αντριάνο: "Ανόητοι οι ρατσιστές"

Ο Λουίζ Αντριάνο της Σαχτάρ Ντόνετσκ, απόλυτος πρωταγωνιστής της προηγούμενης αγωνιστικής στο Champions League για πολλούς και διάφορους λόγους, αποκαλύπτεται στο Sport24.gr.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός της Σαχτάρ Ντόνετσκ, Λουίζ Αντριάνο, κατόρθωσε την εβδομάδα που πέρασε με τα πέντε γκολ επί της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ, να καταρρίψει ένα ρεκόρ, να ισοφαρίσει άλλο ένα - αυτό του Λιονέλ Μέσι - και να κληθεί στην εθνική Βραζιλίας για τα φιλικά με Αυστρία και Τουρκία. Γι' όλα αυτά και πολλά άλλα, μιλά αποκλειστικά στο Sport24.gr.

Καλά τα ρεκόρ, αλλά θέλω τίτλους

Ο Λουίζ Αντριάνο στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Sport24.gr, εκφράζει την ικανοποίησή του για τα δύο ρεκόρ που πέτυχε (σκόραρε μέσα σε 16 λεπτά τέσσερα γκολ και έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ που έβαλε τέσσερα γκολ σε ένα ημίχρονο και δεύτερος παίκτης μετά τον Λιονέλ Μέσι που βάζει πέντε γκολ σε ένα παιχνίδι) με τα πέντε τέρματα που σημείωσε απέναντι στην ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ, χαρακτηρίζει πιο γλυκό αυτό που με το οποίο ισοφάρισε τον Λιονέλ Μέσι, αλλά αμφότερα υπολείπονται σε σημασίας για τον ίδιο, του κυπέλλου UEFA που κατέκτησε με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ.

"Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την εμφάνισή μου, απέναντι στην ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ. Ήταν μία ονειρεμένη αναμέτρηση. Όλα πήγαν τέλεια. Πάνω από όλα έχει σημασία η νίκη της ομάδας, αλλά σίγουρα από την πλευρά μου, και για εμένα ήταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια μου. Με ρωτάς εάν το ρεκόρ του πιο γρήγορου χατ-τρικ ή αυτό με τα πέντε γκολ σε ένα αγώνα, ήταν πιο γλυκό. Θα σου απαντήσω, το δεύτερο, γιατί το μοιράζομαι, πλέον με τον Λιονέλ Μέσι. Αλλά και τα δύο είναι ρεκόρ, δεν είναι τίτλοι. Σαν τον ευρωπαϊκό τίτλο με τη Σαχτάρ, όταν πήραμε το κύπελλο UEFA, δεν υπάρχει τίποτα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό και δεν το ανταλλάσσω με κανένα ρεκόρ."

Λουίζ Αντριάνο: "Ανόητοι οι ρατσιστές"

Δεν νιώθω ότι απειλούμαι

Ο Λουίζ Αντριάνο είναι από το 2007 κάτοικος Ουκρανίας και συγκεκριμένα Ντόνετσκ. Αλλά, τον τελευταίο καιρό η κατάσταση δεν είναι όπως άλλοτε. Τουναντίον, είναι έκρυθμη. Η Σαχτάρ μετακόμισε στο Κίεβο, αλλά η περιρρέουσα ατμόσφαιρα στη φυσική έδρα της ομάδας μυρίζει μπαρούτι με την "Donbass Arena" να μετατρέπεται συχνά σε πεδίο μάχης, μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός της Σαχτάρ νιώθει ότι απειλείται;

"Έχω προσαρμοστεί στη χώρα, μετά από τόσα χρόνια, είναι δύσκολη η γλώσσα, δεν μπορώ να τη μάθω, αλλά καταλαβαίνω αρκετά. Πλέον αισθάνομαι ασφαλής στη χώρα και για εμένα και για την οικογένειά μου. Στην αρχή όταν τα γεγονότα βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη τα πράγματα ήταν πολύ άσχημα, όλα ήταν αβέβαια και δεν ήξερε κανείς τι μας περιμένει. Αν και προβλέπω ότι δεν θα τελειώσει γρήγορα αυτό που συμβαίνει, νομίζω ότι όλα είναι είναι πιο ασφαλή σε σχέση με πριν."

Λουίζ Αντριάνο: "Ανόητοι οι ρατσιστές"

"Είναι πρόβλημα που δεν παίζουμε στην έδρα μας, και μας κοστίζει πολύ να μην έχουμε τη στήριξη των οπαδών μας. Είναι πολύ σημαντικό να επιστρέψουμε στο Ντόνετσκ είναι το σπίτι μας, πρέπει να γυρίσουμε στη φυσική μας έδρα."

Θέλω ένα τίτλο με τη Σαχτάρ

Η Σαχτάρ τα πηγαίνει εξαιρετικά στον πέμπτο όμιλο του Champions League, ευρισκόμενη με πέντε βαθμούς στη δεύτερη θέση, πίσω από την πρωτοπόρο Πόρτο. Ο Λουίζ Αντριάνο θέτει στο Sport24.gr του στόχους της ουκρανικής ομάδας για τη φετινή ευρωπαϊκή σεζόν, που φτάνουν μέχρι τον τελικό.

"Αυτό που έχω εγώ σαν στόχο με την Σαχτάρ είναι να φτάσουμε σε ένα τελικό, αυτό θέλω και αυτό έχω θέσει σαν προσωπικό στόχο.

Όνειρο, η κλήση μου στην εθνική

Μετά την κατάρριψη τους ενός και ισοφάριση του άλλου ρεκόρ, όσον αφορά τη διοργάνωση, ήρθε η κλήση στην εθνική Βραζιλίας, διά στόματος του ομοσπονδιακού τεχνικού, Κάρλος Ντούνγκα. Μπορεί αυτή να είναι η καλύτερη εβδομάδα στην ποδοσφαιρική και μη ζωή του; Δείτε τι απαντά σε αυτό ο Λουίζ Αντριάνο, αλλά και την άποψή που καταθέτει στο Sport24.gr, σχετικά με το εάν η "σελεσάο" της νέας εποχής του Ντούνγκα, μπορεί να ξεπεράσει το ψυχολογικό σκόπελο της βαριάς ήττας από τη Γερμανία στο Μουντιάλ που διοργανώθηκε στη χώρα, το περασμένο καλοκαίρι.

Shakhtar Donetsk's Luiz Adriano (R) celebrates after scoring during their Champions League Group H soccer match against BATE Borisov at the Borisov Arena outside Minsk, October 21, 2014. REUTERS/Vasily Fedosenko (BELARUS - Tags: SPORT SOCCER) 
Picture Supplied by Action Images
Shakhtar Donetsk's Luiz Adriano (R) celebrates after scoring during their Champions League Group H soccer match against BATE Borisov at the Borisov Arena outside Minsk, October 21, 2014. REUTERS/Vasily Fedosenko (BELARUS - Tags: SPORT SOCCER) Picture Supplied by Action Images ACTION IMAGES / REUTERS

"Ναι ήταν ίσως η καλύτερη εβδομάδα στην καριέρα μου, Μετά τα γκολ και τα ρεκόρ ήρθε η κλήση από την εθνική Βραζιλίας, Ένα παιδικό μου όνειρο, έγινε πραγματικότητα. Ίσως το πιο ευχάριστο νέο τον τελευταίο καιρό. Ναι, νομίζω ότι θα ξεπεράσουμε το ψυχολογικό σοκ από το 7-1, είμαστε μία νέα ομάδα, με ένα νέο προπονητή και στόχος δεν είναι άλλος από το να επιστρέψουμε στην κορυφή του κόσμου."

Ανόητοι οι ρατσιστές, πρέπει να τιμωρηθούν

Στην εκτός έδρας αναμέτρηση της Σαχτάρ Ντόνετσκ στη Λευκορωσία με αντίπαλο την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ, ο Λουίζ Αντριάνο είδε και την άλλη, άσχημη, όψη του νομίσματος. Κατήγγειλε ρατσιστική επίθεση από Λευκορώσους οπαδούς, βάσει των οποίων η UEFA κίνησε διαδικασία εναντίον της ομάδας. Πως αισθάνεται ένα θύμα ρατσιστικής επίθεσης και κυρίως ποια μέτρα προτείνει στο Sport24.gr για τη ριζική εξάλειψη του φαινομένου;

Λουίζ Αντριάνο: "Ανόητοι οι ρατσιστές"

"Δεν αισθάνθηκα άσχημα γιατί η ομάδα μου νικούσε και εγώ τα πήγα περίφημα, αλλά πρέπει να τελειώνει αυτή κατάσταση. Η UEFA πρέπει να αποβάλλει αυτούς τους οπαδούς, να τους τιμωρήσει και να τιμωρήσει και αυτούς, και το γήπεδο. Είναι μερικοί τόσο ανόητοι που έχουν συζύγους άνδρες ή γυναίκες μαύρους και ακόμη λένε ρατσιστικά συνθήματα"

Έτοιμος για το βήμα παραπάνω

Είχε πρόταση από την Ελλάδα ποτέ ο Λουίζ Αντράνο, κυρίως όταν αγωνιζόταν στη Βραζιλία με τη φανέλα της Ιντερνασιονάλ, άραγε; Μπάγερν Μονάχου, Τσέλσι και Πόρτο φημολογείται ότι ενδιαφέρονται να τον αποκτήσουν. Είναι έτοιμος ο Βραζιλιάνος για το βήμα παραπάνω; Δείτε τι απαντά στην ερώτηση του Sport24.gr:

"Όχι ποτέ δεν είχα πρόταση από την Ελλάδα, δυστυχώς. Ναι είμαι έτοιμος για το μεγαλύτερο βήμα να αγωνιστώ σε ένα μεγαλύτερο πρωτάθλημα. Νομίζω ότι μετά από τις εμπειρίες με τη Σαχτάρ, μπορώ να κάνω το βήμα παραπάνω."

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ